HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2023 Perşembe - 12:50

‘İzmir için bir şansım’ dedi… Bezircilioğlu’ndan seçim öncesi Z raporu

Seçim öncesi basın mensupları ile bir araya gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "Biz hazırız. tarih yazacağız. Bu söylemleri seçim günü sandığa yansıtmak boynumuzun borcudur. İYİ Parti olarak teyakkuz içindeyiz. Umuyorum ki Türk Milletinden göreceğimiz teveccühü sandıklara sahip çıkarak demokrasinin tecelli etmesini dört dörtlük şekilde sağlamak için elimizden geleni yapacağız. 14 Mayıs’ta son sandık açılana sonuçlar açıklanana kadar bizlere uyumak haramdır" ifadelerini kullandı.

‘İzmir için bir şansım’ dedi… Bezircilioğlu’ndan seçim öncesi Z raporu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala kentte yapılanları ve seçim sürecine kadar yapılacakları anlatmak için basın mensupları ile bir araya geldi.

Sözlerine seçim sürecine gidilirken gerçekleştirilen çalışmalar ile başlayan Bezircilioğlu,"Yaklaşık 3 gün sonra Türkiye’nin bundan sonraki kaderini belirleyeceği 100 yılın seçimini değerlendirmek ve pazar günü seçim güvenliği ile sandıklara sahip çıkma konusunda yaptığımız çalışmalar ile ilgili sizlere bilgi vermek amacıyla bir aradayız. Seçimlerle ilgili söylenecek çok söz var. Çok ciddi bir çalışma ile 28 milletvekili adayımız ilçelerimizde sahaya yayılarak, il başkanlığımızın koordinasyonu ile halkımızla buluştu. Çarşı, pazar, esnaf, özellikle evler konutlar, ve tabii ki hem merkezde hem ilçelerde STK, meslek odaları… Kısacası toplumun her kesimine dokunarak, hem partimizin daha fazla tanınmasını sağlamaya çalıştık hem de İzmirli hemşerilerimizden İzmir ve Türkiye'nin geleceği ile ilgili görüş ve düşüncelerini dinleme fırsatımız oldu. Partimiz adına çok verimli, çok önemli bir seçim süreci gerçekleştirdik. Sahada gördüğümüz de partimize karşı 80 ilde olduğu gibi İzmir’de de çok ciddi bir teveccüh var. Türkiye'nin geleneğinin İYİ Parti’den geçtiğine dair halkımızda ciddi bir kanı oluşmuş durumda. Ben bu kanının sandığa yansıyacağından eminim. İzmirli hemşerilerimizden büyük bir teveccüh bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İZMİRLİ KADINLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den ciddi bir oy alacağını belirten Bezircilioğlu, "İzmir demokrattır, hoşgörülüdür, Türkiye'de özel bir yeri olan şehirdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de  görüyoruz ki sahada aldığımız izlenimler noktasında Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu çok çok ezici bir çoğunlukla İzmir'de sandıklardan çıkacaktır. 15 Mayıs sabahında bambaşka bir Türkiye sabahına uyanacağımıza inancımız tam. İzmirli hemşerilerimizden ricamız var. İYİ Parti'ye sahip çıksınlar. Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e. Her evden 1 oy İYİ Parti'ye bekliyoruz dedi Genel Başkanımız İzmir mitinginde. Bizde hemşerilerimizden bu desteği bekliyoruz. Demokrasinin şehri İzmir'in kadınları;  Sizler gibi kadın olan genel başkanımız Akşener'in bir kadın olmasından dolayı maruz kaldığı bütün iftiralar, hakaretler ve sıkıntıları biliyorsunuz. İzmirli kadınların da genel başkanımıza sahip çıkacağına eminim " dedi

TARİH YAZACAĞIZ!
Seçim gecesi yapılacak çalışmalara dikkat çeken Bezircilioğlu, "Bu seçimlerde trafoya kedi girecek mi... Biz seçim günü için her türlü hazırlığımız yaptık. Beklenmedik enerji kesintisi için ekiplerimiz hazır. Teknik aksaklıklardan etkilenmeyeceğiz. Kediler trafoya girse de, girmese de biz oyları tam sayacağız. Bizim sandık sonuçlara ulaşmak için başka kaynağa ihtiyaç yok. Partimizin seçim için hazırladığı bazı programlarımız var. Bunlarla başka kaynağa ihtiyaç duymadan sandık kurulu üyelerimiz ile sonuçlar ilk elden ulaşıp en kısa ve en güvenilir şekilde genel merkezimize takdim edeceğiz. Yanlış veya yanlı bilgiler verilse değil gerçek bilgiler elimizde olacağından dezenformasyona müsaade etmeyeceğiz. Sandık üyelerimize de çağrıda bulunuyoruz lütfen dezenformasyonlar inanıp sandıkları terk etmeyelim ki atı alan bu sefer Üsküdar'ı geçemesin. Biz daha önceki yıllarda da seçim ve sandık güvenliğinde yer almış avukat arkadaşlarımızla tüm aşamaları değerlendirdik. Oy sandığa girdiğinden itibaren tüm aşamalara parti üyelerimiz nezaret edecek. Bu sefer işi sağlama aldık. Oylarımızın güvenliğini sağlamak için son aşamaya kadar görevimizin başında olacağız. Son 10 senedir ülkemizde gerek yerel, gerek genel, gerekse referandumlarda vatandaşlarımızın kafasında soru işareti oluşturabilecek bazı durumlar gerçekleşti. Hedefimiz bu seçimlerde böyle bir durumun gerçekleşmesi engellemek, milletin iradesinin sandığa tam yansımasını sağlamak. Biz hazırız. Tarih yazacağız. Bu söylemleri seçim günü sandığa yansıtmak boynumuzun borcudur. İYİ Parti olarak teyakkuz içindeyiz. Umuyorum ki Türk Milletinden göreceğimiz teveccühü sandıklara sahip çıkarak demokrasinin tecelli etmesini dört dörtlük şekilde sağlamak için elimizden geleni yapacağız. 14 Mayıs’ta son sandık açılana sonuçlar açıklanana kadar bizlere uyumak haramdır” ifadelerini kullandı.

SON 20 SENEDİR BAZI ŞEYLER GERİYE GİTTİ
Türkiye'de 100 yıllık bir geçmişe rağmen hala seçim güvenliğinin konuşuluyor olmasının kendisini nasıl hissettirdiğinin sorulması üzerine Bezircilioğlu, "2023 Türkiye'sinde hala sandık güvenliği konusunda 15-20 dakika sizlere hazırlıkları anlatmaktan hicap duyuyorum. Gerçekten artık Türkiye'mizin demokrasi anlamında, adalet anlamında, bazı şeyleri aşması gerekiyor. Bu tabii ki hepimizin vatandaşlık bilincinin artması gerektiğine inanıyorum. Son 20 senede maalesef bu konu sekteye uğradı. 1980'lerde, 1990'larda hem parti içi hem ülke demokrasisi çok daha yukarıdaydı.Ancak son 20 senede bazı şeyler geriye gitti, sıkıntıya girdi.Bizde bu yüzden tekrar Türkiye’nin normalleşmesi, demokrasi ile tekrara gerçek anlamda uygulanması için yola çıktık. İnanıyorum ki 14 Mayıs seçimleri demokrasiye ara verdiğimiz yerden devam etmemiz için çok önemli bir fırsat olacak. Ben bundan sonraki yıllarda teknolojinin de gelişmiş  bizdeki bilincin artması ile sonraki seçimlerde sandık güvenliği ile ilgil bu kadar çok mesai harcanmayacağına inanmak istiyorum" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın sahada yer almaması konusunda yöneltilen soruya yanıt veren Bezirclioğlu, "Aytun Bey'in kendi tasarrufudur. Yaptıkları siyaseten kendi tasarrufudur. Onla ilgili de şu anda yorum yapmak gereğini görmüyorum" dedi.

HAKKIMIZIN YENİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Milletvekili hedeflerinde değişim olup olmadığı yönündeki değerlendirmeye 'değişiklik yok' yanıtını veren Bezircilioğlu, "Birinci bölgede 4, ikinci bölgede 5 iddiamız devam ediyor. Çok ciddi bir teveccüh görürüz. Umuyoruz ki bu teveccüh sandığa da yansıyacaktır. 3-6 mart sürecinde bir miktar hakkımızın yenildiğini düşünüyorum.  Ancak İzmirli hemşehrilerimiz bu hakkımızı misli ile iade edileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

GÖREVİ BIRAKMAYACAĞIM
Seçimde 9 vekil hedefinin olmaması durumunda görevi bırakıp bırakmayacağı yönündeki soruya yanıt veren Bezircilioğlu, "Hayır bırakmayacağım. Ben 3 aylık il başkanıyım, 1 senesi deprem ile geçti. Biz 3 yıllığına geldik bu görev. İzmir ve İYİ Parti için bir şans olduğumu düşünüyorum. Ben bırakıyorum desem bile İYİ Partililer beni bırakmaz" diye konuştu.

 
Eren Huzur ilkbahar operasyonu başladı
 
Ülkeye gelenlere karantina ve test zorunluluğu kaldırılıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 11 Mayıs 2023 Perşembe 21:15

Yeni bir parti olarak kulağa hoş gelmeyen kokular geliyor,malesef sizde boş çıktınız onun için de oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      3      4  
mesut 11 Mayıs 2023 Perşembe 13:28

tarih yazacakmış hadi ordan tarihe gömeceğiz hepinizi

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Osmanağaoğlu ‘İzmirli sandığa gümbür gümbür gidecek’ dedi: En az 5 vekil çıkarırız!
İzmir Milletvekili ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu ...
'Geriye gidişe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hangi badireleri aşarak bugünlere ...
Yıldırım: Siyaset bel altından yapılmamalı
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı adayı Memleket ...
 
AK Partili Dağ ‘arife tarif gerekmez’ dedi: Ya lider seçeceğiz ya da piyon! 
Genel seçimler öncesi 1’inci Bölge mahalle muhtarları ile bir araya gelen ...
Muharrem İnce adaylıktan çekildi!
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin ...
MHP’li Özarslan seçim sonucu net dedi… 1’inci turda Erdoğan kazanır!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir 1’inci ...
 
Dervişoğlu'ndan ilk tur mesajı: Bu iş bitecek!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘iktidar vekilliği’ çıkışı: Benim de hakkım!
CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir milletvekili adayı Rıfat Nalbantoğlu ...
AK Partili Dağ, Menemen'de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Kandil'in ve Pensilvanya'nın desteklediği aday!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva