HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2012 Salı - 19:26

Kanadoğlu: TBMM yeni anayasa yapamayacak

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, yargının bağımsız olduğunu söylemenin mümkün olmadığını savunarak, Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin kaç yıl olduğunun dahi tartışıldığını, TBMM’nin yeni bir anayasa yapamayacağını öne sürdü.

Kanadoğlu: TBMM yeni anayasa yapamayacak

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin şubelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa organize edilen ’Uğur Mumcu’dan Günümüze Adalet ve Demokrasi’ konulu panel Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Yaklaşık 400 kişinin izlediği panel konuşan Sabih Kanadoğlu, Uğur Mumcu’nun kalleşçe bir saldırının ardından aramızdan ayrıldığını belirterek, "Uğur Mumcu her şeyden önce çok iyi bir hukukçuydu. Ama aynı zamanda çok iyi bir yazardı. Sadece 20’nci yüzyılda değil 21’nci yüzyılda ve onu takip eden yıllarda mizah sanatının şaheseri olarak yaşayacak olan ‘Sakıncalı Piyade’ onun eseridir. Ayrıca Uğur Mumcu iyi bir gazeteciydi. Haberin nerede nasıl alınacağını, nasıl elde edileceğini de çok iyi biliyordu. Haberin araştırma sonucu da bir değer kazanacağını da biliyordu" dedi.
 
Bağımsızlığın ve demokrasinin ancak hukuk devletinde olacağını ifade eden Kanadoğlu, "Geçen sene de burada, ‘Kim diyorsa ki yargı bağımsızdır, yalan söylüyor’ demiştim. Üzerinden bir yıl geçti, şimdi kimin doğru söylediği çok açık bir şekilde yaşıyoruz. Bir hukuk devletinde eğer Cumhurbaşkanlığı seçiminin 5 yıl mı, 7 yıl mı olacağı konusu tartışma konusu oluyorsa ve o ülkenin Cumhurbaşkanı bu görevin kaç yıl olacağını bilmiyorsa o zaman ortada bir yanlışlık vardır. Eğer Anayasa’nın sağlamış olduğu hükümler uygulanmıyorsa, bir tarafa bırakılabiliyorsa o ülkede her halde hukuk devletinden bahsetmek mümkün değildir. 5 yıl mı 7 yıl mı, bu çok açık bir olay. Çok açık bir olay olmasına rağmen eğer siz elinizdeki güçle o Anayasa değişikliğine bir geçici madde koymayıp, istediğin zaman 5 yıl, işime geldiği zaman da 7 yıl diyorsanız bu devletin adı hukuk devleti değildir" diye konuştu.
 
Yeni anayasa konusuna da değinen Kanadoğlu, TBMM’nin değişiklik yapamayacağını öne sürerek şunları söyledi:

"Ciddi bir biçimde yeni bir Anayasa yapma hevesi başladı. Anayasa yapma yetkisi 175’nci maddeye göre TBMM’ye aittir. Ama TBMM’sinin de görev ve yetkileri de sınırlıdır. Anayasa’nın 4’ncü maddesine baktığınızda, Anayasa’nın 1’nci, 2, 3’ncü maddesindeki ilkeler ki, bunlarda Cumhuriyetin nitelikleridir. Aynı zamanda başlangıçta yer alan temel ilkelerdir. Bunlar değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez. O halde 175’nci maddeye göre TBMM’ne verilmiş olan yetki ve görevde sınırlıdır. Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri üzerine teklif daha yapılamaz. Türk Milletinin, her halde Cumhuriyetin kurucu felsefesine, Atatürk ilkelerine bağlılığını ortadan kaldırabilecek hiçbir oyun Türkiye’de yürümeyecektir. Türkiye’de bu oyunların bir parçası veya iktidarın bir payandası olmaya hiçbir düşüncenin hakkı olmamalıdır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MİLLETİN HİZMETKARLARI... 26 Ocak 2012 Perşembe 02:34

sayın avukat ahmet bey milletin 3 dönem arka arkaya hemde oyunu artırarak seçtiği meclis mi karanlığa götürüyor. benim zihniyetim belli diyelim %50 oy alıyor.senin düşünceni söylede bilelim.kaç oy alıyoo. bu 3 dönemdir yapılanları görmüyorsan evet karanlıkda biri var oda sensin .ayrıca bizim dinimiz islam bu ülkede senin dinin farklıysa onada saygım var(Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene;Çünkü cahil ne gelirse söyler diline)mevlana türkiye aydınlandı,sıra izmiri bitiren zihniyette bekle izmir!

Yorumu oyla      12      6  
ahmet 25 Ocak 2012 Çarşamba 11:36

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir rumuzlu yukarıdaki yazıyı bir daha oku anla sonra yaz. Bak senin gibilerin yüzünden karanlığa gidiyoruz.Senin korumaya çalıştığın zihniyette egemenlik kayıtsız şartsız islamın dır .

Yorumu oyla      12      7  
Kemal ÖZEN........................... 5 25 Ocak 2012 Çarşamba 10:30

-- MİLLET YASA -- , -- ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ -- Artık TÜRKİYEDE Halkımız, Yaşadıgı Hayatı Gelecegi Çocuklarının , Torunlarının Nasıl Bir TÜRKİYEDE Yaşayacagını Görmek, Bilmek İstiyor. Çag Dışı Kalmış Her Türlü Kavram Kargaşasından Kurtulmak İstiyor. GÜÇLÜ TÜRKİYE,GÜÇLÜ EKONOMİ,İstiyor. Kendisini Tanım layan -- MİLLET YASA -- VE -- ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ-- İstiyor. BÜYÜK TÜRK MİLLETİ Artık SAYGI GÖRMEK İSTİYOR. Tarihten Gelen Gücüyle 75 MİLYON İNSANIMIZ HER TÜRLÜ YAZILIMDA 1.SIRAYI İSTİYO

Yorumu oyla      15      6  
Kemal ÖZEN MİLLET YASA 4--- 25 Ocak 2012 Çarşamba 10:01

-- M İ L L E T Y A S A -- 2012 YILI İÇİNDE KANUN LAŞTIGI ANDAN İTİBAREN YENİ YASANIN ADI -- MİLLET YASA-- Olacaktır TÜRK MİLLETİ ADINA Görev Yapan TBMM ÜYELERİ MİLLETTEN ALDIKLARI YETKİYİ Kullanarak ÖZLEMİ DUYULAN,-- ASIL OLAN MİLLETTİR. -- Tanımlamasını Hayata GEÇİRECEKTİR. Çeşitli Nedenlerle PİSKOLOJİK ANLAMDAKİ Yıpranan ( anayasa Tanımlaması ) Da YÜRÜRLÜKTEN KALKACAK Yerini 75 Milyon Halkımızın Ben im Yasam Diyecegi---- M İ L L E T Y A S A ------ Ya Bırakacaktır. YAŞASIN MİLLET.

Yorumu oyla      14      6  
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. 25 Ocak 2012 Çarşamba 03:06

BİR SÖYLENENE BAKARIM LAFMI DİYE BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE SAYIN KANATOĞLU UÇMAYA DEVAM EDİYORSUN AMA BİR HATIRLATMA YAPAYIM. BU MECLİSİ HALK SEÇTİ.HALKIN SEÇTİĞİ MECLİS DE HALKI İÇİN GEREKLİ BÜTÜN ÇALIŞMALARI YAPMAYA MECBURDUR. BU KADAR BİLGİLİSİN HALK İÇİN ÇIRPINIYON MADEM MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAYLIĞINI KOYDA BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ GÖRELİM.KAÇ KİŞİ SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYOR.BİR GÖRELİM. BU CESARETİN YOKSA ,BU MİLLET ADINA VE TEMSİLİ OLAN MECLİS ADINADA KONUŞMA YETKİNİZİN OLMADIĞINI HATIRLATAYIM

Yorumu oyla      18      9  
Kemal ÖZEN.....................3 24 Ocak 2012 Salı 23:03

Tarihte Bir Çok Topluluklar , Aşiretler Devlet Kur muşlar Ama Ayakta Kalıp Bu Günlere Gelememişler. Tari hin ÇÖPLÜGÜNDE YOK OLMUŞLARDIR. İşte Onun İçin Diyor uzki Sabih KANADOGLU....BU ASİL TÜRK MİLLETİNİN OLUŞ TURDUGU PARLEMENTO YENİ ANAYASA YAPAR. -- A S I L O L A N M İ L L E T -- TANIMLAMASI SÖYLEMİNİ YENİ ANAYASANIN 1. MADDESİ YAPAR ...... 75 MİLYON LUK YENİ TÜRKİYE ve YENİ TÜRK MİLLETİ. TBMM ELİYLE YENİ ANAYASA DA YAPAR. Çünkü --- YENİ MİLLET YASA ---ARTIK YÜRÜRLÜKTE.

Yorumu oyla      14      6  
Kemal ÖZEN ............................ 2 24 Ocak 2012 Salı 21:27

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ KURDU. Hiç Bir Güç AMA Hiç Bir GÜÇ ASİL TÜRK MİLLETİNİN ÖNÜNDE YER ALAMAZ. O Açıdan Diyoruz Ki -- ASIL OLAN MİLLETTİR. -- Onun İçin Diyoruzki TARİHTEN GELEN KURUCU MİLLET Önceligi NEDENİYLE. Yeni Anayasanın -- 1. Maddesi Şöyle Olma lı -- A S I L O L A N M İ L L E T T İ R -- DEVLETTE , ORDUDA , YARGIDA HEPSİ ASİL TÜRK MİLLETİ İS TEDİGİ İÇİN OLUŞAN ŞARTLARA GÖRE KURULMUŞTUR. BÜTÜN KURULAN DEVLETLERİ TÜRK MİLLETİ KURMUŞTUR.

Yorumu oyla      16      6  
ONURSALIK NEDİR 24 Ocak 2012 Salı 21:17

SEN DEDİNYA YAPMAZLAR MADURUM BEN MADURUM HEM ATATÜRK SOYADI KANUNU GETİRDİ SIFATLARI KALDIRDI BU ONURSAL BAŞKANLIK SIFATI ANAYASAYA UYGUNMU ALIN SİZE ARAŞTIRMALIK TEZ KONUSU

Yorumu oyla      15      6  
Mustafa ÖZDEMİR 24 Ocak 2012 Salı 21:08

Sabih KANADOĞLU gibi uydurma 367'ciden başka bir açıklama beklenebilir mi?

Yorumu oyla      16      6  
Kemal ÖZEN ............................. 1 24 Ocak 2012 Salı 21:00

Sn KANADOGLU .....BUGÜNE KADAR YAPTIGINIZ HUKUKİ YORUMLARDAN HİÇBİRİ TUTMADI. KUSURA Bakmayın Yaptıgınız Yorumlar Maalesef YOK HÜKMÜNDE KABUL EDİLİYOR. Negatif ve OLUMSUZ Olan Bütün TespitleRİNİZE Ragmen DİKKATİNİZİ BİR NOKTAYA ÇEKMEK İSTİYORUM. Benim Bir Tespitim Var. ( ASIL OLAN MİLLETTİR ) Bu ASİL TÜRK MİLLETİNİN TARİHTEN , ASIRLARIN ÖTESİN DEN GELEN ( TARİHTE 16 DEVLET KURAN BİR MİLLETİZ BİZ.) SON OLARAK BÜYÜK ATATÜRK . ÇOK SEVDİGİ MİLLETİYLE BERABER ( TÜRKİYE CUMHURİYE

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de İşçi Partililerden Fransa protestosu
İşçi Partisi (İP) İzmir İl Başkanlığı üyeleri, sözde Ermeni soykırımını ...
Evren ve Şahinkaya'dan yurt dışı yasağına itiraz
12 Eylül soruşturması kapsamında haklarında dava açılan dönemin Genelkurmay ...
Mumcu, ölümünün 19. yılında anıldı
Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı ...
 
Ödemiş'te silah kaçakçıları kaçamadı
Ödemiş’te silah kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 2 kişiyle bağlantı kurup ...
Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür içini döktü
Radikal yazarı Özgür Mumcu babasının öldürülmesinin ardından yaşadıklarını Ezgi Başaran'a anlattı.
Taksici cinayetinde delil yetersizliğinden beraat!
Buca’da 3 yıl önce, taksi şoförü Mustafa Serinkul'u 230.96 TL tutan taksimetre ...
 
Velilerin çocuklara karne hediyesi umre turu oldu
İlk ve ortaöğretim kurumlarında yarıyıl tatiline girilmesiyle birlikte ...
Maya zehir tacirlerini geçit vermedi
İzmir'de, özel eğitimli köpek Maya'nın da katıldığı operasyonda, bir otomobilin ...
900 TL maaşla 'Baba' aranıyor
Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çocuk evlerinde 900 TL ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva