HABERLER>EKONOMİ
7 Ocak 2016 Perşembe - 16:00

Kaynak krizi: İzmir CVB kapanıyor!

İzmir Ticaret Odası, 2016 yılında hedefleri tartışmak üzere turizm zirvesi düzenledi. Toplantıda Başkan Ekrem Demirtaş, İzmir turizmini gelişimini hızlandırmak için büyük umutlarla açılan ve önemli hizmetlere imza atan İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun (İzmir CVB) kapatılacağını duyurdu.

Kaynak krizi: İzmir CVB kapanıyor!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası kentte sektör için kayıp yıl olarak geçen 2015 yılının ardından gelirlerin artması ve çözüm arayışı hedefiyle turizm zirvesi düzenlendi.

Toplantıda kent turizmini geliştirmek ve tek elden koordinesini sağlamak için büyük umutlarla kurulan İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun (İzmir CVB) kaynak aktarımı sorunu nedeniyle şirket yapısından vakıfa dönüştürüleceği duyuruldu.

Sektörde faaliyet gösteren çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda İzmir Ticaret Odası ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun turizm ile ilgili çalışmaları, 2016 yılı turizm fuarları için çalışmalar, 2015 yılı turizm değerlendirmesi ve 2016 yılı beklentileri gibi konular masaya yatırıldı.

ÇALIŞTAYA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ
Toplantının başkanlığı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir CVB Başkanı Ekrem Demirtaş, sözlerini 2015 yılında sektörü değerlendirerek başladı. 

2016 yılında turizmin canlandırılması için çalışmaların süreceğini söyleyen Demirtaş, “Sürdürülebilir turizm çerçevesinde yapılan etkili bir turizm politikası ile hem ekonomide hem de dış politika ve kültür alışverişinde çok şeyler kazanırız. Biz Oda olarak; zaten yıllar önce, ‘12 ay turizm’ demiştik. İzmir, mutlu insanların yaşayacağı kent olacak demiştik. Bu alanlardan kendimize bir İzmir yaratabiliriz. Bu toplantıda ortaya çıkacak görüş ve önerileri Sayın Bakan’a yine hep birlikte taşıyacağız. Çünkü Şubat ayında Sayın Bakan’ın da katılımı ile daha geniş katılımlı bir turizm toplantısına, Bakanımızın deyimi ile çalıştaya hep birlikte ev sahipliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.




ANONİM ŞİRKET YANLIŞI

Demirtaş turizm yatırımlarına bilgi verdikten sonra İzmir'de başta kongre turizmi olmak üzere kentin yurtdışında tek merkezden tanıtılması için kurulan İzmir CVB'nin yapısının değiştirileceğini duyurdu. Kurumun 2007 yılından bu yana başkanlığını yapan Ekrem Demirtaş, İzmir CVB'nin anonim şirket statüsünde olmasının yanlış olduğunu bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek alamadıklarını söyledi.

KAYNAK AKTARIMINI İTO ÜYESİ ŞİKAYET ETTİ
İzmir CVB’nin mevcut durumunda atıl yapıda olduğunu söyleyen Demirtaş, İzmir CVB’ye İTO olarak yılda 20 bin TL kaynak aktarımı yaparken, bir İTO meclis üyesi tarafından Bakanlığa yapılan şikayet sonucu bu desteğin durmak zorunda kaldırdığını açıkladı.

ŞİRKETTEN VAKIFA
Bundan böyle İzmir CVB'nin yeni bir yapılanmayla 'şirket' konumundan çıkarılıp, İzmir Tanıtma Vakfı (İZTAV) içinde çalışacağını belirten Demirtaş, "Artık İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın senedi değişiyor. Kısır örgüt ve sınırlı üye sayısı geride kalıyor. Bu değişimle birlikte İzmir’in turizm sektörüne yeni bir soluk getireceğiz.  Bunun için Vakfa yeni üyeler kazandırmamız gerekiyor. Daha fazla üyeyle birlikte daha güçlü bir üyelik tabanı oluşturacağız ve bu oluşumun İzmir geneline yayılmasını sağlayacağız. İzmir’de çok değerli turizmcilerimiz, duayenlerimiz var. Vakfın daha etkili ve verimli bir şekilde işlemesi için hepimiz elimizi taşın altına sokalım. İZTAV’ın büyümesi ve gelişmesi için sizlerin değerli desteğine ihtiyacımız var. Çok yakında üyelik taleplerini toplayacağız ve gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR DE YER ALACAK
İZTAV'ın Şubat ayında genel kurul yapacağını da sözlerine ekleyen Demirtaş, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de Vakıf'da yer ve görev alması konusunda mutabık kalındı. Şimdi İZTAV'ın Şubat ayında genel kurulunu yapıp yönetimi oluşacağız. İzmir CVB de İZTAV bünyesinde çalışmasını sürdürecek. Dolayısıyla İZTAV'ın genişleyen kaynaklarıyla Büro, daha etkin hizmet verecek" dedi. Vakfın içerisinde Büyükşehir’in yanı sıra İzmir Valiliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası gibi kurumlar yer alabilecek.

 
Sektöre büyük darbe: 4 şirkete kayyum atandı!
 
Sıtkı Koçman'da 1 yıl içinde ikinci mobbing istifası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sektöre büyük darbe: 4 şirkete kayyum atandı!
Bünyesinde, Gold Teknoloji Marketleri, GSA Saat mağazaları, Hızlıal.com ...
Şimşek’ten çarpıcı ‘yolsuzluk algısı’ çıkışı!
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin bağımsız kuruluşlarca hazırlanan ...
Çin borsası yarım saatte kapandı: Lokomotif duruyor mu?
Çin borsasında yoğun satışların sürmesi üzerine üst üste ikinci gün işlemler ...
 
Hangi emekli kaç lira zam alacak?
Yeni yılla birlikte en çok sorulan soruların başında emeklilere yapılacak ...
İTO’da ‘Çin’ günü, Demirtaş’tan kritik çağrı
İzmir Ticaret Odası, Çin Ankara Büyükelçi Yu Hongyang başkanlığındaki ...
AVM’lerde tartışma yaratacak indirim düzenlemesi
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri ...
 
Nasır: Betona zam İzmir'e zarar
İzmirli çimento firmalarının 2016 yılı ile birlikte hazır beton fiyatlarına ...
AK Partili iş adamına 3 ilçede sondaj izni!
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, AK Partili İşadamı Selim Gökdemir’in ...
Yıldırım’dan ‘HGS’ açıklaması: O plakayı...
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İstanbul'da ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva