HABERLER>EGE
7 Temmuz 2013 Pazar - 09:24

Metan gazı faciası: 3 Ölü!

Kuşadası’nda, kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenen 3 işçi hayatını kaybetti. Olayda ekip amiri Veysel Turgut, işçi Osman Sarı ve itfaiye eri Uğur Apaydın ölürken, zehirlenen ve hastaneye kaldırılan altyapı ekip amiri Adnan Özkaya’nın ise tedavisi sürüyor. Ölenlerin, yaklaşık 20 gün önce Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki metan gazı faciasında ölen 7 kişi gibi maskesiz olarak çalışma alanına indikleri ortaya çıktı.

Metan gazı  faciası: 3 Ölü!

AYDIN - Kuşadası Yavansu Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonuna, dün ilaçlama yapmak üzere Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut Veysel Turgut ile altyapı ekip amiri Adnan Özkaya ve işçi Osman Sarı, çukura indi. Bir süre sonra içerideki metan gazından etkilenen ve maskesiz oldukları belirlenen ekipte bulunanlar dışarı çıkmaya çalıştı. İşçilerden Osman Sarı tırmanırken dengesini yitirip düşünce başını beton zemine çarptı. Bunun üzerine, ekip amiri Veysel Turgut tekrar kuyuya indi, metan gazının etkisiyle kendini kaybeden Turgut, atık su çukuruna düştü. İhbar üzerine Kuşadası itfaiye ekipleri olay yerine geldi ve çalışma başlattı. Gaz nedeniyle fenalaşan Osman Sarı ve Adnan Özkaya çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Çukur içindeki suya düşen Veysel Turgut’u dışarı çıkarmak isteyen itfaiye erleri Hasan Harmankaya ve Uğur Apaydın maske takmadan indikleri alanda, metan gazından etkilendi.

AKUT DEVREYE GİRDİ
İtfaiye erlerinin kurtarılması için Arama Kurtarma Derneği’nden (AKUT) yardım istendi. AKUT’un donanımlı ekibi, metan gazından zehirlenenleri kısa sürede çukurdan çıkardı. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonunda Veysel Turgut’un da cesedine ulaşıldı. Gazdan etkilenen Osman Sarı, Adnan Özkaya ve itfaiye erleri Hasan Harmankaya ile Uğur Apaydın ilk olarak Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

1'İ OLAY YERİNDE 2'Sİ HASTANEDE ÖLDÜ
Arkadaşını kurtarmak isterken ölen ekip amiri Veysel Turgut’un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Durumu ağır olan işçi Osman Sarı İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, itfaiye eri Uğur Apaydın ise Söke Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Osman Sarı, bugün saat 03.30 sıralarında, Uğur Apaydın ise saat 06.00 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada itfaiye eri Hasan Harmankaya’nın tedavisinin ardından taburcu edildiği, Adnan Özkaya’nın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

7 CAN KAYBI DERS OLMADI
Olayda hayatını kaybeden 3 kişinin, tıpkı geçen 17 Haziran’da Muğla’nın Milas İlçesi Güllük Beldesi’ndeki bir atık su terfi istasyonunda metan gazından zehirlenip ölen 7 kişi gibi maskesiz olarak çalışma sahasına indikleri ortaya çıktı. Ölen 3 kişinin aileleri, acı haberle sinir krizi geçirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.



İLK TÖREN EKİP AMİRİNE
Hayatını kaybeden 3 kişiden ekip amiri 48 yaşındaki Veysel Turgut için Kuşadası Belediyesi hizmet binası önünde tören düzenlendi. Törene, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı CHP’li Esat Altungün, Turgut’un çalışma arkadaşları, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Veysel Turgut’un eşi Aşkın Turgut ile kızı Ceren Turgut’un feryatları yürek dağladı. Tabuttan uzaklaştırılmak istenen acılı eş, "Bırakın bir dakika, ben ona doya doya sarılamadım. Burada biraz sarılayım, vedalaşayım" dedi.

Başkan Altungün, Veysel Turgut’un 12 yıllık kadrolu elemanları olduğunu, yardımsever kişiliği ile tanındığını anlatırken, "Kuşadası olarak biz ona haklarımızı helal ettik" dedi. Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde toprağa verilmek üzere götürülen cenazeye eşlik edecek aile bireylerinin çok eski otomobille gideceğini fark eden çevredekilerin tepkisi üzerine, bir belediye yetkilisi aileye 4 araç tahsis ettiklerini, ancak ailenin bunu kabul etmediğini söyledi.



KAMRAMAN İTFAİYE ERİ
Hayatını kaybeden 3 kişiden itfaiye eri 44 yaşındaki Uğur Apaydın ile işçi 36 yaşındaki Osman Sarı için ilk tören Kuşadası Belediyesi hizmet binası önünde düzenlendi. Buradaki törene Osman Sarı'nın eşi Sezgin Sarı, kızları Melisa Sarı, Aleyna Sarı ve Açelya Sarı, Uğur Apaydın'ın eşi Şerife Apaydın, çocukları Onur Apaydın ile Ayten Apaydın'ın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün'ün de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.
 
Okunan duaların ardından helallik istendiği sırada, gözyaşları sel oldu. Fenalaşanlara, hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.
 
Başkan Altungün, Uğur Apaydın'ın yaptığı kahramanlığı anlattı. Altungün, "Uğur kahraman bir itfaiyeciydi. Oksijen maskesiyle metan gazından etkilenenlerin yanına inmiş. Osman'ı kurtarmaya çalışırken yüzündeki maskeyi çıkartıp ona vermiş" bu konuşmanın ardından Apaydın ve Sarı'nın yakınlarının feryadı yükseldi.
 
Cenazeler daha sonra bando ve yaklaşık 2 bin 500 kişi eşliğinde Hanım Camii'ne getirildi. İkindide kılınan cenaze namazının ardından Apaydın ve Sarı, Adalızade Mezarlığı'nda toprağa verildi.
(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’de tarihi mirasa koruma
Denizli’nin Tavas İlçesi'nin Kızılcabölük Beldesi'ndeki 316 yıllık Hanönü ...
Muğla'da kapkaç şoku
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki restorandaki müşterilerden birinin el ...
Manisa’da korkunç kaza: 22 yaralı
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, maden işçilerini taşıyan servis otobüsü şarampole ...
 
Acı kaza: Çocuklara oyuncak götürürken...
Aydın'da, çocuklara oyuncak dağıtmak için gittiği mahallede kamyonun çarpması ...
Mucize: 10 aylık Selimhan 60 metrelik uçuruma…
Muğla'da polise 'arabam çalındı, içinde oğlum da vardı' diye ihbarda bulunuldu. ...
Turizm cennetinde müşteri kapma dehşeti: 1 ölü, 3 yaralı
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde, turistlerin gözleri önünde rakip restoranların ...
 
Makedonya Devlet Bakanı Salihli’de
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma ...
Aydın’da zehir tarlasına baskın
Aydın’ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Karahallı Köyü'nde, evlerine hint keneviri ...
Denizli'de tartışma yaratacak geziye jet onay
Denizli'de, Büyükşehir Yasası nedeniyle yerel seçimlerde tüzel kişiliği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva