HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2020 Çarşamba - 09:13

Kınık'a hayat verecek yatırım için zirve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kınık ziyaretinde ilçeye müjdesini verdiği Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşu için çalışmalar devam ediyor.

Kınık a hayat verecek yatırım için zirve

İlçeye gelen Tarım Ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Enver Olgunsoy, Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper Kınık Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Fedai Avcı ile birlikte Kınık Tarım İhtisas Organize Bölgesinin kurulacağı alan üzerinde incelemelerde bulundu.

Arazide yapılan incelemenin ardından Kınık Belediyesi Sosyal Tesislerine geçen ekip burada proje üzerinde çalışmalar yapıp görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Aromatik Bitkiler üzerine kurulması bununla ilgili olarak bu sektördeki yatırımcılar ile toplantı yapılması EBSO temsilcisi Enver Olgunsoy’un verdiği Kınık Tarıma Dayalı Organize İhtisas Bölgesine  yatırım yapmaya hazır olan 9 firma ve diğer firma  temsilcilerine sunum toplantısı yapılıp bu yatırımcıların davet edilmesi, örtü altında üretilmesi muhtemel tıbbi ve aromatik ürünler ile tohum ve fidecilik konusunda araştırmalar yapılması, Ülkemizde çoğunlukla doğada yaygın bir şekilde üretimi yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin katma değer ürün haline getirecek sanayi kümelenmesinin bu projede sağlanması, Sadece proje alanında değil Kınık, Bergama, Dikili başta olmak üzere İzmir ve Ege Bölgesinde  çiftçiye sözleşmeli şekilde üretim yaptırılması ve bu ürünlerin  Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde  katma değerli ürüne dönüştürülmesi için yatırım ortamı yaratılması, Tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç sanayi başta olmak üzere kimya ve kozmetik sektöründe sorunsuz kullanılması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında eşgüdümlü çalışma ortamının oluşturulmasının önemi, Sahanın projenin uygulanmasına yönelik uygun olmakla birlikte ova niteliği olması sebebiyle projenin tarımsal entegre proje olduğunun vurgulanması, Sahanın tarım toprağı niteliği ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü ve gerekirse Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile görüşülmesi, içerisinden geçen dere ve sulama kanalları ile ilgili DSİ Bölge müdürlüğü ile görüşülmesi, Planlarda sahadan geçen demiryolu projesi ile ilgili Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşülmesi kararına varıldı.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı açıklamada ‘Göreve geldiğimiz 2014 yılından beri ilçemizi daha yaşanır bir ilçe haline getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Şubat tarihinde ilçemizi ziyareti sırasında verdiği müjdelerden biri olan Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesi için ilk çalışmalar Tarım Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli tarafından başlatılmıştı. Bugünde  Tarım Organize İhtisas Bölgelerinin paydaş kuruluşları ile bir toplantı yaptık. Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin müjdesini bizlere veren başta Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 
CHP İlçe Başkanı koronavirüs kurbanı!
 
George Floyd'un cenazesi toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer duyurdu... Yeni dayanışma: Askıda İzmirim Kart
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ...
Başkan Soyer'den teleferik teftişi!
Koronavirüs önlemleri nedeniyle kapalı olan Balçova’daki Teleferik Tesisleri ...
Konak’ta karga operasyonu
Ferahlı Mahallesi'nde ağaçtaki ipe takılan karganın yardımına konak belediyesi ...
 
KARBEM öğrencilerine sınav öncesi destek
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), ücretsiz eğitim ...
Bergama'yı tarihi projenin heyecanı sardı
Tarihi kent Bergama’nın kaderini değiştirecek olan Selinos Antik Kanal ...
Büyükşehir'den genç tiyatroculara kitap seti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Genel Müdürlüğü’nün 19 Mayıs ...
 
Narlıdere'nin dört bir yanı çiçek açtı!
Yaz aylarının gelmesi ve Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ...
Kültürpark ve Kadifekale üretici pazarları kapılarını yeniden açıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üreticiyle tüketiciyi ...
İzmir'in dünyaca ünlü plajı cıvıl cıvıl!
Türkiye’nin en güzel plajı seçilen Ilıca'da Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva