HABERLER>SPOR
4 Eylül 2023 Pazartesi - 12:12

İzmir derbisinin galibi Göztepe!

Bu sezon 1'inci Lig'in ilk 3 haftasında Sakaryaspor ve Çorumspor'a yenilip, Ümraniyespor'la golsüz berabere kalan Göztepe, son saniyeden gelen derbi zaferiyle hayata döndü. Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki İzmir derbisinde ezeli rakibi Altay'ın konuğu olan sarı-kırmızılılar 90+7'nci dakikada stoperi Atınç Nukan'ın kafa golüyle 1-0 kazandı.

İzmir derbisinin galibi Göztepe!

Göztepe o sezonun ardından çeşitli liglerde Altay'ı bir daha yenemedi. Aynı sezonun ikinci yarısında Altay'ın ev sahipliğinde oynanan müsabaka 2-2 sona ermişti. İki ezeli rakip yıllar sonra 2021-2022 sezonunda Süper Lig'de karşılaştı. Altay evindeki maçı 2-1, Gürsel Aksel Stadı'ndaki randevuyu 2-0 kazandı. Ancak o sezon hem Göztepe hem de Altay küme düştü. Takımlar arasında geçen sezon 1'inci Lig'de oynanan ilk maçta ise büyük olaylar çıktı. Gürsel Aksel Stadı'nda 19'uncu dakikada Altay tribünlerinden atılan işaret fişeği bir Göztepeli futbolseverin yüzüne isabet etti. 

MAKUS TALİHİNİ DE YENDİ
Ağır yaralanan taraftar aylarca tedavi görürken, ardından Göztepeli taraftar sahaya girip korner direği ile Altay kalecisi Ozan'ın başına vurdu. Olayların ardından Göztepe ve Altay 3-0 hükmen mağlup ilan edildi. Rövanş maçında ise iki takım 1-1 berabere kaldı. O maçta da Göztepe son saniye golüyle puanı kaptı. Dünkü derbi zaferinin mimarı olan Atınç, geçen sezonki son derbide de uzatma dakikalarında topu kafayla kaleye gönderdi, Kutay'a çarpan top ağlarla buluştu. Altay'ı mağlup eden Göztepe hem rakibine karşı makus talihini yendi hem de bu sezonki ilk galibiyetini alarak üzerindeki ölü toprağını attı.

ORTAM GERİLDİ, ATINÇ ATILDI
Altay zaferinin baş mimarı olan Atınç Nukan, 90+7'de attığı golün ardından çok büyük sevinç yaşarken, sahada da gerginlik yaşandı. Göztepe'yi 1-0 öne geçiren golü atan deneyimli oyuncu sevincini abartınca önce sarı kart gördü. Ardından sevinç gösterilerine devam eden Atınç'a Altaylı oyuncular müdahale etti. Yedek kulübelerinde de tansiyon arttı. Atınç, daha sonra ikinci sarı kartını görüp oyundan atıldı. Atınç'ın üzerine yürüyen Altaylı futbolculardan Murat Uluç da kırmızı kartla cezalandırıldı. Olayların güçlükle yatıştırıldığı derbi büyük kavgalar yaşanmadan sona erdi.  

KOKOVIC ÇOK RAHATLADI
Göztepe ilk 3 maçta alınan sonuçlarından ardından geleceği erkenden tartışılmaya başlanan Teknik Direktör Radomir Kokovic de derbi galibiyetiyle rahat nefes aldı. Maçı değerlendiren Hırvat teknik adam, "Bu galibiyeti iyi günde, kötü günde yanımızda olan taraftarımıza armağan ediyorum. Altay'ı da bu güzel maçtan ötürü tebrik ediyorum. Gerçekten baskısı yüksek bir karşılaşma oynadık. Göze hoş gelen bir futbol yoktu ama bu tarz maçlar bu şekilde oluyor. İlk yarıdaki oyunumuzdan memnun değilim" dedi. 

"İKİNCİ DEVRE DAHA İYİYDİK"
Maçın ikinci devresinde ise gerekli değişiklikleri yaptıklarını vurgulayan Kokovic, "Bunun sonucunda ikinci devrede daha iyi bir futbol oynadık. Galip gelmenin de bir yolunu bulduk. Maç sonu gerginlikler yaşandı. Bunun için üzgünüm. Derbilerde bunlar olabilir. Çünkü bu maçlarda her zaman tansiyon yüksek olur. Umarım bundan sonra bu tarz olaylar yaşamayız. Ben takımımı kutluyorum. Verilen arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

GÖNDERMELERDE BULUNDU 
Göztepe, Altay galibiyetiyle adeta coştu. Sarı-kırmızılıların resmi sosyal medya hesabı kazanılan maç sonunda rakibine göndermelerde bulundu. Atınç'ın gol sevinçlerini paylaşan Göztepe resmi hesabı yayınladığı videoda, "Alsancak Stadı'nın adı değişti. Burası Göztepe Alsancak Cehennemi" gönderisini de taraftarına sundu. (DHA)

 
Altay ağır yaralı
 
İzmir'de 'uyum' zili... İlk ders heyecanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay ağır yaralı
İzmir derbisinde uzatmanın son dakikasında yediği golle Göztepe’ye 1-0 ...
Menemen FK devamını getiremedi
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ilk hafta deplasmanda Karaman FK'yı 1-0 ...
Göz-Göz Altay'ı tek golle yıktı!
Trendyol 1.Lig'in 4. haftasında iki İzmir ekibi Altay ile Göztepe karşı ...
 
Tarihi zafer... Filenin Sultanları Avrupa şampiyonu!
Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa şampiyonu. Namağlup ...
Filenin Sultanları, Avrupa şampiyonluğu için sahada
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası final maçında ...
İzmir'de drift şampiyonası!
Otomobil sporlarında Drift Otomobil Sporları Kulübü tarafından ICRYPEX ...
 
Konaklı kızlar şampiyonluk yolunda!
Türkiye Şampiyonası’nda kupa mücadelesine devam eden Konak Belediyesi ...
Altınordu’ya miniklerden moral
TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’taki ilk maçında evinde Nazilli Belediyespor’a ...
Ege'de motokros şampiyonası!
Afyonkarahisar'da düzenlenen FIM Dünya Motokros Şampiyonası'nda (MXGP) ikinci gün yarışları başladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva