HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2010 Perşembe - 00:00

İzmir’’de ’‘protesto’’ eşliğinde Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Cumhuriyet Meydanı’’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende LDP üyesi grubun denize siyah çelenk bırakması dikkat çekti.’

İzmir’’de ’‘protesto’’ eşliğinde Kabotaj Bayramı



İZMİR -
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç'ın katılımıyla bir program gerçekleştirildi.
 
 
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde birçok etkinliğin yapılacağı belirtilirken, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.



Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Denizcilik Müsteşarı İzmir Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz, "İzmir'de ilk olarak İktisat Kongresi'nde şekillenen 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren ve 84. yılını kutladığımız Kabotaj Kanunu, Türk Denizciliği için bir dönüm noktasıdır. Bu tarihten itibaren Türk gemileri, bir sahilden diğer sahile römorkör gemileri Türk bayrağı ile dolaşabilmiştir. Balıkçılık, midyecilik, tüm deniz işleri artık Türk halkı tarafından yapılmaktadır. Herkesin Kabotaj Bayramını kutlarım" dedi.

Törenin yapıldığı sırada İzmir Körfezi'nde römorkör gemilerinin su dansı izleyenleri büyüledi. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü önünde de ödül töreni düzenlendi. Törende denizciliğe katkıları nedeniyle İzmir Valisi Hüseyin Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na plaket verilirdi.


PROTOKOL HALAT ÇEKTİ
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Denicilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü önünde, Kabotaj Bayramı dolayısıyla yapılan futbol turnuvasına katılanlara ödülleri verildi.

Bu sene renkli görüntülere sahne olan Kabotaj Bayramı’’nda Kordon’’da halat çekme yarışması da düzenlendi. Yarışmanın galibi İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun da yer aldığı ekip oldu. Halat çekme yarışmasının ardından uzaktan kumandalı yelkenli teknelerinin yarışını izleyen katılımcılar, Pasaport İskelesi’’nden Bergama Vapuru’’na binerek Körfez turu yaptılar. Vatandaşların da katıldığı Körfez turunda, deniz şehitleri için Körfez’’e çelenkler bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.
 
DENİZE SİYAH ÇELENK
Öte yandan, bir grup Liberal Demokrat Parti (LDP) üyesi, Kabotaj Bayramı'nı protesto etmek amacıyla denize siyah çelenk bıraktı.



Siyah çelengin üzerinde "Sabotaj Bayramı" yazması dikkat çekti. LDP İzmir İl Başkanı Sadrettin Turan, "Denizcilik sektörüne hizmet etmek isteyen herkesin önü kapanmış durumdadır. Biz halkın kaliteli hizmet alması için denizcilik ile ilgili tüm işlerin özelleştirilmesini istiyoruz. Bakın şehirlerarası otobüs şirketlerine istediğimiz saatte istediğimiz yere gidebiliyoruz. Devlet buna da el atarsa otogarlarda da kuyruklar oluşacaktır. Rekabetten güç doğar, kalite doğar. Biz ülkemizde devasa gemiler görmek istiyoruz. Sadece Türk bandıralı gemiler değil, tüm ülkelerin bizim sularımızı kullanmasını istiyoruz. Biz sesimizi kısık bir şekilde değil, aksine avazın sizi sarması gibi güçlü olacağını bilmenizi isteriz" diye konuştu.

Fransızca kökenli bir kelime olan "kabotaj", bir devletin kendi limanları arasında yolcu ve yük taşıma hakkı demektir. Türkiye'de 1 Temmuz, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’’da kanlı biten tezgah kavgası
İzmir'in Bornova ilçesinde, açıkta tütün satan iki grup arasında ...
Hülya Güven danışman oldu
Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, bu görevinden istifa etti.’
Sinem’’in rampasına komşu ’‘engeli’’
İzmirli Moran çiftinin, spastik kızları 30 yaşındaki Sinem'in hayatını ...
 
370 polise 5 maaş ödül
İzmir'de Nisan ayında üç günde üç kişiyi öldürerek panik yaşatan ...
Saldırgan pitbull gözetim altında
İzmir'in Buca ilçesinde önceki akşam meydana gelen olayda bir ...
Televizyon tüpü patladı: 2 yaralı
Ödemiş’’te televizyon tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 2 kişi ağır yaralandı.  ’
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Çeşme’’de festival coşkusu başladı
21. Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması, düzenlenen ...
Pervari’’de çatışma: 5 şehit!
Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker ve 3 korucusu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva