HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2023 Pazar - 16:40

Özel'in genel başkanlığı Manisa'da istifa getirdi

Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından CHP'den ilk istifa haberi geldi. Manisa- Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan görevinden ve partisinden istifa ettiğini duyurdu. Turan, “Benim doğrularım size eğri, sizin doğrularınız bana eğri. Başkanlığınız sizin olsun CHP sizin olsun” dedi.

Özel in genel başkanlığı Manisa da istifa getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi dün gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanını seçti. Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, dün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Bu haberin ardından ilk istifa CHP Yunusemre’den geldi. 20 Ağustos tarihinde 357 oydan 213’ünü alarak CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı’na seçilen Heval Turan sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yaparak partiden istifa etti.

Manisa Kulis Haber'in haberine göre; 4 yıldır ilçe başkanlığı görevini sürdüren Av. Yalçın Arcak’ı geçerek ilçe başkanı olan Heval Turan, Özgür Özel’in genel başkan olmasının ardından görevinden ve partisinden ayrıldı.

Heval Turan, ‘Baba ocağım’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederken sert sözler dile getirdi. Turan, “Aslında vekillerin vekil gibi olmadıkları, belediye başkanlarının belediye başkanı gibi davranmadıklarını yani CHP'sinin maaşlıları maaşsızları dizayn etmeye, onursuzlaştırdıkları bir ortamda baba ocağım Cumhuriyet Halk Partisinden bunların bir parçası olmamak için Yunusemre ilçe Başkanlığından ve partimden istifa ediyorum.” dedi.

"BAŞKANLIĞINIZIN SİZİN OLSUN, CHP SİZİN OLSUN"
İşte Heval Turan’ın istifa açıklaması:

Öncelikle başta yönetim kurulu üyelerimden ve Yunusemre CHP üyelerinden çok özür dilerim. Baba ocağım Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerinin öğretildiği yaşatıldığı Cumhuriyet Halk Partisine ilk adımımı attığımda heyecanlıydım, mutluydum umutluydum. 1 dönem merkez ilçe yöneticiliği 2 dönem il yöneticiliği ve son olarak Yunusemre ilçe Başkanı oldum.

Baba ocağı partimde girdiğim hiçbir seçimi kaybetmedim, kısmet bir dahaki sefere demedim. Bundan sonra bütün zamanımı partimin kazanması halkımın mutluluğu ülkemizin daha güzel yarınlara çıkması için çalışacaktım. Kimsenin ahını almadım. inandığım değerleri asla satmadım. Yola kiminle çıktıysam ondan vazgeçmedim. Bir çıkar peşinde hiç olmadım. iş vaatleriyle kimseye boyun eğmedim, eğenden de uzak durdum. Güçümü benden güçsüz olanlara kullanmadım. Bir koltuk için kimseyi ezmedim. Kimsenin dedikodusunu yapmadım. Kendi bildiğim doğrular için hep savaştım umudum vardı inancım vardı.

Kendi bilgi birikimim, alanımda her görevin üstesinden geleceğim gibi çevremde bulunan benle yol yürüyen arkadaşlarımın değerini ve bilgi beceri doğrultusunda bu ülkeyi yönetmeye talip olmuş ve inanmıştık. Önümüzde bir kale duvarı gibi duran içimizdeki insanların buna inanmadığını anladım, güç odakları gördüm. Sevgi yerini nefret ve kine, gerçekler yerini yalanlara, alaylı bakışlar yerini sahte gülüşlere sahte sözlere dönüştürmüş, kimlik yerini kimliksizlere bırakmış, bu ayrışma kişisel çıkar peşinde koşma maalesef tavandan tabana yayılmıştır.

Aslında vekillerin vekil gibi olmadıkları, belediye başkanlarının belediye başkanı gibi davranmadıklarını yani CHP'nin maaşlıları maaşsızlarını dizayn etmeye, onursuzlaştırdıkları bir ortamda baba ocağım Cumhuriyet Halk Partisinden bunların bir parçası olmamak için Yunusemre ilçe Başkanlığından ve partimden istifa ediyorum. Benim doğrularım size eğri sizin doğrularınız bana eğri başkanlığınız sizin olsun CHP sizin olsun. 

 
İzmir'de '10 numara yağ' baskını!
 
Gazze'ye saldırıların maliyeti 51 milyar dolar!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATA 6 Kasım 2023 Pazartesi 22:36

NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE.

Yorumu oyla      2      3  
Manisa-Salihli 6 Kasım 2023 Pazartesi 12:18

Cesaret bu dur,yalakalık yapmadan doğru bir davranış kutluyor ve başarılar dileriz bir zamanlar muhtar bile olamaz dediler ama malesef adam yirmi iki yıldır ülkeyi yönetiyor,iyi yönetilmediğini bildiğiniz halde ne yaptınız? Koltuk ve makam savaşları olarak devam ederken birbirinizle uğraşın koltuklarınız ve büyük şehir belediye başkanları ile yetiniyorsunuz onlarda tehlike sınırında...

Yorumu oyla      5      3  
İzmirli 6 Kasım 2023 Pazartesi 07:54

Ne oldu piron gitti sende istediğini alamayacağını anladın galiba neden bunları biliyordun da daha önce istifa etmedin bırak bu işleri zaten senin gibileri bu partide istemiyoruz pironuzu gönderdik zorla sıra kimde acaba

Yorumu oyla      3      3  
Lombak 5 Kasım 2023 Pazar 23:40

Ne olursa olsun. Söylemin yoksa sende yoksun demektir.

Yorumu oyla      4      3  
5 Kasım 2023 Pazar 18:37

Heval hanımın zaten HDP- Yeşiller partili olduğu söyleniyordu.

Yorumu oyla      5      3  
Lombak 5 Kasım 2023 Pazar 18:10

Açıklamasını baştan sona okudum. Fazla laf edip hiçbir eleştiri getirilmez ya. İşte o olmuş. Ya kardeşim. Chp antemperyalist tutum sergilemediği için, mavi vatan fikrine karşı olmadığı için, Babacan gibi sıcak para ekonomistlerinin peşinde koştuğu için desene. Benim fikrim başka senin fikrin başka demekle olmuyor bu işler. Senin eleştirin ne? Yok! E niye istifa ediyorsun ki. Bari istifa ederken bir şey der insan!!!

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Perinçek İzmir'de Özel'i hedef aldı: Arkasında ABD var!
Vatan Partisi Lideri Perinçek CHP kongresini kazanan Özgür Özel'le ilgili ...
Perde arkası: Kılıçdaroğlu neden çekilmedi?
CHP 38. Olağan Kruultayı’nın ilk turunda Özgür Özel’in gerisinde kalan ...
Özgür Özel'e: Her yenilgide yanındaydın!
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’ndan Özgür Özel’in partinin yeni genel başkanı ...
 
Ecevit, 17'nci ölüm yıl dönümünde unutulmadı
Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 17'nci yılında Devlet Mezarlığı'ndaki ...
'Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz'
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Kurultayı sonrası değerlendirmelerde bulundu. ...
Genel Başkan Özel ve 81 il başkanından 'anahtar liste' kararı!
CHP 38. Olağan Kurultayı’nda delegelerin oylarıyla genel başkan seçilen ...
 
'Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz'
Bakan Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerinin barınmak ...
CHP PM ve YDK'ya İzmir'den kimler girdi?
CHP'nin 38. Olağan Kurultay'da bugün Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Keşke 'veda'sı böyle olmasaydı!
Mehmet KARABEL yazdı... Keşke 'veda'sı böyle olmasaydı!
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'No bebek yes hayat!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu hafta Avrupa için çok kritik…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Emeğin dayanışma gücü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva