HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2018 Salı - 09:12

İzmir'de otobüslerde 'gittiğin kadar öde' dönemi başlıyor: Kısa mesafeler daha ucuz olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, İZBAN'daki “Gittiğin kadar öde” uygulamasını 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren pilot bölge olarak seçilen Seferihisar'da başlatıyor. Vatandaşlar ilk 15 km için 2,50 TL. sonraki her km için ise 10 Kuruş ödeyecek.

İzmir de otobüslerde  gittiğin kadar öde  dönemi başlıyor: Kısa mesafeler daha ucuz olacak

Toplu taşımanın cazibesini arttırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün ilçe tarifesinin uygulandığı uzun mesafeli hatlarda yeni bir sisteme geçiyor. İlk etapta 985 No'lu Seferihisar-Üçkuyular İskele hattındaki yolcuların gittiği kadar ücret ödeyeceği ve kısa mesafe yolculuk yapanların daha az ucuza seyahat edebileceği sistem 2 Nisan Pazartesi günü devreye giriyor. Mevcut durumda ilçe tarifesinin geçerli olduğu ve 5 liralık ücret kesilen binişlerde yeni sistemle birlikte gidilmeyen mesafenin ücreti yolculara iade edilecek. Böylece kısa mesafeli yolculuk yapanlar "daha ucuza" gitmiş olacak.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?
Otobüse binilen duraktan son durağa kadar belirlenen ulaşım ücreti, İzmirim Kart içindeki bakiyeden bloke edilecek. Otobüsten inerken iniş kapılarında bulunan iade makinesinde kart okutularak blokaj kaldırılacak. Sistem, biniş yapılan durak ile iniş yapılan durak arasındaki mesafeye göre ödenecek miktarı hesaplayacak, kalan miktarı karta iade edecek. Kartın inişte okutulmaması durumunda yolcunun son durakta indiği kabul edilecek ve karta herhangi bir iade yapılmayacak. İade makineleri sadece iniş kapıları açıkken aktif halde olacak, otobüs hareket halindeyken yolcuların blokaj kaldırma işlemi yapmalarına izin verilmeyecek. Ayrıca sefer sırasında otobüs içinde görevli denetim personeli, kartlarda blokaj kontrolü yapacak. B lokajını kaldırmasına rağmen araçtan inmeyen yolcuların kartları kullanıma kapatılacak.

Hattın tamamında yapılacak  yolculuğun tam bilet için 5.37 TL olarak kalacağı 985 No'lu Üçkuyular İskele-Seferihisar hattının ücret tarifesi şu şekilde uygulanacak:

Tam tarife:                               İlk 15 km için 2,50 TL. sonraki her km için 0,10 TL

Öğrenci/60 yaş tarifesi: İlk 15 km için 1,44 TL. sonraki her km için 0,05 TL

Öğretmen tarifesi:                     İlk 15 km için 1,92 TL. sonraki her km için 0,07 TL

SIĞACIK'A OTOBÜS MÜJDESİ
ESHOT Genel Müdürlüğü, 985 no'lu hattın konulması nedeniyle, 2 Nisan tarihinden itibaren 730 nolu hattı iptal edecek. Aynı tarihte 640 Seferihisar-Sığacık hattı ile tüm gün Sığacık bölgesine ulaşım hizmeti sağlanmaya başlanacak. Açılacak bu yeni hat ile turistik merkezlerden biri olan Sığacık’ın daha da canlandırılması hedefleniyor.

640 No'lu Seferihisar-Sığacık hattının ücret tarifesi ise şöyle:

Tam tarife:                               2,00 TL

Öğrenci/60 aş tarifesi:             1,15 TL
Öğretmen tarifesi:                     1,54 TL

 
Benzinde 'sabit fiyat' dönemi!
 
Kemalpaşa'ya 7 yeni spor merkezi birden!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mister No 27 Mart 2018 Salı 18:42

Hesap dogru uygulama yanlis. Inerken sorun cikacak. Herkes kartini okutmak icin birbirini ezecek.Bu seferde otobüs tüm yolcular insin diye dakikalarca durakta bekleyecek.Madem en az tarife belli, karttan o tarife kesilmeli. Indigin zaman tekrar kart basarsan aradaki farki keser. Önceden blokaj sacma bir olay.

Yorumu oyla      12      6  
Ercan 27 Mart 2018 Salı 16:03

Bu otobüslerin suyla gittiğini zannedenler var sanirim.Mazota bir ayda kaç kere zam geldiği biliyormusunuzYeni bir zam da yolda..Ekonomiyi yöneten belediye değil beyler.Elestirilerinizin adresi yanlış adres.Mesafe ne kadar uzarsa harcanan yakıt o kadar artar.haliylede ulasimin maliyeti artar.Bizim vatandaş olarak soracağımız uçaklara konan yakıttan büyük vergi indirimleri yapılırken bunun şehiriçi ulaşımı sağlayan belediyelerden neden esirgenyor.i.Hava ulasimina yapılan vergi indirimini belediyelerede yapın bakın nasıl ucuzluyor ulaşım

Yorumu oyla      15      10  
nicolas volkan 27 Mart 2018 Salı 15:40

butun avrupada bu sistem var eksikleri olabilir uygulama yanlis olabilir ama 80 km yol hiden ile 2 durak giden ayni parayi odemesin

Yorumu oyla      17      8  
Ümit 27 Mart 2018 Salı 13:44

İzmirli kardeşim; gel sen de Ayrancılar'dan ev al. Buranın güzelliğinden ucuzluğundan sende faydalan.

Yorumu oyla      12      11  
Bülent 27 Mart 2018 Salı 12:26

SOYUN BİZİ NOLUR SOYUN.

Yorumu oyla      17      14  
İzmirli 27 Mart 2018 Salı 12:20

Ayrancılar' da oturan arkadaş yine gelmiş. Zannediyor ki gittiğin kadar öde olunca ucuza gidecek :) sen git Ayrancılar'dan ucuza ev al sonra 90 dakika olsun, bilet ucuz olsun bilmem ne de ! Ayıptır yahu. Merkezde oturup bir dünya kira veren , çuval dolusu para ile ev alanlar , şehrin gürültüsünü çekenler , 3-5 durak gidenler ile aynı ücreti istemek ne demek ! Merkeze sübvanse varmış da çevre ilçelere yokmuş. Sübvanse edilmese 3-5 liraya gideceğini mi zannediyorsun ?

Yorumu oyla      16      9  
Bornovalı 27 Mart 2018 Salı 12:14

Farz edelim İstanbul vs vs otobüsüne bilet aldın diyelim ki 80 TL ödedin- Aynı otobüste Bursa'ya giden örneğin 60.- TL ödedi.İtiraz eden oldu mu.normal değil mi- Kontrolör olması iyi ,kalabalık duraklarda ara kapıdan binen uyanıklar var.Bu sistemde de yolunu bulurlar.

Yorumu oyla      19      7  
İzmirli 27 Mart 2018 Salı 11:42

Vatandaşın çektiği eziyeti gördünüz İzban'daki sistemle Eshot kullananlar da aynı çileyi çeksin dediniz tabi. Toplu taşımanın cazibesi müthiş arttı gerçekten.

Yorumu oyla      15      17  
ayhan 27 Mart 2018 Salı 11:42

Vallaha ben okurken anlamakta güçlük çektim. Denetimle görevli bir personel daha çalıştıracak gibi anlaşılıyor. Herkes ayakta balık istifi taşınıyor bu görevli nasıl hareket edecek. Ayrıca ona ödenecek maaş maliyet eklemeyecek mi? Saçma sapan bir uygulama, iler tutar yanı yok. Allah akıl fikir versin

Yorumu oyla      16      16  
Hak ve adalet 27 Mart 2018 Salı 11:05

Sayın İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hani toplu ulaşımda ücret ve tarifeler için 10.02.2016 tarihinde aldığınız belediye meclis kararı: sosyal belediyecilik ve hizmet eşitliği çerçevesinde yapılmıştı. Yapılan haksızlığın düzeltilmesi için 2 yıl beklenilmesi mi gerekiyordu, Merkez kent e sübvsnse var, çevre kent e yok. Kamu hizmetinde ayrımcılık olamaz. Lütfen otobüs hatlarını da imkanlarınız ölçüsünde vatandaşa kolaylık sağlayacak şekilde düzenlemeye özen gösterilmesi toplu ulaşımdaki memnuniyeti artıracaktır .

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Atila vatandaşlarla buluştu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, mahalle buluşmalarına Evka-3 ile ...
İzmir'de vapur seferleri normale döndü
Körfez’de etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle yolcu gemileri ve arabalı ...
Başarılı belediyeler açıklandı: İlk 5'e İzmir damgası!
Kamuoyu araştırmalarıyla dikkat çeken Gezici Araştırma’nın belediye başkanları ...
 
Gaziemir'de taş ocağına karşı yeşil yürüyüş
Kentteki taş ocaklarına ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için harekete ...
Karaburun Belediye Başkanı Çakır, Egedesonsöz'e konuştu: Gönlümden geçen...
Karaburun Belediye Başkanı Çakır, Egedesonsöz'e konuştu: Gönlümden geçen...
Narlıdere Metrosu ihalesinde yeni gelişme!
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapımı için 30 Mart'ta gerçekleştirileceği ...
 
Bucaspor'da 90’ıncı yıl coşkusu!
Buca’nın şanlı futbol takımı Bucaspor 90’ıncı yaşını kutluyor. Ahde Vefa ...
Karabağlar'da 'hayvan dostlarına' eğitim sertifikası
Karabağlar Belediyesi, "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" eğitimi düzenledi. ...
Karşıyaka'da can dostlara sıcak yuva
Kalıcı kedi evleriyle sahipsiz can dostlar için hijyenik barınma ortamları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva