HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2010 Çarşamba - 00:00

İyilik neferleri iş başında

Bayrağı eşi Başkan Şenol’’dan devralan Birsen Şenol’’un başkanlığındaki Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’’nde üye sayısı kısa sürede 100’’ü aştı. Dernekte gönüllü çalışan gençler, toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kolları sıvadı’…’

İyilik neferleri iş başında

Bayrağı eşi Başkan Şenol’’dan devralan Birsen Şenol’’un başkanlığındaki Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’’nde üye sayısı kısa sürede 100’’ü aştı. Dernekte gönüllü çalışan gençler, toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kolları sıvadı’…’
 
İZMİR - Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’’un seçim öncesi en önem verdiği vaatleri arasında yer alan ve ’‘İyilik Bankası’’ olarak anılmaya başlanan Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği kısa sürede büyük hamle yaptı. Kurucu başkanlığını Başkan Halil İbrahim Şenol’’un yaptığı dernek, geçen yılın Haziran ayında 7 kişi ile yola çıktı. İlk genel kurulunda 43 üyeye ulaşan dernek; ikinci kongredeki seçimle bayrağı eşinden devralan Birsen Şenol’’un başkanlığında belediye bünyesinden ayrılarak bağımsız şekilde hizmet vermeye başladı. Birsen Şenol, üye sayısını arttırmak için çaba gösterirken, diğer yandan ilçedeki ihtiyaç sahipleri ve eğitim bursuna gereksinimi olan öğrencileri belirlemeye başladı.
 
 
Gönüllü kadınlar ve gençlerle ilçedeki 16 mahalleyi gezen Birsen Şenol, bin 213 ailenin ’‘acil gıda, giysi ve yakacak’’ yardımına ihtiyacı bulunduğunu belirledi. Çalışma, 78 kişinin barınma, 614 kişinin sağlık, 557 öğrencinin burs, 13 bin 437 ilköğretim, 5 bin 737 lise öğrencisinin kırtasiye yardımına ihtiyaç duyduğunu ortaya çıkardı. Yönetim binası ile eşya, giysi ve gıdaların yerleştirileceği deposuna kavuşan dernekte, bugünlerde oldukça hareket günler yaşanıyor. Gönüllü gençler, kolilerle getirilen giysileri gecenin geç saatlerine kadar ayırıyor. Gönüllü kadınların tadilatını yapacağı giysiler, bir hayırseverin kurmaya başladığı yıkama ünite ve ütüleme ünitelerine gönderilmek üzere tasnifleniyor. Kullanılmış eşyalar ise bakım ve onarımları yapıldıktan sonra doğrudan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.
 
Siz de bir gönül hesabı açın’…
Geçen Cumartesi günü yapılan 3. Olağan Genel Kurulu’’nda derneğin 100. üyesi Azize Şahin’’e pasta keserek sürpriz yapan Başkan Birsen Şenol, İyilik Bankası’’ndaki çalışmalara bizzat katılıyor. Giysilerin tasnifinde bizzat gençlerle birlikte çalışan Birsen Şenol, derneğin ayni ve nakdi yardım yapacak aşamaya gelmesinin gurur ve heyecanını yaşadığını dile getiriyor. Gaziemirlilere derneğin çalışmalarına katılma ve üye olmaları yönünde çağrısı yapan Birsen Şenol, hayırseverleri de bağış yapmaya davet ediyor. ’“Biz İyilik Bankası’’nı açtık. Siz de burada bir gönül hesabı açarak hayatınıza bir anlam katabilirsiniz’” diyen Birsen Şenol, sözlerini şöyle sürdürüyor:
’“Küresel krizin ezip geçtiği ülkemizde işsizlik rekor düzeyde, insanlar çok zor durumda. Bunu özellikle varoşlarda açık biçimde görüyoruz. Gaziemir’’de de gıdadan yakacağa, giysiden sağlığa kadar acil yardım bekleyen yüzlerce insanımız var. Bu amaçla yola çıkmıştık. Kısa sürede önemli mesafe aldık. Gıda, yakacak ve ayni yardımlarımız başladı. Önümüzdeki aydan itibaren burs yardımlarını başlatmayı hedefliyoruz. Dernek olarak belli bir güce ulaştığımız anda da bir kız öğrenci yurdunun temellerini atacağız. Ben herkesi az ya da çok demeden derneğimize bağış yapmaya çalışıyorum.’”
 
VERGİDEN DÜŞÜLÜYOR
Üye sayısını 109’’a ulaştıran Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’’nde şeffaflığı ön planda tutacaklarının altını çizen Birsen Şenol, ’“Yardımlarımızı insanları rencide ve deşifre etmeden yapmaya özen gösteriyoruz. Ancak üyelerimiz ve hayırseverlerimiz bağışlarının nereye harcandığını internet sitemizde kurulacak program sayesinde izleyip, denetleyebilecekler’” diye konuştu. Bağışların vergiden düştüğünü de hatırlatan Birsen Şenol, üye ve gönüllü olma ile bağışların nasıl ve hangi hesaplar aracılığıyla yapılacağını internet üzerinden www.gaziemirgidabankasi.org.tr adresini kullanarak öğrenebileceklerini de kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediyesi EMITT’’de’…
Karşıyaka Belediyesi, ikinci kez Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve ...
Başkan Solak’’tan Prof. Dr. Sabah’’a teşekkür
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli'deki engellileri genç diş ...
Başkan Oğuz’’dan 5 milyonluk kömür vurgunu iddiası!
Geçen dönem gündeme gelen ancak belgeleri kamuoyuna açıklanmayan "kömür" ...
 
3. İzmir Projesi tamamen iptal
Kimilerinin Manhattan gibi olacak dediği kimilerinin de Çin Seddi ...
Tatı, Büyükerşen’’i doğruladı!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP İlçe Başkan Süne’’nin ziyareti ...
İzmir’’in ağaçlandırma seferberliğine ’‘garanti’’ destek!
Yaz aylarında yaşanan orman yangınlarından en çok etkilenen illerden biri ...
 
Balçova’’da tütün yok doğal oksijen var!
Balçova Belediyesi, Dünya Tütünsüz Günü'nde sigarayı bırakan eski ...
Seferihisar’’la YÜ arasında ’‘sakin’’ protokol
Türkiye’’nin ilk Sakin Şehir’’i olan Seferihisar’’da belediye ile Yaşar ...
Konak’’ta öykü dolu günler’…
Konak Belediyesi’’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Öykü Günleri’’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva