HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Aralık 2010 Çarşamba - 00:00

Kostüm müzesine destek çığ gibi büyüyor

İzmirli Soroptimistler Konak Belediyesi’’nin yakında açacağı ’‘Kostüm Müzesi’’ne çeşitli kıyafet ve aksesuar bağışında bulunmak istedi.’

Kostüm müzesine destek çığ gibi büyüyor




İZMİR ’– Kenti butik müzecilik kavramıyla tanıştıran Konak Belediyesi’’nin yakında açılacak olan Kostüm Müzesi için vatandaşlardan bağışlar çığ gibi gelmeye devam ediyor. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’’ın ’“Kostüm Müzesi’’ne bağışlarınızı bekliyoruz ’“ çağrısı büyük yankı buldu. Çok sayıda vatandaş yıllardır sandıklarda ve dolaplarda sakladıkları özel giysilerini gün yüzüne çıkarmaya ve paylaşmaya adeta can atıyor.
Bilirkişilerden oluşan kurul tarafından incelenen kıyafetler müzenin içeriğine uygun olup olmadığına bakılarak değerlendiriliyor. Sergilenmeye değer, Buca Halk Eğitim Merkezi’’nde yer alan EGETEM’’i kuran İzmirli Soroptimistler (İş ve Meslek Kadınları Derneği-En İyiyi Amaçlayan Kız Kardeşler), duyarlı bir davranış sergileyerek, kentlerinde kurulacak ’‘Kostüm Müzesi’’ne destek vermek için kolları sıvadı. İzmir, Alsancak, Göztepe, Kordon ve Karşıyaka olmak üzere beş bölgede kurulu Soroptimist kulüpleri başkan ve üyeleri, bir araya gelerek topladıkları veya sahip oldukları kostümleri müzeye bağışlamak istediklerini söyledi. EGETEM Başkanı Şehire Çimen, aile sandıklarından uygun olanları getirdiklerini ifade ederek, ’“50’’li 60’’lı yıllarda kendi giydiğim, yöresel özellik taşıyan kostümlerimi getirdim. Müzede yer alırsa büyük gurur duyarım’” dedi. Hoşgül Gürler de 50’’li yıllarda kendi giydiği nişan elbisesini, annesinin yaptığı el işi şapkaları, yine aynı yıllardan kalma bir gelinlik ve çeşitli aksesuarları kabul edilirse müzeye bağışlamak istediğini belirtti. Bağışlanan kostüm ve aksesuarlar arasında en dikkat çeken ise 150 yıllık geçmişi olan, gümüş tel işlemeli, el işi seccade oldu.
Büyük heyecan ve mutlulukla ellerindeki kostüm, ev ve giysi aksesuarları bağışlamak için can atan Soroptimistler, ’“Başkan Tartan, ilginç fikirlerle şehrimize güzellikler katıyor. Bu çabalarına biz de destek vermek istedik. Kadınların daima yanında olan bir başkana ve kuracağı müzeye katkıda bulunmak bizi mutlu eder. Kendisini çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz’” dediler.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Selda Kulluk Yerdelen danışmanlığında incelenen bağışların, gerekli olduğunda sahiplerinden müzeye konmak için alınacağı belirtildi. Yerdelen, ’“Bağışlanan kostüm ve aksesuarları kuracağımız danışma kurulu ile birlikte tekrardan değerlendireceğiz. Müze konseptine uygun olanlar alınarak, sergilenecek’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova sanatla ’‘Allianoi yok olmasın!’’ diyor
Termal kenti Balçova, Yortanlı Barajı Gölet Alanı’’nın tam ortasında kalması ...
Hediyelik eşya fuarında ’‘Balkan rüzgarı’’
’‘6. Balkanlılar Halka Dansları Festivali’’ için 10 ayrı ülkeden İzmir’’e ...
Konak’’ta yeni yıl coşkusu başladı
Konaklılar yılbaşını Alsancak Vapur İskelesi önünde düzenlenen Grup ...
 
Karşıyaka’’da kızılderili resitali
’“Alışverişinizi Karşıyaka’’da yapın, karlı çıkın’” kampanyası çerçevesinde ...
Peri bacası çöktü!
Dünyanın en önemli yeryüzü şekillerinden biri olarak kabul edilen Nevşehir'deki ...
Bilgilendirme kitapçıkları kadınların hayatını değiştirdi
İzmir'in Bergama ilçe Belediyesinin belde ve köylerde ''Aile ...
 
İzmir’’in otelleri 2011’’i karşılamaya hazır
İzmir'de oteller ve eğlence yerleri 2011'i evlerinden farklı bir ...
Orgeneral Berk Başbakan’’a hakaretten yargılanacak!
Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ...
Grup Yorum İzmir’’e geliyor
25.yılını İnönü Stadı’’nda muhteşem bir konserle kutlayan protest halk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva