HABERLER>GÜNCEL
19 Eylül 2024 Perşembe - 13:23

MSB'den yerli sistem ve yazılım açıklaması

MSB kaynakları, İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatması sonrasında TSK'nın da bu konudaki tedbirleri hakkında açıklamada bulundu.

MSB den yerli sistem ve yazılım açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerçekleşen kılıçlı yemine ilişkin inceleme sürecinin devam ettiğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir" açıklamasını yaptı

DHA'nın haberine göre MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bakanlıkta bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tuğamiral Aktürk, 19 Eylül Gaziler Günü ile Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı ve 'Mareşal' rütbesi verilişinin 103'üncü yıl dönümünü ve 15 Eylül Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümünü kutladı. Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kararlı operasyonlarının devam ettiğini belirterek, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 50, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 2 bin 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki HakurkHakurk, Gara, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 18 Eylül'de icra edilen hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedef başarıyla imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir" dedi.

'YASA DIŞI GEÇİŞTE 387 ŞAHIS YAKALANDI'
Tuğamiral Aktürk, hudut güvenliğine ilişkin de "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 12'si terör örgütü mensubu olmak üzere 387 şahıs yakalanmış, 1657 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10 bin 478'e, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 76 bin 989'a yükselmiştir. Ayrıca, son bir hafta içerisinde Van ve Hakkari hudut hattında yapılan operasyonlarda toplam 93 kilo 192 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir" diye konuştu.

'GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ BAŞLATILAN SÜREÇ DEVAM ETMEKTE'
Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerçekleşen kılıçlı yemine ilişkin, "Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntüler ile ilgili başlatılan süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir" açıklamasını yaptı.

'PATLAMALAR SONRASI MSB OLARAK GEREKLİ İNCELEMELERİ YAPIYORUZ'
Bakanlık kaynakları, Lübnan'daki çağrı cihazları ve telsizlerin patlaması sonrasında TSK'nın bu konuda tedbir alıp almadığına ilişkin de "Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmaktadır. Üretim sürecine herhangi bir şekilde üçüncü tarafın dahil olması durumunda tedarik ve üretim sürecinde ilave detaylı kontrol mekanizmalarımız işletilmektedir. Gerek icra ettiğimiz harekatlarda gerekse Ukrayna'da yaşanan savaş ve Lübnan örneğinde olduğu gibi her türlü gelişme sonrasında alınan dersler kapsamında tedbirler gözden geçirilmekte, yeni tedbirler geliştirilmektedir. Bu olay özelinde de MSB olarak gerekli incelemeleri yapıyoruz. TSK'mız son yıllarda muhabere, bilgi sistemleri, elektronik harp ve siber alanda Türk mühendislerinin desteğiyle çok daha güçlü hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

'GÖÇMENLERİN TÜRKİYE'YE GELECEKLERİ ANLAMINI ÇIKARMAK YANLIŞ'
Bakanlık kaynakları, İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararı sonrası bunların Türkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceği sorusuna da "Sınır dışı etme; bulunulan ülkeden kolluk marifetiyle vatandaşı olunan ülkeye, transit gidilecek ülkeye veya başka bir ülkeye gönderilme işlemidir. İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararından, bu göçmenlerin Türkiye'ye gelecekleri anlamını çıkarmak yanlıştır. Sınırlarımız çok yoğun teknolojik sistemlerle korunmaktadır. Alınan yoğun tedbirler sayesinde hudutlarımızdan geçmeye çalışan kaçak göçmen sayısı da son 5 yılın en düşük seviyesindedir. İran'ın göçmenler konusunda tedbirleri artırmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda dezenformasyon yoluyla algı yaratmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması önem arz etmektedir" diye yanıt verdi.

 
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi
 
HÜDAPAR, CHP'yi hedef aldı: Kemalizm maskesiyle 'Kenanizm' yapıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretim görevlisine 'kredi' tuzağı!
İzmir'de öğretim görevlisi Mehmet Uysal (56), kendini telefonla arayan ...
Bakanlık düğmeye bastı… İzmir’de deniz manzaralı özelleştirme kararı!
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İzmir Karaburun’da ...
Son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 50 teröristin, yılbaşından bu ...
 
İzmir'de Gaziler Günü kutlandı
İzmir'de 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İTOB Organize Sanayi’deki merkeze adı verildi: Şehit itfaiyecinin adı yaşatılacak
Geçen yıl Menderes’te çıkan orman yangınında yaralanan ancak tüm müdahalelere ...
Otomobildeki 5,5 kilo kokaini, 'Erez' buldu
İzmir'de, polisin narkotik köpeği 'Erez' ile arama yaptığı otomobilde, ...
 
İzmir'in deniz kızları!
İzmir'in deniz kızları!
İzmir’de ‘garabet’in resmi: İstihbarat zafiyeti mi?
TSK'ya ait kışla, kıta, karargah ve ordugahlarda fotoğraf çekmek, drone ...
Uzmanlardan çağrı cihazı ve telsiz açıklaması: Üretimden sonra müdahale edilmiş!
Uzmanlar bir çağrı cihazı veya telsiz pilinin uzaktan gönderilen bir kodla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva