HABERLER>SPOR
30 Ağustos 2011 Salı - 10:02

Konaklı sporcuların tek hedefleri başarı

Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü başarıya doymuyor. Katıldıkları liglerde ve müsabakalarda ön sıralarda yer alan sporcular, branşlarında milli takımlarda da yerlerini alıyorlar.

Konaklı sporcuların tek hedefleri başarı

İZMİR - Başarılı sporcular yetiştirdiklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Başarının formülünde, disiplin ve sporcuya destek var. Biz sporcularımıza olanaklar sağlıyoruz. Onlarda da disiplinli çalışmalarıyla başarılara imza atıyorlar” dedi.
Okulların bitmesiyle beraber Konak’ta yaşayan çocuklar da soluğu Konak Belediyesi Spor Kulübü’ne bağlı yaz spor okullarında alıyorlar. Konak’ın dört bir yanında devam eden kurslarda futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, halkoyunları, izcilik, tekvando, aerobik ve tiyatro çalışmalarıyla geleceğin sağlıklı bireyleri yetişiyor. Yaz okullarında sporla tanışan çocuklar ve gençler yetişerek, yurtiçi ve yurtdışı spor organizasyonlarında İzmir’i ve ülkemizi temsil ediyorlar.
 


Bocce sporunu Türkiye’ye tanıttılar
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında İzmir’de düzenlenen 45. Dünya Petank Şampiyonası’na da ana sponsor olarak büyük destek sağlayan Konak Belediyesi, 50 ülkeden gelen sporculara ev sahipliği yaptı. Bocce sporunda Türkiye’nin önde takımlarından olan Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu İlke Kumartaşlıoğlu Fransa’da düzenlenen Bocce Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda gösterdiği performans ile Bocce tarihine geçti. Kazandığı başarılar sayesinde Türkiye Bocce sporunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasına adını yazdırdı. İlke Kumartaşlıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde başlatılan “81 İlden 81 Yıldız Projesi’nin 2011 Yıldızları” Çankaya Köşkü’nde düzenlenen bir törene katıldı. Ayrıca 2010-2011 sezonunda, 18 takımın katılımıyla gerçekleşen final karşılaşmaları sonucunda Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bocce takımı ikinci oldu. Son olarak Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bocce Takımı sporcuları, Ankara’nın Kazan ilçesinde düzenlenen Türkiye Bocce Volo Şampiyonası’nda 4 altın 3, gümüş ve 3 bronz madalya elde ederek bugüne kadar bu alanda kırılmış olan rekoru egale ettiler. 
           


Tekvandocular spor okullarından yetişiyor
Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün gençler için çeşitli spor dallarında açtığı kurslar arasında tekvando kursu çok büyük ilgi topluyor. 6 merkezde devam eden tekvando kurslarından lisanslı federasyon kaydı bulunan 1347 sporcu başarı basamaklarını tırmanmak ve milli olmak için ter döküyor. Geçtiğimiz aylarda, İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tekvando Gençler Takım müsabakalarında 13 kulüpten 51’i erkek 52’si kadın 103 sporcu yarıştı. Müsabakalarda rakiplerini geride bırakan Konak Belediyesi tekvando takımı sporcuları İzmir bayanlar ikincilik kupasını kazandılar. Eskişehir’de düzenlenen Türkiye K-1 Profesyonel Şampiyonası’nda 23 yaşındaki Yeliz Koblay 52 kiloda, 28 yaşındaki Gökhan Günbeyi 75 kiloda profesyonel K-1 Türkiye şampiyonu olarak altın kemer kazandı. 20 yaşındaki Ali Kara ise 58 kiloda Profesyonel K-1 Türkiye 3. oldu.
 
Yüzmede kısa sürede gelen başarı
Lisanslı sporcularıyla yaz-kış kesintisiz çalışan İzmir’in ilk belediye yüzme takımını kuran Konak Belediyesi’nin minik yüzücüleri kısa sürede başarıyı yakaladı. Ekim ayında çalışmalarına başlayan yüzme takımı, sporcularımızın kısa zamanda elde ettikleri başarılar bizi gururlandırdı. Bu başarının ilerleyen yıllarda katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Geleceğimizi aydınlatan çocuklarımızın, fırsat verildiğinde büyük başarılar kazandığını hep birlikte gördük” dedi. Konak Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın 14 dalda verdiği kurslarla keşfedilmeyi bekleyen birçok minik yeteneği lisanslı olarak profesyonelliğe hazırladığını hatırlatan Başkan Tartan, spora ve sporcuya desteklerinin devam edeceğinin altını çizdi.
           
Jimnastikçiler, madalyalara abone…
Trabzon’un Yomra ilçesinde düzenlenen 1. Etap Kulüplerarası Artistik Jimnastik Yıldızlar, gençler, Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü jimnastikçileri dereceyle döndü. Jimnastikçi Zeynep Mamikoğlu, genç kızlarda birinci olarak atletizm dalında Trabzon’da düzenlenen 11’inci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil ediyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
F.Bahçe'de Santos da gitti
Fenerbahçe'de yaprak dökümü sürüyor. Sarı-lacivertli takımdan ayrılan ...
Fenerbahçe Cas'a gidiyor
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması ile sonuçlanan süreci CAS'a taşımaya hazırlanıyor.
'Tayfur'un sağlık durumu iyi'
Şike soruşturmasında tutuklanan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun ...
 
Kartal'a bir Portekizli daha
Kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Atletico Madrid'de ...
Adem savaşı!
Göztepe'nin istediği Manisalı Adem Büyük için Denizli, Samsun ve Mersin de devreye girdi.
34'lük Göksel Altay'da
Altay transferde durmak bilmiyor. Siyah beyazlılar son olarak Sarıyer’de ...
 
Kupa halen Beşiktaş'ta
Teknik direktörü ve yönetcileri şike soruşturmasında tutuklandıktan sonra ...
Fenerbahçe'de Genel Kurul kararı
Fenerbahçe Yönetimi, yetki istemek için 18 Eylül'de Genel Kurulu toplama kararı aldı.
Ziegler Trabzonspor'da
Trabzonspor bir süredir gündeminde olan İsviçreli 26 yaşındaki sol kanat ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva