HABERLER>GÜNCEL
27 Aralık 2011 Salı - 17:14

Keşan müftüsünden ilginç Noel Baba açıklaması

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, "Noel baba diye birisi yoktur. Aziz Nicholaos diye biri var ama bu uyduruk bir kişidir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi" dedi.

Keşan müftüsünden ilginç Noel Baba açıklaması

EDİRNE - Yılbaşı eğlencesinin kültürümüzde bulunmadığı görüşünü savunan Müftü Yeniçeri, ’Kim kime benzemeye çalışırsa, o onlardandır’ hadisini hatırlattı. Yılbaşında geçen günlerin muhasebesinin yapılması gerektiğini belirten Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, şunları söyledi: "Hıristiyanlık’tan gelen bir etkinliği kutlarsak, onlara benzemeye çalışmış oluruz. Dolayısıyla onlar gibi bir yaşantı ortaya çıkar. Biz, neden onlar gibi yaşayalım ki? Onlar bizim gibi yaşıyorlar mı? Biz Noel’i Hıristiyan aleminden ithal etmişiz. Noel, bizim bayramımız değil. Kişi, ’Hıristiyan gibi yaşayayım’ derse, bu tehlikeli olur. Ama ’Millet eğleniyor, ben de eğleneyim’ diyorsa, eğlencenin mahiyetine göre değişir. Eğer içkili, şaraplı eğlence yapılıyorsa, günahkar olur."
 
Müftü Süleyman Yeniçeri, ’Noel Baba’ diye birisinin olmadığını, Aziz Nicholaos’ın da uyduruk, bir kişi olduğunu efsane haline geldiğini söyledi. Yenişeri, şöyle dedi: "Noel baba yaşamış mı, yaşamamış mı belli değil. Bir yer söyleniyor ve orada yaşadığı ifade ediliyor. Ama Hıristiyan aleminin çıkardığı bir şahsiyettir. Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Ama doğru dürüst birisi olsa kapıdan girerdi. Biz de kapıdan giriliyor. Kuran-ı Kerim’de; ’Evlere kapıdan girin’ diyor. Neden bacadan giriyor ki?"(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gÜZEL 28 Aralık 2011 Çarşamba 18:00

E o zaman bu cemaat kavramıda bizim dinimizde yok, yahudilerden alınmış ve içerisinde sadece çıkar barındıran bi sistem. Kim kime benzemiş??? Şimdi örümcek beyinliler diyecekki dinimize laf etme.. Aslında burda dinden değil oluşumlardan bahsediliyor. Ama sizin çıkarlarınıza ters olunca yorumda ters gelir haliyle..

Yorumu oyla      13      6  
Erdi 28 Aralık 2011 Çarşamba 16:16

Sevgili müftü bey kardeşim her zaman yanındayız doğru olan şeyleri çok güzel dile getirmiş biz de yılbaşı özentisi olduğu için bazı insanalrın zoruna gidiyor söylediklerin.İşin içine hemen dini katıyorlar halbu ki aynı kategoriden baktığımız zaman Atatürk'ü sonuna kadar sömüren insanlar bunlar.

Yorumu oyla      12      7  
10.26'da ışık dikicigile yanıt yazan 28 Aralık 2011 Çarşamba 13:59

hangi din kardeşim.. sen kimsin o müftü kim.. Allahla inananın arasına "yanlış inanıyorsun şöyle inan" diye konuşmak kimin hakkı.. din alimi ne demek... ben okuduğunu anlayan inanan bilen biriyim.. kime ne neye nasıl inandığımdan.. ha kendine cemaat denen ilkellikle para kaynağı yaratmak isteyen bu şahısların peşinden giden zavallılara da yazık. bu arada noel baba bacaya gerek duymaz..bacadan kasıt senin ruhundur..beynin ruhun zihnin kalbin insanlığın kapalıysa yapacak bişey yok.

Yorumu oyla      14      7  
Işık Dikicigil 28 Aralık 2011 Çarşamba 10:26

Işık hanım Müftü beyin hangi söylediği yalnış acaba söylermisiniz.Söz konusu din olduğunda ne kadar da hırçınlaşıyorsunuz böyle.Sizler istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz zaten söyledikleri inananları bağlar ve herkez de istediğine inanmakta özgürse sizin rahatsız olacağınız bir durum yok.Sizlere iyi noeller evin bacasını açık bırakmayı unutmayın :)

Yorumu oyla      13      8  
Işık Dikicigil 27 Aralık 2011 Salı 21:21

AMA SİZİN BAŞBAKAN , MEDENİYETLER İTTİFAKI, DİNLER ARASI HOŞGÖRÜNÜN UYGULAYICISI, CEMAAT TE ÇOK SICAK VATİKAN'A VE HAZRETİ İSA YA SEN BİRAZ OKU İSTERSEN SEVGİLİ MÜFTÜ

Yorumu oyla      15      8  
bu yüzyılda 27 Aralık 2011 Salı 20:41

böyle geri kafalıları dinleyen varsa yuh... müftü sen hangi dünyada yaşıyorsun yaa.. ? bu adamı ve bunu8n gibileri dinleyenlere de yuh olsun... Allahla arama girme.. neye nasıl inanacağımı sanamı soracağım ...

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kargo gemisi yan yattı, 2 gemici kalp krizinden öldü
İstanbul'dan İsrail'e gitmek üzere yola çıkan “Doğu Haşlaman" adlı kargo ...
Bombacıyı dövmesi ele verdi
İzmir'de polis birçok eylemin faili olduğu ileri sürülen genci kolundaki ...
Bu fotoğrafları ilk kez göreceksiniz
Kurtuluş Savaşı döneminin en önemli olaylarından biri olan Mustafa Kemal ...
 
Emine Abla artık ev hanımlarının kurtarıcısı
İzmir’de çeşitli kurum ve kuruluşlarda aşçı ve mutfak şefi olarak çalıştıktan ...
Oda Tv davasında büyük gerginlik
Oda tv davasında Yalçın Küçük Ahmet Şık gerginliği...Duruşmanın Çarşamba ...
'Sözlük'leri bekleyen tehlike
Yazılarında, 'Allah inancını' aşağıladığı belirtilen A.M.S. hakkında açılan ...
 
Meclis Başkanı Çiçek'ten vekil zamlarına yorum geldi!
Meclis Başkanı Çiçek milletvekillerinin emekliliklerini düzenleyen yasayı ...
Ege-Koop'tan 2.Okul Öncesi Eğitim Semineri
Gerçekleştirdiği kaliteli eğitim ve standartlara uygun çalışmalarıyla ...
Kolundaki 'Biji Apo' dövmesi yakalattı
İzmir’de, bir polisin aracının yanına yerleştirdiği bombayı patlatan, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva