HABERLER>EGE
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 10:05

Mücadele etti ve istediğini aldı

Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman belediyeleri, hayvansever Türkan Dağdelen'in mücadelesi sonucunda ortak hayvan bakımevi kuracak.

Mücadele etti ve istediğini aldı

MUĞLA - Çocukluğu Almanya'da geçen, 13 yıl İngiltere'de yaşayıp otelcilik eğitimi alan ve 5 yıl önce memleketi Ortaca'ya dönen 45 yaşındaki Türkan Dağdelen, bölgesindeki başıboş sokak hayvanlarının bakımı için verdiği mücadeleyi kazandı.
 
"3-0 ÖNDEYİM"
Dağdelen'in defalarca kapılarını aşındırdığı, mahkemelik olduğu Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman belediyeleri, kendi aralarında protokol imzalayarak, 3 yıl boyunca Dağdelen'in kurduğu barınaktaki sokak hayvanlarının rehabilite ve bakımını üslendi.

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen, "Hemen hemen 5 yıl dişe diş sürdürdüğüm mücadelenin ilk raundunu 3- 0 kazandım. Maddi olarak 500 bin TL'den fazla harcama yaptım. Kendi fizik gücümü, yıpranma payımı hiç saymıyorum bile. Bu saatten sonra helali hoş olsun. Yine bu kadar param olsaydı hiç düşünmeden yine aynı yolda harcardım. Tek bir yere dikkat ederdim. Gereksiz, sonu olmayan, umutsuz vakalar için enerji ve para harcamazdım. Onun yerine kısırlaştırmaya yoğunluk verirdim. Son 4 koca yılım inanılmaz ağır bir kaba kuvvet gerektiren işçilik ve evrak savaşı ile geçti. Yazdığım dilekçe sayısını bilmiyorum. Yaptığım eylem, protesto sayısını hatırlamıyorum. Elimde ölen, çam ağaçlarının altına ellerimle gömdüğüm, kedi-köpek sayısını hatırlamıyorum. 3 yıldan fazla zamanda hemen her gün, düğünde, bayramda, geldiğim ormanda ölümle burun buruna çok geldim. Bazen veteriner hekimle birlikte verilen ötenazi kararının günlerce rüyalarıma girmesine alıştım. İftiralara, hakaretlere, asılsız dedikodulara, hatta fiziksel saldırılara uğradım. Şimdi mücadele yeni başlıyor. Ben daha ilk basamaktayım, ilk raundu kazandım. Kafamda onlarca proje var. Onları tek tek icraata dökmeliyim. Protokol imzalandı. Önümüzdeki günlerde tip proje Bakımevi inşaatı başlar. Zaten proje belli. İhale yapılacak o kadar. Olayın bu aşamaya gelmesindendolayı başta Sayın Muğla Valisi Fatih Şahin olmak üzere Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz'a, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'e, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
PROTOKOL NELERİ KAPSIYOR?
Dalaman Belediyesi ile Ortaca ve Köyceğiz Belediyelerinin protokol kapsamında yapmayı taahhüt ettikleri maddeler:
* Bülüşlü geçici bakımevinde Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Belediyesinin getirdiği başıboş sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırılarak rehabilite edilecek.
* Dalaman Belediyesi geçici bakımevinin elektrik, su, ısınma ihtiyaçlarını karşılayacak.
* Dalaman Belediyesi geçici bakımevi için gerekli demirbaş ve tıbbi aletleri sağlayacak, Ortaca ve Köyceğiz belediyelerinin kullanımına sunacak.
* Geçici bakımevinin ve görevli personelin, veteriner hekimin çalışma esaslarının düzenlenmesi, sevk ve idaresi Dalaman Belediyesi'nce yürütülecek.
* Ortaca ve Köyceğiz belediyeleri, ilçe sınırları içindeki başıboş köpekleri toplayarak kendi imkanlarıyla Bülüşlü geçici bakımevine getirecek.
* Ortaca Belediyesi'nce 2 işçi personel haftanın 7 günü protokol süresince, geçici bakımevinde görevlendirilecek. Personel yetersizliği halinde, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz belediyelerinin mutabakatı ile yeterli personel temin edilecek.
* Hayvanların muayene ve kısırlaştırma operasyonlarında kullanılacak her türlü ilaç ve sarf malzemesi ihtiyaç tespiti veteriner hekim tarafından yapılarak, eşit miktarlarda Dalaman, Ortaca, Köyceğiz belediyeleri tarafından sırasına göre alınacak.
* Barınakta ortalama 500 adet sokak hayvanının barınacağı hesabıyla; Dalaman Belediyesi pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü, Ortaca Belediyesi Salı ve Perşembe günleri olmak üzere kurum ve kuruluşların yemek artıklarını (pilav, makarna, bulgur, ekmek, et ve kemik) toplayıp barınağa getirecek. Köyceğiz Belediyesi de yıllık 10 bin kilogram hazır yem alacak.
* Ortaca ve Köyceğiz Belediyesince getirilen hayvanların Rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktın sonra Ortaca ve Köyceğiz belediyeleri ve sivil toplum örgütleri işbirliği yaparak bu hayvanları alındıkları ortama bırakacak.
* Belediyelerce barınakta görevlendirilecek işçiler hayvan sever kişilerden seçilecek, barınakta çalışmaya uygun olmayan işçiler Dalaman Belediyesi'nin talebi üzerine bağlı bulunduğu belediyesince değiştirilecek.(Osman Akça/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emanet kitapla Türkiye birincisi
Parasızlıktan dershaneye gidemeyen 18 yaşındaki Menekşe Okyay, emanet ...
Salihli'deki yangın söndürüldü
Çocukların çakmakla oynarken yaktıkları ateş sonucu çıkan orman yangını, ...
Sadece Muğla’yı sevdi!
Türkiye'ye ilk kez dört yıl önce Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Palmiye ...
 
Dünyanın aradığı mezar Denizli'de bulundu
Denizli’nin 18 kilometre kuzeyinde yer alan Hierapolis (Pamukkale) antik ...
Antik dönemin 'formula'sı
Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan 'Araba yarışı sahnesi' figürü sayesinde ...
Leblebi kaderlerini değiştirdi
Türkiye'nin leblebi ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan Denizli'nin Serinhisar ...
 
Üretici coğrafi tescil istiyor
Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki kavun üreticileri, hasat dönemi olan 15 ...
Polis merkezine girdi!
Manisa'da fren yerine gaza basan tetisatçı Hamit Taştepe, yanındaki Lütfiye ...
İztuzu Avrupa’nın en iyi plajı seçildi
Dalyan'da bulunan İztuzu Plajı, Hollanda merkezli tatil değerlendirme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva