HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2024 Çarşamba - 14:27

Kiracıya iç çamaşırlı işkence davasında karar!

Bursa'da Ozan Uyar adlı kişinin evinin bir odasını 4 bin liraya kiralayan Mehmet Ö., eve gelen misafirlerden rahatsız olduğu gerekçesiyle parasını alıp ayrılmak istedi. Ev sahibi Uyar, Mehmet Ö.'ye kadın iç çamaşırlarını giydirip müzikle oynatıp görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Mehmet Ö.’nün şikayeti üzerine açılan davada iki sanık beraat ederken Ozan Uyar'a toplam 6 yıl 6 ay, babası ve eşine ise 5'er sene hapis cezası verdi.

Kiracıya iç çamaşırlı işkence davasında karar!

Yenişehir ilçesinde gündelik işlerde çalışan Mehmet Ö., Ozan Uyar'ın Yıldırım ilçesindeki evinde oda kiraladı.

Evde 3 gün kalan Mehmet Ö., "Buraya çok misafir geliyor" diyerek parasını isteyip evden ayrılacağını bildirince nakdi olmadığını söyleyen ev sahibi Ozan Uyar, alacağına karşılık satması için cep telefonunu kiracısına verdi.

İddiaya göre; Ozan Uyar, 10 gün sonra helalleşmek için evine çağırdığı Mehmet Ö.'yü, arkadaşları S.S. ve V.K. ile birlikte ellerini arkadan bağlayıp demir çubuk ve sopalarla dövdü.

Gürültüyü duyan Ozan Uyar'ın üst kattan inen babası Osman Uyar'ın da dövdüğü Mehmet Ö.'ye kadın iç çamaşırlarını giydirildi.

Müzik eşliğinde oynatılıp fotoğrafları sosyal medyada yayınlanan Mehmet Ö., paylaşımı görüp eve gelen V.K.'nin eşi tarafından kurtarılıp polise teslim edildi. Gözaltına alınan 5 şüpheliden, ev sahibi Ozan Uyar, V.K. ile S.S. tutuklanırken diğer iki şüpheli serbest bırakıldı.

Savcılık soruşturması sonrası 5 sanık hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Silah ile birden fazla kişiyle birlikte konutta gece vakti yağma" suçlarından Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yargılama sürecinde tutuklu sanıkların tahliye edildiği duruşmada gündelik işçi olarak çalıştığını ifade eden Mehmet Ö., "Eve gelip gidenin sayısı belli değildi. 3'üncü gün çıkacağımı söyleyip, paramı istedim." diyerek bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Yapılan işkenceyi anlatan mağdur, "Eve girince iki arkadaşı ile kapıyı kilitleyip bana saldırdılar. Demir çubuk ve büyük bir sopayla acımasızca vurdular. Tuvaletin havalandırma boşluğundan bağırıp yardım istedim. Sesimi duyuramadım. Bunun üzerine kapıyı kırıp tuvaletten beni çıkarttılar. Domuz bağı ile bağladılar. İşkenceye devam ettiler." diye konuştu.

"CANIMI YAKTILAR"
İfadesini verirken ağlayan Mehmet Ö. yaşadıklarını "Evde kaldığım ikinci gün, Ozan'ın üst katta oturan babası eve gelip bana iki tokat attı. Sonra da eşi yanımıza gelip kadın iç çamaşırlarını bana giydirerek müzik eşliğinde oynatıp fotoğraflarımı çekerek sosyal medyadan paylaştı. Canımı çok yaktılar. Sosyal medyadaki paylaşımı gören sanıklardan V.K.'nin eşi eve gelip beni ellerinden alıp polise getirdi." diyerek anlattı.

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Ozan Uyar ise müştekinin gerçekleri söylemediğini belirterek, "Evimin odasını verdiğim Mehmet Ö., telefonumu çaldı. Üstelik bana ve eşime küfretti. Ben de kendisini sadece dövdüm." dedi.

Mine Uyar'ın "Eve geldiğimde müşteki, kadın iç çamaşırlarını giymişti. Benim olay ile hiçbir alakam yok" dediği duruşmada; Osman Uyar ve V.K. yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

AİLE BOYU CEZA
Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelen yargılama sonrası, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Silah ile birden fazla kişiyle birlikte konutta gece vakti yağma" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından bir başka suçtan tutuklu bulunan Ozan Uyar'a toplam 6 yıl 6 ay eşi ve babasına ise 5'er yıl hapis cezası verdi. (DHA)

 
'Bozkırın Tezenesi' ölümünün 12. yılında mezarı başında anıldı
 
Volkan Demirel, Adana Demirspor ile anlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motosiklet duvara çarpıp iş yerine girdi: 2 ölü!
Hatay'da duvara çarpıp iş yerine giren ve alev alan motosikletteki Mehmet ...
O ilde korkutan görüntü: Denizin rengi değişti
Bartın'da 2 gün önce etkili olan yağışın ardından nehirden akan çamurlu ...
Tosuncuk'a 88 bin yıl hapis talebi!
Çiftlik Bank davası sanığı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın toplamda 88 ...
 
İzmir'de hastane yolunda katliam gibi kaza!
İzmir'in Konak ilçesinde, hastanedeki yakınlarını ziyarete giden otomobil ...
İzmir'de FETÖ ve TKEP/L terör örgütlerine baskın!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve TKEP/L'ye yönelik operasyonlarda ...
Vali Elban yangın bölgesinde iddialara yanıt verdi: Burası sadece ormanlık olacak!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 Ağustos'ta çıkan orman yangınında zarar ...
 
TBMM'de yeni yasama yılı 1 Ekim'de başlayacak!
Meclis'te 1 Ekim Salı günü başlayacak yeni yasama yılı öncesi temizlik, ...
Falezlerde facia: 30 metreden düştü!
Antalya'da falezlerden manzarayı izleyen yabancı uyruklu bir kişi, dengesini ...
Gemiden düşen personelin cesedi limanda bulundu
Tekirdağ'da tanker gemisinden denize düşen kişinin cesedi bulundu. Ceset, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva