HABERLER>İŞ DÜNYASI
8 Eylül 2023 Cuma - 09:24

İzmir iş dünyasından 9 Eylül mesajları

İzmir iş dünyası, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü nedeniyle mesajlar yayımladı. 

İzmir iş dünyasından 9 Eylül mesajları

9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü sebebiyle İzmir iş dünyası mesajlar yayımlayarak kutladı. 

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli:
Sadece bir kentin işgalden kurtuluşunun yıldönümü değil, Türk milletinin vurulmak istenen zincirleri inanç ve birlik içinde parçalayıp attığı bir destandır 9 Eylül… İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; işgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehirdir İzmir… Barışın, özgürlüğün, küllerinden doğuşun ve Cumhuriyetin kentidir...

İzmir, genç Cumhuriyetin ilk yıllarındaki büyük kalkınma hamlesinde öncü rol üstlendiği gibi, bugün de ülkemizin gelişimi için kilit rol oynamaya, modernleşmenin itici gücü olmaya devam ediyor.

Bizler, genç Cumhuriyetin yeşerip büyümesinde hayati rol oynayan tarıma dayalı ekonominin, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına da damga vurabileceğine inanıyoruz. Başarmanın anahtarının ise yeni teknolojilerin tarımsal üretimde kullanımının yaygınlaşmasından, gençlerin yeniden tarıma kazandırılmasından ve sürekli hale getirilecek bir eğitimin tarımın tüm paydaşları tarafından benimsenmesinden geçtiğini düşünüyoruz. Borsa olarak hayata geçirdiğimiz İzmir Tarım Teknoloji Merkezi, Ege Gastronomi Projesi, paydaşı olduğumuz tarıma dayalı organize ihtisas sanayi bölgeleri ile bunu başarabileceğimizi de gayet iyi biliyoruz.

9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun... Bize bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm askerlerimizin ruhları şad olsun…

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer:
İzmir, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak bugün olduğu gibi tarih sayfalarında da önemli bir yer edinmiştir. Ancak, en önemli olaylarından biri Yunan işgalinden kurtuluş tarihidir. 9 Eylül tarihinde her yıl kutlanan bu zafer, İzmirli’ler tarafından en büyük coşkuyla kutlanan günlerden biridir. 1922 yılında gerçekleşen bu kurtuluş, Türk milletinin birlik ve beraberlik vurgusunu perçinleyen ve ulusal bayram gibi kutlanan en önemli tarihtir. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun tarihte sembolleştiği, bağımsızlık mücadelemizin simgesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu zafer, Türk milletinin gücünü ve kararlılığını sembolize eder. İzmir'in kurtuluşu, genç nesiller arasında da büyük bir öneme sahiptir. Her yıl kutlanan zafer, gençler arasında tarih bilincinin ve vatan sevgisinin pekiştirilmesine de katkı sağlamaktadır.

Yeni bir yüzyılı karşıladığımız bu yıl ki kutlamaların da her yıl ki gibi coşku ve heyecanla geçeceğinden emin olarak, 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca her zaman öne çıkan bu şehrin 9 Eylül ile hedefe vardığı ve vatanın kurtuluş gününü kutladığı unutulmamalıdır. Bu itibarla bu günler Türk milleti ve bilhassa kentimiz için büyük dönüm noktası olmuştur. İzmir, Büyük Taarruz harekâtı sonucu 9 Eylül 1922'de Yunan işgalinden kurtulmuş ve akabinde Mudanya Ateşkes Antlaşması ve Lozan Barış Antlaşması süreci başlamış, Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığı gerçekleşmiş olmuştur. 9 Eylül 1922 sadece İzmir’in değil, ülkemizin de kurtuluşunun, misak-ı millinin tesisinin ve modern bir Cumhuriyete giden yolun sembolüdür. Bu dev miras, başta gençler olarak hepimizin sorumluluğundadır. Tehditleri bertaraf ederek, geleceğe emin adımlarla yürümemiz yine sadece bir asır önceki mücadele ruhuyla mümkün olabilir.

101 yıl önce, bu topraklarda bir destan yazan İzmirli’ler, kurtuluş mücadelesinin, bağımsızlık ve vatanseverliğin sembolü olmuşlardır. İşgalin ve savaşın yıkımını yaşayan, iktisadi bakımdan çökmüş olan İzmir, kısa süre içinde kendisini toparlayarak İzmir İktisat Kongresi’ni düzenlemeyi de başarmıştır. İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’üncü yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 
 
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi:
Homeros’un “Gök kubbenin altındaki en güzel şehir” olarak betimlediği İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi boyunca ihracat, sanayi, tarım, turizm ve fuarcılık alanlarında her zaman öne çıktı.

Türkiye'de ihracatın başladığı yer konumundaydı, hala ülkemizin en fazla ihracat yapan ikinci ili…

TÜİK verilerine göre 2022 yılında Türkiye’de en fazla ihracat yapan ikinci il olan İzmir yüzde 16 artışla 17 milyar 244 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi ihracatının yüzde 54’ünü gerçekleştirdi.

Mustafa Kemal’in söylediği gibi; “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferle taçlandırılmazsa meydana gelen zaferler payidar olmaz.”   

Geçmişimizde; bir milleti bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırıp, her anlamda tam bağımsızlık sağlamış bir mücadele, bir emek, bir akıl ve bir strateji var.

Biz ihracatçılar, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için 7 gün 24 saat üretmeye ve ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz.

İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yıldönümünde bize bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm askerlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Farklı kültürlerin, inançların binlerce yıldır bir arada barış içinde yaşadığı kadim İzmir, hep var ol…

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener:
"İzmir’in ticari geleneğinin güçlü olması nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 17 Şubat-4 Mart 1923 tarihleri arasında toplanan İzmir İktisat Kongresi, Türkiye’nin geleceğine damga vuran en önemli buluşmadır. 

İzmir İktisat Kongresi’nden dört yıl sonra İzmir Ticaret Odası Meclisi’nin İzmir’de 9 Eylül’de bir sergi açılması yönündeki kararı çerçevesinde “9 Eylül Sergisi” 4-25 Eylül 1927 tarihinde gerçekleştirildi. 72’si yabancı olmak üzere 338 şirketin yer aldığı serginin başarısı İzmir’de fuarcılık kültürü ve geleneğinin temelini oluşturdu ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nın başlangıcı oldu.

İzmir’in ilkleri bunlarla da sınırlı kalmadı. Türkiye’nin ilk Atatürk anıtı 1926 yılında Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde inşa edildi. 1975’de ilk dayanıklı süt üretimi İzmir’de yapıldı. Türkiye’nin ilk tüp bebeği 1989 yılında Ege Üniversitesi Hastanesi’nde doğdu. İlk Türk bayraklı konteyner hat taşımacılığı 1996 yılında İzmirli bir firma tarafından yapıldı. Türkiye’nin ilk sertifikalı organik ürünler pazarı İzmir’de düzenlendi. İlk kadın tiyatrocu Afife Jale ilk oyununu İzmir’de sergiledi. Anadolu’nun ilk demiryolu İzmir’e yapıldı. İlk Türk Bankası 1888’de İzmir’de şubesini açan Ziraat Bankası oldu.

Bizler, saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok ilke ev sahipliği yapan müstesna bir kentin paydaşlarıyız. Bu nedenle çalışmalarımızı kentimizin tarihi misyonundan aldığımız motivasyonla yürütüyor, projelerimizin kentimizin “ilk”ler kültürüne uygun olmasına özen gösteriyoruz. Dünün en büyük girişimcilik örneklerine imza atan İzmirimizin, yeni nesil teknolojiler ile inovasyon ve girişimcilikt Dünyaya öncü olması en temel hedefimiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar:
Osmanlı İmparatorluğu Birinci Dünya Savaşı sonunda önce Balkanlar’daki topraklarından, ardından ise Ortadoğu’dan çekilmek zorunda kalmıştı. Nihayet İzmir’in işgaliyle başlayan süreç ile Türk milletinin elinde kalan tek toprak parçası olan anayurdu Anadolu’ya da kastedildi. Yurdumuz umutsuzluk içindeyken Samsun’a çıkarak mücadele ışığını yakan Atatürk, akıl, inanç ve irade ile bir milletin nasıl ayağa kalkabileceğini bütün dünyaya göstererek tarihimizin akışını değiştirdi. 9 Eylül, tarihin akışını değiştiren bu zaferin, bu kırılma noktasının mihenk taşıdır ve sadece İzmirliler için değil, bütün Türk milleti için çok anlamlıdır. Çünkü 9 Eylül, İzmir ile birlikte Türkiye’nin de düşman istilasından kurtuluşunu müjdeler.

Kurtuluş Savaşı’nın 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali ile başladığını ve 9 Eylül 1922’de yine İzmir’in kahraman ordumuzca kurtarılması ile sona erdiğini vurgulayan Yorgancılar, “Ancak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, askeri zaferler yalnızca ekonomideki, kültürdeki ve medeniyet yolundaki zaferlerin önünü açan başarılardır. Ulusumuz gerçek kurtuluşa kalkınma zaferleriyle, eğitim zaferleriyle, kültür zaferleriyle ulaşmıştır. Bunu da ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i kurup çağdaş uygarlık yolunda sönmez bir meşale yakarak gençlerimize emanet eden Atatürk’ümüze borçluyuz. Atatürk’ün İzmir için çok özel bir vizyonu vardı. O, ‘Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın’ derken çok bilinçli bir yaklaşım sergilemekteydi. İktisat Kongresi’ni de bu nedenle İzmir’de düzenlemişti. İşte bu yüzden İzmir, Türkiye’nin kalkınma ve sanayileşme bayrağını taşıyan çok özel ve çok önemli bir şehirdir. Bu düşüncelerle 9 Eylül’de İzmir’i kurtaran ve yeni bir çağı başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve özlemle anıyorum. Bu yolda şehit olan atalarımıza şükranlarımı sunuyor, rahmet diliyorum.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:
Tüm ülkemize ve kentimize kutlu ve mutlu bir gün olan 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu'nu 101. yılında da coşkuyla selamlıyoruz. İzmir işgali ile 19 Mayıs tarihinde başlayan kurtuluş savaşı yine 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşu ile sona ermiştir. İzmir’in bu yönüyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ayrı bir yeri vardır. Bu önemli tarih, sadece İzmir'in değil, tüm Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde onurlandığı kutlu bir günü temsil ediyor. Tüm vatandaşlarımızın 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu'nu kutluyor, ülkemizin kuruluşu ve kurtuluşu yolunda canlarını feda eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

 
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:
Bugün, tüm kentimizin coşkuyla kutladığı 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümüdür. Milli mücadelenin ve istiklal mücadelesinin en önemli zaferlerinden biri olan bu günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türk ordusu, 101 yıl önce İzmir'in işgaline son vererek Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. İkinci yüzyılına girdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin üstün değerlerinin hepsini bünyesinde toplayan en özel kentimiz İzmir, bu özelliklerini yüceltmeye, laik ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkan anlayışını korumaya devam edecektir. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun tüm Türkiye için kutlu ve mutlu bir gün olduğunun da bilinciyle tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul:
Türk milletinin gururla andığı 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümünü kutlu ve mutlu olsun. Bu kutlu gün, milli mücadelenin ve istiklal mücadelesinin zaferle sonuçlandığı bir gün olarak tarihimize altın harflerle kazındı. O sebeple 9 Eylül 1922 tarihi sadece İzmir’in değil, tüm Anadolu’nun kurtuluşunu müjdeler.Son derece anlamlı, son derece değerlidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir özveri ve canları pahasına  ördüğü direnişin, ‘hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh da tüm vatandır’ şiarı ile tüm Anadolu insanına aşıladığı mücadele ateşinin finali İzmir’de görülmüştür. Bu anlamda İzmir’in kurtuluşu, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun temel taşı, en önemli adımıdır.

O sebeple kutlu olsun, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.


KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel:
9 Eylül İzmir’in kurtuluş günü tüm kentimize, tüm ülkemize hayırlı olsun, kutlu olsun. 101. yılını idrak ettiğimiz bu mutlu gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen direniş ve özgürlük mücadelesinin başarıyla sonlandırıldığının ilanı anlamına gelmektedir.

Bu sebeple 9 Eylül tarihi sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin de kurtuluşu, Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve özgürlüğün habercisi, simgesi olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk ulusunu arkasına alarak 9 Eylül’de taçlandırdığı bu mücadele dünya uluslarına da örnek olmuştur. Dünya uluslarının da özgürlük mücadelesine katkı sağlayan bu zafer Atatürk’ün vizyonu sayesinde gerçekleşmiştir. Biz de İzmir’i ve İzmirlileri çok seven Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden kopmadan, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.  Kanla kazanılan bu topraklardan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.


EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner:
Öncelikle 9 Eylül İzmir’in kurtuluşgünü tüm İzmir’e ve ulusumuza kutlu olsun. 16 Mayıs’ta Mustafa Kemal ve 21 arkadaşının Bandırma Vapuruna binerek başlattığı ve Anadolu’yu düşman işgaline karşı örgütlediği Milli Mücadele’nin İzmir’de son bulduğu bir gündür 9 Eylül. Bu anlamda 9 Eylül tarihi tüm ülkemiz, tüm Anadolu için kutlu gündür.

1 Eylül 1922’de Mustafa Kemal, Türk ordusuna “Ordular, İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emrini vererek 9 Eylül’de İzmir düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu kutlu gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlatılan milli mücadele ile Türk milletinin cesur ve kararlı duruşunun zaferle taçlandığı bir anlam taşır.

Bu vesile ile bağımsızlık ateşimizin sembolü olan İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasının 101. yılı kutlu, mutlu olsun.

İZKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin:
Türk milletinin tarihine altın harflerle yazılan 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Milli mücadelenin zaferle sonuçlandığı bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki kahraman Türk ordusu, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgaline son vererek Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesine büyük bir katkı yapmıştır. İzmir, çağdaş kimliği ile farklılıklara saygı gösteren bir kent olarak Türkiye’nin ikinci yüzyılına liderlik edecek bir anlayışı bağrında taşımaktadır.

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu'nun tüm Türkiye için kutlu ve mutlu bir gün olmasını diliyoruz.


TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz:
9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümü öncelikli tüm İzmir’e ve ülkemize kutlu olsun. Milli mücadelenin ve istiklal mücadelesinin ölümsüz anılarından biri olan bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki Türk ordusunun 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgaline son vererek Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük arayışındaki kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği anlamlı bir günü temsil ediyor. İzmir, modern ve çağdaş kimliğiyle, laik ve hoşgörülü bir şehir olarak ülkemizin batıya dönük yüzü olarak hepimizi gururlandırıyor. Bu bilinçle 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nün 101. yılını tekrar kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda şehit düşen tüm insanlarımızı saygıyla anıyorum.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç:
Türk milletinin büyük coşkuyla kutladığı 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlatılan milli mücadele, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgaline son vererek Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık isteğinin en güzel örneklerinden birini sergilemiştir. İzmir, modern ve batıya dönük yüzüyle farklı kimliklere hoşgörülü bir kent olarak ülkemizin en özgürlükçü kenti olmaya devam ediyor. Başta İzmirliler olmak üzere Türk milletinin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun aziz silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin:
9 Eylül, İzmir’in kurtuluşu olarak hem kentimiz hem ülkemiz için çok önemli bir gün. Misakı Milli sınırlarının en batı ucundan, düşman çizmesinin bu topraklardan tamamen ve ilelebet atıldığı günün adıdır 9 Eylül. Bize bu değerli ve anlamlı günü armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle bir kez daha anıyorum.

İzmir ve İzmirliler de 9 Eylül’ü, diğer ulusal bayramlarımızı kutladığı ve andığı gibi, aynı coşkuyla bugüne kadar kutladı, bundan sonra da kutlayacaktır.

Bu bilinçle 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nün 101. yılını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda şehit düşen tüm insanlarımızı saygıyla anıyorum.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun:
Öncelikle kuruluş ve kurtuluşumuzun şehri güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız için mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.

Ülkemizin kurtuluş ateşi Gazeteci Hasan Tahsin’in düşmana sıktığı kurşun ile İzmir’de yakılırken, 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşu ile milli mücadele başarıya ulaştırılmıştır, nihayete erdirilmiştir. İzmir bu anlamda kurtuluş mücadelemizde çok önemli yer tutmaktadır. Bu önemli günün 101. yılını tekrar kutluyor, tüm İzmir’e ve Türkiye’ye kutlu olsun diyorum.  

İESOB Başkanı Yalçın Ata:
İstiklal mücadelesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Türk milleti, vatanı canlarından üstün tutan evlatlarının kahramanlıklarıyla destan yazmışlardır.
İşte, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu, aynı zamanda bu şanlı mücadelenin sona ermesini simgelemekte, Kurtuluş Savaşı’nın şerefli zaferini taçlandırmaktadır.

Ekonomik faaliyetleriyle yaşadığı kente, ülkeye önemli katkılar veren, toplumun birlik ve beraberliğinin korunmasında önemli işlevler üstlenen esnaf ve sanatkarlar, bu şerefli tarihinin önemini iyi bilmekte, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunun 101. Yıldönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanmaktadırlar. 

Esnaf sanatkarlarımız ve teşkilatları, böyle kutlu bir anlayışla kurulan cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek amacına hizmet etmeyi, devletine milletine sahip çıkarak ülke gelişimine destek olmayı görev bilmektedirler. 

Bu duygu ve düşüncelerle, esnaf sanatkarlarımız ve teşkilatları adına,  başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor,  İzmir’in bu gururlu gününü tekrar kutluyor, tüm İzmirlileri en içten duygularımla selamlıyorum.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu:

Kurtuluş Savaşımızı başlatan ilk kurşunun atıldığı İzmir, kurtuluş günüyle de bir milletin küllerinden doğuşunun simgesi olmuştur. 9 Eylül, sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin bağımsızlığa kavuşmasının ilanı; kurtuluştan kuruluşa, çağdaş cumhuriyetimizin mayasıdır. 

Medeniyetler kavşağı İzmir; farklılıkların zenginliğe dönüştüğü; demokrasinin, çağdaşlığın, kardeşliğin kentidir. Bu nedenle 9 Eylül’ü, gelecek nesiller için bizlere, tüm İzmirlilere emanet edilmiş bir miras olarak görüyoruz. ESİAD olarak, bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkmayı görev sayıyoruz. Güzel İzmirimizin kurtuluşunun 101. yılında, sanayiden tarıma, bilimden sanata kadar her alanda kentimizi daha aydınlık günlere taşımanın sorumluluğunu asla unutmayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, İzmir’in ve ülkemizin yarınları için çalışmaya devam edeceğiz. 

Bu özel günde, bizlere daima ilham kaynağı olan önderimiz Atatürk ve bu topraklar için savaşan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. 

Kurtuluş günümüz 9 Eylül kutlu olsun!

 
Menderes’te okullar yeni döneme hazır
 
Aliağa sezon öncesi şampiyonluk için kenetlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketici gel-al siparişe yöneldi!
Enflasyon arttı, vatandaş çareyi kampanyalı ürünlere yönelmekte buldu. ...
Kayyum'dan başvuru... İzmir’in Abantı’na altın madeni!
İzmir'in doğal güzellikleri arasında yer alan Gölcük Gölü'ne 3 kilometre ...
İzmir iş dünyası OVP için ne dedi?
İzmir iş dünyası temsilcileri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ...
 
Oda Başkanı kursiyer arıyor... Yok mu aşçı olmak isteyen?
AB hibe destekli kurs için 15 kursiyeri bir araya getiremedikleri için ...
Karaburun'un kabusu Bakanlık masasında!
Karaburunluların yıllardır hukuki mücadele verdiği Lodos Karaburun Elektrik ...
İZTO’da 'tarım ve hayvancılık' toplantısı
Artan maliyetler, tüm dünyada etkisini her geçen gün daha çok hissettiren ...
 
THY, 10 adet Airbus A350-900 siparişi daha verdi
Türk Hava Yolları (THY) Airbus'tan 10 adet daha A350-900 tipi uçak sipariş ...
TÜRK-İŞ'ten İzmirli siyasilere sitem!
Basın mensupları ile bir araya gelen TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin ...
Eskinazi ihracat rakamlarını değerlendirdi: Döviz kurları frenliyor!
Ege İhracatçı Birlikleri’nin ağustos ayı ihracatı 1 milyar 522 milyon ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva