HABERLER>EGE
15 Aralık 2011 Perşembe - 09:21

Kadına şiddettin 'kara' bilançosu

Denizli'de yılda 2 bin kadının şiddet yüzünden boşandığı, Balıkesir'de ise belediyenin açtığı sığınma evinin personel sağlanmadığı için hizmete girmediği iddia edildi

Kadına şiddettin  kara  bilançosu

DENİZLİ - Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, kentte her yıl ortalama 3 bin çiftin boşanmak için mahkemeye başvurduğunu belirterek, bunlardan 2 binin ekonomik nedenler ve buna bağlı şiddeti gerekçe gösterdiğini söyledi.
 
'SEYİRCİ KALMAYIZ'
Denizli Barosu'nun maddi imkanı olmayan vatandaşlara yönelik ücretsiz hukuk desteği verdiğini, bu amaçla kurulan Adli Yardım Bürosu'na 2011 yılında 350 kişinin başvurduğunu açıklayan İlhan, başvuru sahiplerinin yüzde 80'ini kadınların oluşturduğuna işaret etti. İlhan, "Müracaatların büyük bir kısmı aile mahkemelerini ilgilendiriyor. Aile içi şiddet, nafaka ve boşanma davaları yüzde 80'lik bir bölümü oluşturuyor" dedi.
Kadına yönelik şiddetin toplumda ciddi bir sıkıntı yarattığını vurgulayan İlhan, "Hatta gelinen nokta, birçok kadının uçurumun kenarında olduğunu gösteriyor. Kadına yönelik şiddette baro verileri dışında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verileri de farklı değil. Ülke genelinde polis kayıtlarına yansıyan Şubat 2010 ile Ağustos 2011 tarihleri arasında 78 bin 500 aile içi şiddet vakası yaşandığı belirlendi. Günde 138, saatte 6 ve 10 dakika da 1 tane aile içi şiddet vakası polise yansıyor. Veriler ürkütücü" dedi.
 
'PEŞİNİ BIRAKMAYIZ'
Denizli Barosu Başkanı İlhan, bu soruna tüm kurumların ortak olduğu, STK'ların da içinde yer aldığı bir üst örgütlenmeyle çözüm getirilebileceğine işaret etti.
İzmir'deki karakolda kadına yönelik şiddete Aydın'dan da tepki geldi. Türkiye Barolar Birliliği Kadın Hakları Komisyonu (TÜBAKKOM) Dönem Sözcüsü de olan Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı avukat Hidaye Kahyaoğulları, düzenlediği basın toplantısında, "Bu olay kaygı verici ve son derece onur kırıcı bir eylemdir. Temel hak ve özgürlükleri korumakla görevlendirilmiş bu kişilerin özelde kadına, genelde vatandaşa bakış açısı değişmedikçe, temel hak ve özgürlüklerin teminatından söz edilemeyecektir. Ülkemizde kadına karşı suçlara her gün bir yenisi daha eklenmekte, kadına kalkan eller, demokratik ve hür yaşama, sosyal yaşamımıza ve toplumsal barış ve huzurumuza da etki etmektedir. Bu olay aynı zamanda kadının cinsel kimliğine, sosyal yaşamına ve özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. TÜBAKKOM olarak elem verici bu olayın peşini bırakmayacağız. Kadının hakkını korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
 
KADRO YOK
İzmir'de bir karakolda polis dayağına maruz kalan kadının durumu ise Balıkesir'deki avukatları harekete geçirdi. Olayı protesto etmek için basın açıklaması yapan Balıkesir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, kentteki kadın sığınma evinin personeli bulunmadığını iddia etti. Komisyon Başkanı avukat Gülten Şahin, Balıkesir Belediyesi Kadın Sığınma Evi'nin personel sorunu çözülemediği için hizmet veremediğini savundu. Şahin, belediyenin sığınma evinde gerekli olan doktor, psikiyatrist ve sosyal hizmetler uzmanı kadroları için bütçe ayırmadığını, sığınma evinin atıl durumda kaldığını öne sürdü.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise avukatların iddialarını yalanladı. Sığınma evinde gerekli tüm personelin çalıştırıldığını savunan Ok, "Sığınma evimiz faal durumda. Ancak barındıracak kadın yok. Yasa gereği bu sığınma evini gizli tutmak zorundayız. Avukat arkadaşlar gelseydi burayı gezdirirdik"(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boşandığı eşini yaraladı, evlendiği adamı öldürdü
Denizli'de 3 yıl önce boşandığı 37 yaşındaki Müzeyyen Aydın'ın yanında ...
Bebekleri ölen aile doktora saldırmak istedi
Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne, yüksek ateş, ishal ve kusma şikayetiyle ...
Marmaris Körfezi'nde tehlike çanları çalıyor
Marmaris Körfezi'nde çevreciler ve üniversite tarafından yürütülen araştırmaların ...
 
Denizli'den 120 milyon dolarlık termal yatırım
Doğa cenneti Denizli’nin Gölemezli Beldesi’ne 5 bin adetlik Avrupa’nın ...
Mucize bebeğe sütanne aranıyor
Muğla'da hastanede ölen annenin operasyonla dünyaya getirilen bebeğinin ...
Manisa'da binlerce şişe kaçak içki şoku
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, düzenlenen operasyonla 6 bin 757 şişe kaçak içki ele geçirildi.
 
‘Marmaris'te deniz 40 metre çekilebilir'
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde denizin yaklaşık 10 metre çekilmesi ve bunun ...
Marmaris'te ihale çetesi operasyonu: 11 gözaltı
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı İçmeler Belde Belediyesi'nde açılan ...
Faranjit teşhisi konulan kız, menenjitten öldü
Denizli'nin Karşıyaka Mahallesi'nde oturan Hulusi Kulaklı İlköğretim Okulu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva