HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2011 Çarşamba - 14:50

Liseli oğlunu örgütten kurtarmak için karşı eylem yaptı

Marmaris’e tatile gideceğini söyleyen 17 yaşındaki lise öğrencisi oğlu B.E.’nin, sol görüşlü derneğin Kandıra’daki kampına katıldığını öğrenen İsmail E. oğlunu bu grubun elinden kurtarmak için tek başına mücadele başlattı.

Liseli oğlunu örgütten kurtarmak için karşı eylem yaptı

İZMİR - Buca İlçesi’nde meslek lisesine devam eden B.E.’nin hayatı, iki arkadaşıyla birlikte geçen Mart ayında sol görüşlü derneklerin İzmir’de düzenlediği konsere gitmesiyle değişti. Sempati duyduğu sol derneklerin toplantılarına katılmaya başlayan B.E., son olarak geçen Temmuz ayında da babası İsmail E. ve annesini, iki arkadaşıyla Marmaris’e tatile gideceğini söyleyerek ikna ettikten sonra, sol görüşlü derneğin düzenlediği Kocaeli Kandıra’daki, gençlik kampına katıldı.
 
POLİSTEN ÖĞRENDİ, ŞOKE OLDU
Oğlunu Marmaris’te sanıp, her gün telefonla görüşen İsmail E., polisten oğlunun nerede olduğunu bilip bilmediği yönünde gelen telefonla şoke oldu. Marmaris’te tatilde bildiği oğlunun derneğin Kandıra’daki 15 günlük kampına katıldığını, ardından da İstanbul’daki merkezine gittiğini öğrenen İsmail E. hemen gidip oğlunu İzmir’e getirdi. İsmail E. ardından da oğlunu içerisine girdiği grubun elinden kurtarmak için kalp rahatsızlığına rağmen büyük bir mücadele başlattı.
 
GÖSTERİCİLER TARTAKLADI
Konuşarak ikna etmeye çalıştığı oğlu B.E.’nin, ’evden kaçarak grup üyelerinin yanında kalmakla’ kendisini tehdit etmesinin ardından İsmail E., oğlunun katıldığı tüm eylemleri, basın açıklamalarını takip etti. Oğlunu her seferinde kimi zaman tek başına, kimi zaman eşiyle ve yakınlarıyla grup içerisinden almaya çalıştı.
Geçen hafta Kemeraltı Çarşısı girişinde yapılan basın açıklamasının ardından İsmail E., üzerinde okul üniformasıyla gösteriye katılan oğlunu, gruptaki diğer kişilerle tartıştıktan sonra almayı başararak evine götürdü. Karşıyaka’daki gösteride ise oğlunu almaya çalışırken grup üyelerince tartaklandı.
 
KARŞI AÇIKLAMA YAPTI
Her seferinde oğlundan da tepki gören İsmail E., geçen pazar günü Buca Menderes Caddesi’nde pankartlar arkasında, ’Füze Kalkanlarına Hayır’ açıklaması yapan dernek üyeleri ve oğlunun katıldığı protestoyu da takip etti.
İsmail E. açıklamanın bitmesinin ardından da yüksek bir duvarın üzerine çıkarak gruba karşı yüksek sesle açıklama yaptı. Grup üyelerini şoke eden, çevredekilerin de ilgiyle izlediği açıklamasında İsmail E. şunları söyledi:
 
"Bu gördüğünüz grup benim 17 yaşındaki oğlumu kandırıp, terör örgütünün yasal dernekler üzerinden organize ettiği kamplarına götürdü. Hiç birisinin çevrelerine bir faydası yok. Masum pankartların arkasına saklanıp terör örgütüne eleman kazandırmaya çalışıyorlar. Ama bildikleri dört tane slogan var ve sayıları da hiç bir zaman 15’i geçmiyor. 10 tane arkadaşları cezaevinde, hepsi de bomba düzenekleriyle yakalandı. Çocuklarımız terörist olmasın."
 
BABA YÜREĞİMLE ONLARI YENECEĞİM
Sol derneğe karşı yaptığı tek kişilik açıklamayla gündeme gelen İsmail E., DHA muhabirine, oğlunu kandırdığını söylediği gruba karşı mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini söyledi. İsmail E. şöyle dedi:
 
"O sloganları ben de attım. 12 Eylül öncesini yaşadım ben. CHP’liyim. Bunlar ise çocuklarımızı kandırıyor. Burada mücadele ettiriyorlar, başları Avrupa ülkelerinde krallar gibi yaşıyor. Önce beni ikna etsinler, sonra oğlumla birlikte yanlarında mücadele edeyim. Ama yalan söyleyip kandırıyorlar. Bomba bulundurmaktan yakalanan terör zanlısı, oğluma cezaevinden mektup gönderiyor. Onu beğendiklerini söyleyip motive etmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Ben tek başına sonuna kadar mücadele edeceğim. Baba yüreğimle onları yenip oğlumu onların elinden kurtaracağım. Ben onların karşısında koskoca babayım. Aileler de çocuklarının kullanılmasına izin vermesin. Oğluma da bu işlerin sonunun olmadığını, ölene kadar da arkasında durup onu kurtarmaya çalışacağımı söylüyorum."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olay kitap piyasaya çıktı
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın "İmamın ...
Davutoğlu, 'Esad büyük bedel ödeyecek'
Fas'ta Türk-Arap İşbirliği Forumu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ...
İzmir’in kestanelerinin yüzde 50'si kanser!
İzmir'de bulunan kestane ağaçlarının yüzde 50'si, Asya kökenli 'kestane ...
 
Yılın polisinin 26 yıl hapsi isteniyor!
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde mutemet olarak görev yaparken, değerli ...
PKK'nın beyin takımı böyle yakalandı
Polisin, Antalya'da kaldıkları evin karşısında daire kiralayıp gece gündüz ...
Altı günlük yaşam savaşını kaybetti
Karabağlar’da kavşaktan kırmızı ışıkta ana yola döndüğü ileri sürülen ...
 
İnternet filtresine iptal için dava
BTK’nın filtre uygulamasına karşı duran Alternatif Bilişim Derneği uygulamanın ...
İzmir'in EXPO sunumu Elif Şafak’a emanet
Yazdığı aşk romanlarıyla adından söz ettiren Türkiye’nin en çok okunan ...
Vali yardımcısı ve savcı da çete kurbanı oldu
Tüm uyarılara rağmen telefonla dolandırıcılığın önüne geçilemiyor. 'PKK ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva