HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ocak 2010 Cumartesi - 00:00

Kordonda tenteye şartlı izin

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Kordon’’daki tentelerin önden ve yandan indirilmemesine karar verdi. Karara göre, tenteler esnafın istediği gibi yanlardan kapatılmayacak. ’

Kordonda tenteye şartlı izin

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Kordon’’daki tentelerin önden ve yandan indirilmemesine karar verdi. Karara göre, tenteler esnafın istediği gibi yanlardan kapatılmayacak. ’
 
Yusuf KIRBİÇ/Egedesonsöz-Birinci Kordon’’daki işyerlerinin önündeki tenteler İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’’nde tartışma yarattı. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar arasında tentelerle ilgili önerge görüşmesi bir anda hareketli anlara sahne oldu.
 

 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını Meclis 1. Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında toplandı. Büyüşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı toplantıda en can alıcı görüşme Kordon’’daki tentelerin önergesinin görüşülmesinde yaşandı.
 

 
AYDOĞAN SALONU TERK ETTİ
Birinci Kordon’’daki lokanta, pastane, kahvehane gibi işyerlerinin önündeki tentelerle ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşülürken söz alan Kültür ve Turizm Komisyonu üyesi Ak Partili meclis üyesi Sıddık Soysal, esnafın belediye tarafından belirlenen iki tenteyle ilgili sıkıntıları olduğunu, güneşin geldiği noktalarda 85 cm'lik bölüm eklenmesini istediğini, eklemenin estetik, görüntü, çevre kirliliğine yol açmayacağını belirterek bir önerge hazırladıklarını ve bu önergenin görüşülerek oylanmasını istedi.
 
CHP Grup Başkan Vekili Sırrı  Aydoğan ise komisyonlardan geldiği şekliyle raporların oylanması  gerektiğini, görüşme yapılırken, önerge verilemeyeceğini söyledi. İlgili yönetmeliği böyle kalmayacağını ileride değiştirilebileceği ifade eden Aydoğan: ’“Biz esnaf komisyonlarından geldiği şekli ile oylanmasını talep ediyoruz. Böyle kalacak değil. Bu artık kapansın. Biz Ak Parti Grubu’’nun vermek istediği önergeyi reddediyoruz. Zaten bu önergeyi komisyonlara havale eden biziz. Bunda bir sıkıntı yok’’ diye konuştu.
 
AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar meclis gündeminde olmayan bir konu ile ilgili ikinci oturumda önerge verilemeyeceğini belirterek, ’“Ancak meclisin gündeminde olan bir konu ile ilgili hele ki o önerge komisyonda görüşülüyor ve farklı öneri haline geliyorsa bu meclisin bütün oturumlarında görüşülüp önerge haline getirilebilir. Herhangi bir önerge öncelikle meclisin gündemine alınıp alınmaması oylanır, ret ya da kabul edilir. Bu önergenin başkanlık makamınca okutularak meclisin onayına sunulması gerekir.’” dedi.
 
Hukuk Komisyonu Başkanı Rıfat Özer ise Kordon ile ilgili yönetmeliğin 19 Temmuz 2000 tarihinde meclisten geçtiğini, tentelerle ilgili belediye encümeninin karar verebileceğini, ancak konunun mecliste tartışıldığını, Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm ve Hukuk komisyonlarından raporun oy birliği ile diğer komisyonlardan oy çokluğu ile geçtiğini belirterek oylanması gerektiğini söyledi.
 
85 CM KABUL GÖRMEDİ
Yusuf Kenan Çakar ise önergenin görüşülmesi gerektiğini söyleyince Sırrı Aydoğan tepki göstererek, ’“Boş konuşuyorsunuz, gereksiz şeyler söylüyorsunuz’’’’ dedi ve salonun dışına çıktı. Aydoğan’’ın arkasından tekrar söz alanYusuf Kenan Çakar,’“Esnaf bu meclisten öyle geçemiyorsa ’‘eh ne yapalım buna da razı oluruz’’ diyor. Orada güneşin insanları rahatsız edeceğini uygulama ile görmenin gereği yok . Güneşin nasıl batacağı ışınların nasıl geleceği, insanların yüzüne nasıl vuracağını burada bile insanlar bilebilirler. Komisyon raporu içimize sinmedi. Ancak esnafa katkı sağlamak amacıyla olumlu oy vereceğiz.’”dedi. Yaşananların ardından önerge uyarınca esnafın güneş ve yağmurdan korumak amacıyla yanlardan ve ön cepheden tentelerin 85 sanrimetre aşağı indirilmesine ilişkin talebi kabul görmemiş oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üçyol-Üçkuyular metrosunda ikinci kısma 4 teklif
KİK’’in iptal kararı sonrası ülke gündemine oturan Üçyol-Üçkuyular metrosunun ...
Nazım şiirleri İzmir sokaklarında
Dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet doğumunun 108. yılında şiirleriyle Vasıf ...
Savcı Arslan’’dan Başkan Tatı’’ya ziyaret
Cezaevlerinden Sorumlu İzmir Cumhuriyet Savcısı Yusuf Arslan ile Kırıklar ...
 
Çocuk Meclisi velileri bilgilendirdi
Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 3-D Koçluk Eğitim ve Kariyer ...
İzmir’’den Ankara’’ya markaj ekibi
İEKK toplantısında Medeniyetler Müzesi ve İstanbul otoyolu konusunda Ankara’’ya ...
Konak'ta otomobil ödüllü yarışma
Konak Belediyesi, Türkiye'de resmi kurumlarda eşine pek rastlanmayan ...
 
Şampiyonlar Başkan Sındır’’ı ziyaret etti
Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu olimpiyat takımı öğrencileri, ...
Kocaoğlu’’ndan metro teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kamu İhale Kurumu'nun ...
Üniversiteli öğrencinin ödevi Karşıyaka’’yı buluşturdu
Yaşar Üniversitesi öğrencisi  Dicle Balcı ’‘sosyal sorumluluk’’ ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva