HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Aralık 2009 Salı - 00:00

Kocaoğlu’’na bakanlığın kapısında ne dediler?

Üçyol-Üçkuyular metrosunda tünellere kendi imkanlarıyla giren Başkan Kocaoğlu, Ankara’’nın İzmir’’i engellemeye çalıştığını düşünmediğini ancak Ankara'da bürokrasiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.’

Kocaoğlu’’na bakanlığın kapısında ne dediler?

Üçyol-Üçkuyular metrosunda tünellere kendi imkanlarıyla giren Başkan Kocaoğlu, Ankara’’nın İzmir’’i engellemeye çalıştığını düşünmediğini ancak Ankara'da bürokrasiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.’ 
 
Yusuf KIRBİÇ-Egedesonsöz- Üçkuyular -Üçyol metro hattının inşaatını basın mensuplarıyla yerin 25 metre altına inerek anlatan Başkan Kocaoğulu, gezi sonrası Kent Arşivi Müzesi’’ndeki öğle yemeğinin ardından gazetecilerin sorularının yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, dünden bugüne metro sürecini anlatırken, öyle bir konuya gelindi ki, Kocaoğlu’’nun Ankara’’da randevulu gittiği görüşmelerde kendisine nasıl davranıldığı gün yüzüne çıktı.
 
’“GÜVENLİK BENİ SORGULAYIP, OTUR ŞURAYA DİYOR’”
Gazetecilerin, ’“Ankara ya da hükümetin metro üzerinde engellemesi söz konusu mu? sorusuna yanıt veren Başkan Kocaoğlu, öyle bir cevap verdi ki, bürokraside yaşananlar ortaya serildi. İzmir gibi metropol bir kentin geleceği konusunda siyasilerin engelleme gibi bir bakış açısında olauğunu düşünmenin çok tehlikeli ve yanlış olacağını anlatan Kocaoğlu, ’“İspat edemeyeceğim şeyi konuşmam. Ben siyasete üretmek ve faydalı olmak açısından bakıyorum. Beni millet seçti. İstifa edeyim de başkası mı gelsin? Ama bürokrat, kendi küçük dünyasındaki hesaplar yüzünden bunu yapabiliyor. Zaman zaman karşılaşabiliyoruz.’” dedi. 
 
’“İSTANBUL VE ANKARA GİBİ DAVRANILSIN YETER’”
Hükümetin en önemli görevlerinden birinin de altındaki bürokrasinin adil davranmasını sağlamak olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, ’“Burada hükümetin İzmir’’in il müdürleri dahil olmak üzere diğer bütün, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ilişkide olduğu devlet mekanizması içerisinde İzmir’’e, İstanbul ve Ankara gibi aynı nazardan bakması için bürokratların uyarılmasında çok ciddi fayda vardır. Esas hayati konu da budur.’” dedi. 
 
Ankara’’da başına gelen bir olayı da anlatan Kocaoğlu, ’“Bu % 56’’lık oyun ceremesi bize çok pahalıya patlayacak. Ankara’’da iki defa karşılaştım. Güvenlikteki görevliler kimlik istemeye, şurada otur demeye başladılar. Bürokrattan talimat bu şekilde geliyor. Saatli ve randevulu gitmemize rağmen kimliğimi soruyor ve ’‘otur şuraya’’ diyor. Bunlar bir bakanlıkta oluyor. Türkiye'de 3 büyükşehir var. Bu 3 büyükşehirin işine de evrakına da aynı nazardan bakmak hükümetin görevidir, bunu yapsın. Zaman zaman benim bürokratım da vatandaşa benim davrandığım gibi davranmıyor. Bunların ihtar, disiplin cezası gibi şeylerle kontrol edilmesi gerekiyor. Sayın Başbakan’’ı, yetkilileri ve siyasileri bürokrasinin İzmir’’e adil davranmaya davet ediyorum’” dedi. 
 
’“UMARIZ YARGI SÜRECİ LEHİMİZE SONUÇLANIR’”
KİK’’in aldığı iptal kararını yargıya taşıdıklarını da hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“Yargının vereceği karara göre, ya ihaleyi alan firma buradaki çalışmayı götürecek, ya da biz temel betonlarını bitirdikten sonra, ray döşenmesi, sinyalizasyon ve elektrifikasyon işlerini ihale edeceğiz. Veya yargı sürecini sürdüreceğiz’” dedi.
Yargıya intikal eden bir konuda fazla yorum yapmak istemediğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KİK’’in benzer konularda aldığı kararlara bakıldığında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ne bir haksızlık yapıldığı hissiyatı içine girdiklerini ifade etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili’’de su davası yine ertelendi
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve meclis üyelerinin, vatandaşlara ...
Kemalpaşa’’ya halk sağlığı merkezi
Kemalpaşa Belediyesi, yeni yılda Halk Sağlığı Merkezi'ni hizmete ...
Kuşadası yeni yıla Hande Yener’’le girecek
İlçe belediyesi 31 Aralık gecesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’’nda ...
 
Bayraklılılar için sağlıkta işbirliği
Bayraklı Belediyesi ile Ege Üniversitesi arasında sağlık merkezlerinde ...
Buca DEÜ işbirliği tam gaz
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü ...
Konak'ta tarihi hurda temizliği
İlçe Belediyesi, İTO, Oto Tamirciler Odası, Büyükşehir Trafik Denetim ...
 
Büyükşehir 45 gün sonra metrodan çıkacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular Metrosu’’nda ...
Princess'de yine ihale zamanı
İzmir İl Özel İdaresi şirketlerinden Termal A.Ş'ye ait Balçova ...
Gaziemir’’e ’‘iyilik’’ bankası
Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği, gıda ve giysi yardımından, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva