HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2010 Cumartesi - 00:00

Karabağlar’’da bin hektarlık destek

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Uzundere’’de yaklaşık 1000 hektarlık alanı mobilya ve matbaacıların yerleşeceği sanayi sitesi olarak düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti. ’

Karabağlar’’da bin hektarlık destek

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Uzundere’’de yaklaşık 1000 hektarlık alanı mobilya ve matbaacıların yerleşeceği sanayi sitesi olarak düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti. ’
 
Sanayi sitesinin yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edilebilmesini sağlayacağını ve bölgede ekonomik hareketlilik yaratacağını belirten Kürüm, ’“Özel sektörle de işbirliği yaparak, ilçemizin önce ekonomik gelişimini ardından da sosyal ve kültürel gelişimini sağlayacağız. İşsizliğe bu tür önlemlerle çözüm üreteceğiz’” dedi. 
 
Başkan Kürüm, Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi ve İzmir Basım Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir Sinan’’ın da desteğiyle düzenlenen toplantıda, baskı ve matbaa hizmetleri sunan sektörün önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi. Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu’’ndaki toplantıda bir yıllık çalışma dönemini değerlendiren Kürüm, Uzundere’’de matbaa ve mobilya sanayine yönelik bir site oluşturmak istediklerini anlattı.
 
Uzundere’’de büyük bölümü hazineye ait, yaklaşık 1000 dönümlük büyük bir alanın 1982 yılında gözleme dayalı etütlerle, jeolojik yasaklı bölge ilan edilerek, yapılaşma izni verilmediğini belirten Kürüm, ’“Bölgenin 2 katlı yapılaşmaya uygun olduğu düşüncesindeyiz. Çünkü hemen yanında 7-8 katlı yapılaşmalar var. Jeoloji Mühendisleri Odası ile yaptığımız görüşmelerde bunu doğruluyor. İller Bankası’’nın bölgede son teknoloji ile sondaj çalışmalarını gerçekleştirmesi için girişimlerde bulunduk.
 
Önümüzdeki günlerde sondaj çalışmaları başlayacak. Sonbaharda bölgeyle ilgili jeolojik raporu alacağımızı düşünüyoruz. Raporun olumlu çıkması hazine ile temaslarda bulunup, imar düzenlemelerini yapacağız. Mobilya ve basım sektörü, çevre kirliliği yaratmıyor. Bu iki sektör doğumumuzdan ölümümüze kadar her an hayatımızın içinde. İlçe ekonomimize önemli katkıları olacak. Yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edilmesini sağlayacak. Mobilya ve basım sektörünün bir arada olmasında fayda var. İstihdamın ilçemizde kalması ve yeni istihdam oluşturması için üzerimize düşen görevi yapacağız’” dedi.
 
Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi ve İzmir Basım Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir Sinan ise geniş bir alana yayılan sektörlerinin büyük bir yatırım gücü olmasına rağmen kamuoyunda yeterince tanınmadığına dikkat çekti. Ellerindeki gücü yeteri kadar ifade edemedikleri gibi şimdiye kadar İzmir’’de görev yapan yetkili noktadaki çok sayıda kişinin de konuya duyarlı yaklaşmadığını söyleyen Sinan, Başkan Kürüm’’e samimiyeti için teşekkürlerini iletti.
 
Sinan, ’“Biz sektörümüzü, altyapısı tamamlanmış bir sanayi sitesinde daha iyi bir noktaya taşımaya kararlıyız. Başkan Sıtkı Kürüm’’e de verdiği destek dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Çünkü şimdiye kadar bu şehrin ne atanmışları ne de seçilmişleri bizim sıkıntılarımızla ilgilenmedi’” diye konuştu. Matbaacılar, ambalajcılar, dijital baskıcılar, etiket matbaacıları, serigraficiler, tabelacıların katıldığı toplantıya ilgi yoğun oldu. Sektör temsilcileri Başkan Kürüm’’e bir çiçek vererek, teşekkür etti.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Aşık Mahsun-i’’yi bestelerle anacak
Narlıdere Belediyesi’’nin üçüncüsünü gerçekleştireceği Aşık Mahsuni ...
Başkan Durak’’a eleştiri
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt Karşıyaka Belediyesi'nin ...
Çiçek severler Karşıyaka’’da buluşuyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir'de çiçek seven herkesi ...
 
Başarılı sporcular için park
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, başarılı sporcuların isimlerinin ...
Kanalizasyon isyanı
Konak'ın Selçuk Mahallesi'nde İZSU tarafından taşeron bir ...
Başkan’’ın ’“süper’” ziyaretçileri
Önümüzdeki yıl Süper Lig’’de mücadele edecek olan Bucasporlu futbolcu ...
 
İki hemzemin geçit daha kapatılıyor
Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında, Şemikler ve Küçük ...
Ödemiş'te biyogaz tesisi kuruluyor
Ödemiş, kendi gazını ve elektriğini kendisi üretmeye hazırlanıyor. ’
Karşıyaka bir çiçek bahçesi’…
Bu sene 9.’’su düzenlenen Karşıyaka Çiçek Festivali kalabalık bir protokol ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva