HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Aralık 2009 Salı - 00:00

Büyükşehir 45 gün sonra metrodan çıkacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular Metrosu’’nda süren çalışmaları basın mensuplarıyla gezerek, tünellerdeki son durumu gösterdi.’

Büyükşehir 45 gün sonra metrodan çıkacak


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular Metrosu’’nda süren çalışmaları basın mensuplarıyla gezerek, tünellerdeki son durumu gösterdi.’
 
Yusuf KIRBİÇ-Egedesonsöz-Durumun aciliyeti nedeniyle işe koyulduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, 230 işçi ile 3 vardiya halinde 7 gün-24 saat sürdürdükleri betonlama çalışmalarını 45 gün içinde bitireceklerini söyledi.
 
Üçyol-Üçkuyular Metrosu’’nda yapılan çalışmaları açıklamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla gezi öncesinde, basın mensupları için belediyede bir brifing verildi. Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanı Işık Çelikoğlu, yaşanan hukuki süreçle birlikte inşaatın genel durumu ve yapılacak çalışmaları anlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, yerin yaklaşık 30 metre altında 230 işçi ile 24 saat, 3 vardiyayla süren çalışmaların 45 gün içinde tamamlanacağını böylelikle çökme riskinin ortadan kalkacağını söyledi.
 
Kocaoğlu, ’“Acil bir durum söz konusu. Yağışlar artıyor, basında çıkan 'tünel çökebilir' haberleri moral bozuyor, bütün kenti huzursuz ediyor. Yargı süresince betonlama çalışmasını biz sürdüreceğiz. Kamu İhale Kurumu'nun kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı alırsak, ihaleyi son alan şirket çalışmalara devam edecek. Bizim tünelde yapılması gereken acil 45 günlük işimiz var.’” dedi. Yargı sürecinin uzaması durumunda betonlama çalışmalarını sürdüreceklerini açıklayan Kocaoğlu, hedeflerinin ''riski kaldırmak'' olduğunu dile getirdi.
 
Kamu İhale Kurumu'nun ihaleyi iptal kararı almaması durumunda, ihale kapsamındaki işlerin Haziran-Temmuz ayında tamamlanmış olabileceğini dile getiren Kocaoğlu, "Bunlar en riskli bölgeler. Bu 'beton çökecek' anlamına gelmiyor ama temel betonu bitmeyen tünelin çökme ihtimalinin bulunduğu vakadır. Hangi üniversiteye giderseniz gidin, onlar da 'çökme ihtimali vardır' diyecektir'' diye konuştu.
 
Kocaoğlu birfing sonrası, kendi imkanlarıyla başlattıkları betonlama çalışmalarının yapıldığı tünelleri yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte gezdi. 73 gazetecinin katıldığı inceleme turu, Susuzdede bölgesinde açılan şafttan tünele girilmesiyle başladı.
 
Başkan Kocaoğlu, basın mensuplarıyla birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 15 Aralık’’ta başlatılan betonlama çalışmalarının yürütüldüğü bölgeye kadar yürüyerek, burada çalışmalar hakkında bilgi verdi. Betonlamanın tamamlandığı 36 metrelik bölümü gösteren Başkan Aziz Kocaoğlu, 45 gün içinde kalan bölümlerin de tamamlanmasıyla, tünelde yaşanacak risk unsurunun ortadan kalkacağını söyledi.
 
Başkan Kocaoğlu, 45 günün sonunda acil olarak atılması gereken betonların tamamlanacağını da dile getirerek, ’“Yeraltında 230 işçi, 24 saat, 3 vardiya işbaşında. Bu işçiler, şimdiye kadar tünel betonu atmış, bu işi bilen işçiler. Onun için bu işe alındılar’” diye konuştu. ’“İnsan sağlığı bizim için hiç bir şeyden daha önemli değildir’” diyen Kocaoğlu, gereken her türlü önlemin de bu çerçevede alındığını söyledi. 
 
15 Ocak’’ta Göztepe, Poligon, F.Altay istasyonlarının inşaatı ile Hatay İstasyonu’’ndan sonraki bölümün raylarının döşenmesi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon ihalesi yapılacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, ihale sürecinin bununla birlikte tamamlanacağını söyledi.
 
’“ESNAFI DESTEKLİYORUZ’”
Bölge esnafının mağduriyetinin önlenmesi için de gereken çalışmaları yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“Zabıta ve temizlik ekiplerimiz sürekli işbaşında. Trafiğe kapalı yerleri geçici parklanma için kullandırıyoruz. Bu bölgedeki esnafa dükkanının önünde işgaliye yapması için izin veriyoruz. Esnafın işinin artması için her türlü desteği veriyoruz’” diye konuştu.
 
’“2011'İN İLK YARISI METRO HAZIR’”
Metro tünelinin inşaat alanında büyük bir bölümünün bitirildiğini, sadece betonlama işleminin halen devam ettiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, Bornova ve Üçyol-Poligon arasındaki bölümü 2010 yılının ikinci yarısında, Poligon-Üçkuyular arasındaki bölümü ise 2011 yılının ilk yarısında bitirmeyi hedeflediklerini anlattı. Kocaoğlu, ’“5 bin 239 metre tünelin 360 metrelik bölümü hariç tamamı kazılmış durumda. Bir kısmının hem temel hem kemer betonları bitti, bir kısmına ise devam ediyoruz’” dedi. Konuyla ilgili hükümet yetkilileri ya da AK Partili İzmir Milletvekilleriyle görüşmediğini ifade eden Kocaoğlu, ’“KİK’’in kararları yargı kararı niteliğinde ve biz de konuyu yargıya taşıdık. Ne hükümetin ne de İzmir milletvekillerinin yapacağı bir şey olduğunu sanmıyorum’” dedi. 

BAŞKAN'IN TÜNEL MESAİSİ'NDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Princess'de yine ihale zamanı
İzmir İl Özel İdaresi şirketlerinden Termal A.Ş'ye ait Balçova ...
Gaziemir’’e ’‘iyilik’’ bankası
Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği, gıda ve giysi yardımından, ...
Bornova Sağlık Köyü’’nde ilk adım atıldı
EÜ, Bornova Belediyesi ve ismi açıklanmayan bir hayırseverin işbirliğiyle ...
 
Kuşadası'nda noel kutlaması
Kuşadası Belediyesi tarafından ev satın alarak Kuşadası’’nda yaşamlarını ...
Çiğlili kadınlara kanser eğitimi
Kadınlara yönelik meme kanseri ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ...
HIV'li kan verilen çocuğa Konak’’tan sevgi eli
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geçen yıl Şanlıurfa'da tedavi ...
 
Vali metronun bitmesini istiyor
Vali Kıraç, tartışmaların odak noktası Üçyol-Üçkuyular metrosu hakkında ...
Semtevleri, Hediyelik Eşya Fuarı’’nda
Balçova Belediyesi Semtevleri aile bütçelerine katkı sağlamaya ...
İzmir’’e 715 bin ton asfaltlama yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2009’’da 315 bin ton serme asfalt, 400 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva