HABERLER>GÜNCEL
18 Ocak 2012 Çarşamba - 11:40

İzmir'de '10 numara' operasyonu!

İzmir'de madeni yağ üretim ruhsatı alan fabrikalarda 10 numara yağlara tiner ve solvent karıştırılarak elde edilen akaryakıtın, anlaşmalı petrol istasyonları aracılığıyla satıldığını belirleyen polis 12 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında 5 madeni yağ fabrikası ile 5 akaryakıt istasyonuna işlem yapıldı.

İzmir de  10 numara  operasyonu!

İZMİR - Özellikle kamyon, otobüs gibi büyük taşıtlara yasal olmayan yollardan üretilen akaryakıt satıldığı ihbarını alan İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarında, yağların üretildiği fabrikalar ile satıldıkları istasyonların belirlenmesiyle eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis ekiplerinin baskınlarında 12 kişi gözaltına alındı. Zanlıların madeni yağ üretim ruhsatları bulunan 5 fabrikada, 10 numara olarak binilen yağlara solvent ve tiner karıştırarak akaryakıt elde ettikleri belirlendi. Şebeke elemanlarının daha sonra bu yakıtları özel düzenek kurulmuş olan petrol istasyonlarında, kamyon, TIR ve otobüslere sattıkları tespit edildi.
 
ŞEBEKE LİDERİ UÇAK KİRALAYINCA OPERASYON ERKEN BAŞLADI
İzmir'de madeni yağları tiner ve solvent gibi maddelerle incelterek yasadışı yollardan piyasaya süren şebekenin lideri olduğu öne sürülen M.F.K.'nin, geçmişti DYP' den Kalaba Beldesi Belediye Başkanlığı ve AK Parti Mardin İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı öğrenildi. Teknik takip sırasında M.F.K.'nin, işleri nedeniyle Mardin'e gitmek için özel uçak kiralaması üzerine operasyonun erkene alındığı ortaya çıktı.
 
HAYALİ İHRACATTAN TUTUKLANMIŞ
Mardin'de 2006 yılında, Irak'a un ihraç edeceği gerekçesiyle Toprak Mahsülleri Ofisi'nden ucuza buğday satın alarak 8.5 milyon dolarlık haksız kazanç elde ettiği için tutuklanan M.F.K.'nin, İzmir'de de başkaları adına 5 madeni yağ fabrikasının kurulmasını sağladığı öğrenildi. Bu fabrikalar için temin ettiği madeni yağları, solvent, tiner, white sprite gibi maddelerle incelttikten sonra da "Ucuz kaçak mazot" diye pazarladığı saptandı.
 
YER ALTINDA DÜZENEK
Şebekenin bu yakıtı özellikle, kamyon garajlarının ve otogarın bulunduğu Işıkkent semtinde oto yıkama, otopark ve dinlenme alanı olarak kullanılan bölgelerde yer altına kurdukları depoya bağlı düzenekle sattıkları tespit edildi. Şebekenin zaman zaman da minibüs içerisine kurdukları seyyar sistemle de yine yakıtı sattıkları polis takibi sırasında ortaya çıktı.
 
TİNER ZAMLANINCA GAZ YAĞI KULLANMIŞLAR
Polisin takibi sırasında şebekenin insan sağlığını hiçe sayan uygulamaları da ortaya çıkartıldı. Madeni yağları inceltmek için tiner kullanan şebekenin, ÖTV'deki artış sonrasında yağları bu kez gaz yağı ya da solventle incelttikleri, bunların da araçlarla sık sık yangınlara neden olduğu saptandı. Son zamanlarda özellikle seyir halindeki yolcu otobüslerinde çıkan ve onlarca insanın ölümden döndüğü yangınların da bu yakıt yüzünden çıktığı ileri sürüldü. Ayrıca madeni yağlardan elde edilen bu yakıtın, yandıktan sonra havada kansorejen madde yaydığı da tespit edildi.
 
BÜYÜK FİRMALAR DA BU YAKITI KULLANMIŞ
Madeni yağı yaklaşık 1 lira gibi bir fiyata alan, işlemden geçirdikten sonra yakıt olarak 2.20 liradan piyasaya süren şebekenin, çok sayıda büyük karayolu ulaşım firması müşterisinin de olduğu polis takibi sırasında ortaya çıktı. Zanlılara yönelik 4 aydır sürdürülen takip sırasında 400 bin litre yakıta el konulduğu bildirildi. Devleti bir yılda yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattıkları ileri sürülen şebekenin akaryakıt ticaretini not tuttukları ajandalara polis el koydu, ayrıca şirketlerin evraklarını da vergi denetmenleri incelemeye aldı.
 
1 ŞÜPHELİNİN PKK KAYDI
Gözaltında bulunan A.U., H.G., C.G., N.O., S.E., G.K., G.S., M.F., Y.S., H.K.,H.K.'nin sorgusunun devam ettiği zanlılardan kimya firması sahibi H.G.'nin PKK'ya yardım ve yataklık etmekten kaydının bulunduğu bildirildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus bilim adamlarının insanlık adına büyük keşfi
Rus bilimadamlarının kısa süre önce Sibirya'nın daimi donmuş toprağı altında ...
''İzmir, Avrupa'nın termal markası olacak''
EXPO 2020 yolunda "sağlık" temasıyla emin adımlarla yürüyen İzmir, hedef ...
'Muhafazakarım' diyenler bir yılda yüzde 5.5 artmış
Kadir Has Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, kendisini ...
 
İşte yeni yargı reformu: Neler değişti?
Adalet Bakanı yeni yargı reformunu açıkladı. 100'e yakın yeni düzenleme ...
‘444’lü numaraların kurnazlığı!
Özel servis numaralarının yaygınlaşması şikayetleri de beraberinde getirdi
Sonunda bu da oldu: BDP kendi ligini kurdu
BDP’li belediyeler, Futbol Federasyonu’na alternatif lig kurup kendi aralarında ...
 
Bir ayar da mahalli kurtuluş günlerine geliyor!
Ulusal bayramların kutlanmasında “yeni bir yaklaşım tarzı” üzerinde çalışan ...
Hacettepe’de gaz alımını rektör durdurdu
Hacettepe Üniversitesi'nde yeni rektörün 'açılım'ları trajik bir gerçeği ...
Çok tartışılan yasa Meclis'ten geçti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva