HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2010 Çarşamba - 00:00

İzmir’’de yangın alarmı başladı

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, orman yangın sezonu öncesinde gerekli her tedbirin alındığını, mayıstan itibaren iki söndürme helikopterinin göreve başladığını söyledi. ’

İzmir’’de yangın alarmı başladı



İZMİR - İbrahim Çiftçi, İzmir ve Manisa'da yaşanabilecek orman yangınlarına bu yıl 1073 yangın işçisi, 120 teknik eleman, 4 helikopter, 5 uçak, 15 dozer, 101 arozöz, 20 ekip ile müdahale edileceğini, 6'sında kameralı erken uyarı sistemi bulunan 67 gözetleme kulesinin kullanılacağını söyledi.
Mayıs ayı başından itibaren Kemalpaşa Karaorman ve Akhisar'da iki orman yangın söndürme helikopterinin göreve başladığını belirten Çiftçi, arozöz ve tankerlerin hazır hale getirildiğini, yangın söndürme işçilerinin de göreve başladığını belirtti.
 
Manisa'da 193 orman köyü bulunduğunu, bu köylerden bazılarına önceki yıllarda su tankerleri gönderildiğini belirten Çiftçi, bu yıl da 33 köye 2.5 ton kapasiteli tankerler yollandığını ifade etti. Çiftçi, İzmir'in orman köylerine de İl Özel İdaresi tarafından 225 su tankeri dağıtıldığını vurguladı.
 
Orman yangınlarıyla mücadelede büyük önem taşıyan yangın havuzu sayısının 271'e ulaştığını, bu yıl 45 havuz daha yapılacağını dile getiren Çiftçi, ''Geçen yıllarda yapılan havuzların bakımları tamamlandı. Yapılması planlanan havuzlar bittiğinde herhangi bir yerde çıkan orman yangınında helikopterler en uzak 4 kilometre mesafede su kaynağı bulmuş olacak'' dedi.

    

EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Orman yangın şeritlerinde çalışmaların tamamlandığını, eğitim çalışmalarının devam ettiğini belirten Çiftçi, şunları söyledi: ''Manisa'da 3685, İzmir'de 4115 kilometre olmak üzere toplam 7800 kilometre orman yolu bakımı yapıldı. Manisa'da 28, İzmir'de 39, toplam 67 kilometre kule yolu, Manisa'da 927, İzmir'de 1408, toplam 2335 kilometre yangın emniyet yolu var. Bütün yolların toplamı 10202 kilometre. Türkiye'yi bir baştan bir başa 5 sefer gitmiş gibi oluyorsunuz. Bu yolların tamamı nisan ayından itibaren bakımdan geçirildi ve ulaşıma açıldılar. Detaylı bakımlarda şimdi ikinci aşamayı yapıyoruz. Müftülüklerle irtibata geçtik, cuma hutbelerinde orman yangınlarından bahsedilecek, orman yangınları konusunda daha dikkatli olunması istenecek. Manisa ve İzmir'de orman yangınlarıyla mücadele komisyonları kararlar aldılar, TEDAŞ'ın enerji nakil hatları çevrelerinde gerekli çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Orman kenarlarındaki özellikle yazlık site sahipleriyle bağlantılara geçildi, site etrafında tedbirler almaları istendi.''
 
İbrahim Çiftçi, orman köylerinde de eğitim çalışmaları yapıldığını, eğitim çalışmalarının 15 Hazirana kadar devam edeceğini ifade etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 150 köyde eğitim çalışmaları yapıldığını belirten Çiftçi, Milli Eğitim Müdürlükleri ile de okullarda, askeri birliklerle, kışlalarda ortak çalışmalar yaptıklarını, orman işçilerinin eğitimden geçirildiğini bildirdi.
 
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk sahasında 2009 yılında 1936 yangına müdahale edildiğini, bunların sadece 183'ünün ormanlık alanda olduğunu kaydeden Çiftçi, şöyle devam etti: ''Geçen yıl ormanlık alana yakın tarla, bağ, bahçede çıkan 1753 yangına müdahale edildi. Bu yangınlara müdahale edilmeseydi ormana da sıçrayabilirdi. Orman yangınlarından geçen yıl 1625 hektarlık alan zarar gördü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında 1985 yılından 2009 yılına kadar yangınlardan 30 bin 463 hektar orman alanı zarar gördü. Yanan alanlardan 18 bin 547 hektarını yeniden ağaçlandırdık, 8 bin 733 hektarda tohumdan fidan ektik, yetişti, orman oldu. 3183 hektarı taşlık ve kayalık olduğu için fidan dikimine müsait değildi, burası da doğal olarak muhafazaya alındı. Orman dışındaki yangınları da çok önemsiyor ve müdahale ediyoruz. Yangınların yüzde 92'si ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkıyor, yani yangınların yüzde 92'si insan kökenli yangınlar. Ne kadar çok tedbir alırsak yangınları o kadar çok azaltırız.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşaret diliyle nikah kıyacaklar
Konak Belediyesi, işaret dili bilen nikah memuru sayesinde işitme engellilerin ...
Bayraklı’’da spor kadınların elinde!
Birimlerinde görev yapan müdürlerin üçte ikisinin kadınlardan oluştuğu ...
Çiğli’’de toplu sözleşme
Çiğli Belediyesi ile belediyede çalışan kadrolu işçilerin bağlı olduğu ...
 
Büyük Kanal’’dan büyük temizlik sürüyor
İZSU ekiplerinin atıksu kolektörlerini tıkayan koruyucu malzemeyi temizlemek ...
Kıyı Ege Belediyeleri’’nden Başkan Acar’’a destek
Kıyı Ege Belediyeler Birliği meclis toplantısında yeni encümen ve komisyonlar ...
İzmir’’den Elazığ’’a büyük yardım eli
Elazığ depreminin ardından İzmir Valiliği tarafından başlatılan kampanyada ...
 
Balçova’’da organik atak
Genetiği değiştirilmiş gıdaların mutfağımızı esir almasını engellemek ...
Konak Belediyesi ’‘yaşama bağladı’’’…
İlçe Belediye Başkanı Tartan, Yenişehir semtinde yaşan iki engelliye ...
İzmir’’de bahar temizliği başlıyor
24 yeni araç ile güçlendirdiği İBETON A.Ş. filosu ile bahar temizliğine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva