HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Aralık 2009 Çarşamba - 00:00

Karşıyaka Kent Konseyi’’ne 100 gönüllü

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi çalışmalarda ve etkinliklerde görev almak isteyen gönüllü vatandaşlarla bir araya geldi.’

Karşıyaka Kent Konseyi’’ne 100 gönüllü

 
İZMİR - Tanışma ve bilgilendirme toplantısının sonunda 100 gönüllü vatandaş kent konseyi çalışma gruplarının yeni üyesi oldu.
 
Katılımcı gönüllülerle tanışmak, değişen konsey yönetmeliği hakkında gönüllüleri bilgilendirmek, katılımın niteliğine göre konseydeki çalışma gruplarını yeniden oluşturmak, daha aktif ve daha katılımcı çalışmalar yapılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıyı Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve Karşıyaka Belediyesi Meclis üyesi Rıfat Özer yönetti.
 
Toplantının açılış konuşmasını  yapan Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Karşıyaka Belediyesi Meclis üyesi Günsel Sağlam gönüllü vatandaşlara konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

Günsel Sağlam şunları  söyledi: ’“Kent konseyleri merkezi yönetimi, yerel yönetimi ve sivil toplumu bir araya getirerek tüm kenti kucaklayacak ortak akıl çerçevesinde birlikte çalışma yolunu açmış, böylece kentlerin sorunlarının önceliklerinin belirlenmesinde ve tartışılmasında demokratik platformlar olmuştur. Karşıyaka Kent Konseyimiz, sadece bugünü değil, geleceği de planlamayı hedefleyen ve kent konseyine maddi ve manevi tüm olanakları sunan Belediye Başkanımız Sayın Cevat Durak’’ın önderliğinde 10 Mayıs 2005 tarihinde kurulmuş ve o günden bugüne dek tüm Türkiye’’de izlenen ve örnek alınan çalışmalar yapılmıştır. Kentin sorunlarına çözüm arama ve kent eylem planının hazırlanması kapsamlı bir çalışmayı gerektirir. İşte tam bu noktada çalışma gruplarımızın önemi ortaya çıkıyor. Çalışma gruplarına katılım da gönüllülük esastır. İlgili faaliyete duyarlı, enerjisi ve zamanı olan, katkı koyabileceğine inanan herkese çalışma gruplarımız açıktır. İsteyen arkadaşlarımız form doldurarak çalışmalarımıza katılabilir. Bizler bu kentte yaşıyorsak sorunlarımızı belirlemek ve bu sorunların çözümü noktasında katkı koymak zorundayız. Ülkemizin içerisinde bulunduğu tüm zorluklara ve krizlere rağmen, bizler yaşadığımız yerin en az yara ile bu süreci atlatması ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir kent bırakabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Karşıyaka’’nın marka kent olmasında, gelecek vizyonun oluşturulmasında ben de varım diyen herkese şimdiden teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’”
 
Karşıyaka Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri Necat Yılmaz (Karşıyaka Belediye Meclisi üyesi), Metin Tokatlıoğlu (İl Genel Meclisi üyesi ) ve Fuat Pusat (Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı-Bahariye mahallesi muhtarı) ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri toplantıya katılanlar arasında yer aldı.
 
Toplantının sonunda konsey temsilcileri ile gönüllü vatandaşlar karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Gönüllü katılımcılar ve Karşıyaka Kent Konseyi temsilcileri toplantıdan son derece memnun kaldıklarını belirtti.
 
Toplantı bitiminde 100 gönüllü vatandaş; görev almak istedikleri çalışma grupları için form doldurarak Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi’’nin yeni gönüllüsü oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in First Lady’’leri yakın takipte
İzmir’’de görev yapan belediye başkanlarının eşleri, Türkegül Kocaoğlu ...
Konak’’ta eğitime engel yok
İlçe Belediyesi, engelli öğrencilere eğitim hizmetini kolaylaştırmak için ...
Kocaoğlu’’na bakanlığın kapısında ne dediler?
Üçyol-Üçkuyular metrosunda tünellere kendi imkanlarıyla giren Başkan ...
 
Dikili’’de su davası yine ertelendi
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve meclis üyelerinin, vatandaşlara ...
Kemalpaşa’’ya halk sağlığı merkezi
Kemalpaşa Belediyesi, yeni yılda Halk Sağlığı Merkezi'ni hizmete ...
Kuşadası yeni yıla Hande Yener’’le girecek
İlçe belediyesi 31 Aralık gecesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’’nda ...
 
Bayraklılılar için sağlıkta işbirliği
Bayraklı Belediyesi ile Ege Üniversitesi arasında sağlık merkezlerinde ...
Buca DEÜ işbirliği tam gaz
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü ...
Konak'ta tarihi hurda temizliği
İlçe Belediyesi, İTO, Oto Tamirciler Odası, Büyükşehir Trafik Denetim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva