HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2011 Cuma - 14:08

İşte CHP'nin liste başları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü Parti Meclisi’ne milletvekili aday listesini sunacak. Kılıçdaroğlu İstanbul 2. bölgeden aday olacak.

İşte CHP nin liste başları

İZMİR - İstanbul 1. bölgede liste başı olması beklenen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarışacak. İstanbul 3. bölgede ise Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi’nin liste başı olması bekleniyor. Ankara’da 1. bölgede liste başının Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, 2. bölgede ise Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan’ın olabileceği ifade ediliyor. Pazar günü toplanması beklenilen CHP Parti Meclisi’nde milletvekili aday listesi il il oylanacak. PM üyeleri itiraz ettikleri ya da eklenmesi istedikleri isimleri söyleyebilecek. Yapılacak oylama sonucunda listede değişiklik yapılabilecek.
 
ERDOĞAN’A KARŞI GÜRSEL TEKİN
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Başbakan Erdoğan’ın karşısına Gürsel Tekin konulacak. Genel başkan yardımcılarından Süheyl Batum, Erdoğan Toprak, Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi İstanbul’dan aday gösterilecek.
 
KADIN KOLLARI BAŞKANI ANTALYA’DAN
Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı, Antalya listesini Deniz Baykal’a bırakacak. Ancak Kılıçdaroğlu’nun, Kadın Kolları Başkanı Zühal Samlı’yı Antalya için önereceği ifade edildi. Antalya’da liste başının Baykal, ikinci sırada ise PM üyesi ve Antalya Milletvekili Osman Kaptan’ın yer alması bekleniyor.
 
ÖNDER SAV ANKARA’DAN
Edinilen bilgiye göre Ankara 1. bölgede liste başında Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata yer alacak. Ankara 1. bölgede yer alması beklenilen diğer isimler şöyle:
 
Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, Ankara Milletvekili Önder Sav, YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan, Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay. Ankara 2. bölgede liste başında Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan’ın olabileceği ifade ediliyor. Listede yer alması beklenilen diğer isimler de Gökhan Günaydın ve Sinan Aygün. Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve Bülent Kuşoğlu’da Ankara’dan gösterileceği ifade ediliyor. Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin’in de Kocaeli ya da Ankara’dan aday gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor.
 
ANADOL, İNCE VE HAMZAÇEBİ DE LİSTEDE
Grup başkanvekilleri M. Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce ve Kemal Anadol’un listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. İnce’nin Yalova’dan, Anadol’un İzmir’den aday gösterileceği ifade ediliyor.
 
Tekirdağ’da Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Sinop’ta Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, İzmir’de Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Bursa’da Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli’nin, Kocaeli’nde Hurşit Güneş’in, Trabzon’da Volkan Canalioğlu’nun liste başı olması bekleniyor.

HABERAL’A ZONGULDAK

Süleyman Demirel’in destek verdiği belirtilen Mehmet Haberal’ın Zonguldak 2. sıradan ya da Isparta’dan aday gösterileceği belirtiliyor.
Zonguldak’ta Ali İhsan Köktürk’ün, Mersin’de Vahap Seçer’in, Adana’da Ümit Özgümüş’ün liste başı olabileceği ifade ediliyor. 34 yıldır Elazığ’da milletvekili çıkaramayan CHP, merkez sağın önemli isimlerinden rahmetli Ali Rıza Septioğlu’nun oğlu Feyzi Septioğlu ile İstanbul eski İl Başkanı Ali Özcan’ı aday göstermeyi planlıyor. Diyarbakır’da da eski bakanlardan Salih Sümer’in adı geçiyor.
CHP kulislerinden sızan bilgiye göre 101 milletvekilinden 30’unun listeye girmesi bekleniyor.
 
AĞIR TOPLAR KILIÇDAROĞLU’NU ZORLUYOR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil aday adaylarını eleyip ilin çıkaracağı milletvekili sayısına indirirken sıralama için gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Önseçimi kaybeden milletvekillerinin kontenjandan aday gösterilmeyeceği, büyük kentlerde bizzat Kılıçdaroğlu’nun sıralama yapacağı, Eskişehir listesini Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in biçimlendireceği kaydedildi. CHP Parti Meclisi’nin (PM) 10 Nisan’da toplanması ve aday listesine son biçimini vermesi beklenirken kulislerde bu toplantının 11 Nisan sabahına da sarkabileceği konuşuluyor.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, adayların önseçimle belirlendiği 29 ilde kontenjanlar için yoğun kulis yürütülüyor. Genel başkan yardımcıları Volkan Canalioğlu ile Faik Öztrak’ın Trabzon ve Tekirdağ’da kontenjan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın Aydın’da 2. sıradan kontenjan adayı gösterilmesi beklenirken gözler Denizli, Muğla, Sivas, Gaziantep 2. ve 4. sıra için kullanılacak kontenjanlara çevrildi. Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan’ın bu ilde kontenjan adayı gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor. Sivas’taki kontenjan için Almanya’da yaşayan Metin Keskin’in adı geçiyor. Muğla’da kontenjanın bir kadın aday için kullanılabileceği konuşuluyor. Denizli’de liste başı olan Adnan Keskin’in ise kontenjan kullanılmasını istemediği, önseçimdeki sıralamaya uyulmasından yana olduğu belirtiliyor.
 
AĞIR TOPLAR SEÇİMİ ZORLAŞTIRIYOR
CHP yönetimi, özellikle büyük kentlerde aday adaylarının sayısının çokluğu ve yönetimdeki birçok ismin de bu kentlerden aday olmak istemesi nedeniyle “zorlanıyor”. İstanbul 1. bölgede genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Osman Korutürk, 3. bölgede 4 genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu ve Süheyl Batum’un adları geçiyor.
 
Ankara’da birinci bölgede Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata ile eski Genel Sekreter Önder Sav adları öne çıkarken hangisinin liste başında olacağı merak konusu oldu. Genel başkan yardımcılarından Gülsün Bilgehan ile eski Ankara Belediye Başkanı Murat Karayalçın ve eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ile PM üyesi Bülent Kuşoğlu’nun da bu bölge için adları geçiyor. İzmir’de birinci bölgede ilk sıralar için Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Yüksel ile TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’nun adları öne çıktı.
 
ADAYLARI BÜYÜKERŞEN BELİRLEYECEK
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bu kentin aday listesini biçimlendireceği belirtiliyor. Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ile Demokrat Parti kökenli Orhan Kesikoğlu’nun adları konuşuluyor. Eğilim yoklamasında Haluk Koç’un önde çıktığı Samsun’da, eski milletvekili Tarık Cengiz’in de listede yer alacağı ifade ediliyor. Zonguldak’ta Mehmet Haberal ile bu ilin milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün adları geçiyor. Başkent Üniversitesi Genel Koordinatörü Ali Uzun’un da Zonguldak’ta MHP’den aday adayı olduğuna dikkat çekilirken kulislerde çekilmesi için çaba gösterildiği konuşuluyor. Elazığ’da Feyzi Septioğlu’nun adı geçerken eski İstanbul İl Başkanı Ali Özcan’ın adı da gündeme geldi. Diyarbakır’da da eski milletvekilleri Salih Sümer ve Muhsin Koçyiğit’in adları konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nizamettin kalkan 9 Nisan 2011 Cumartesi 12:47

Izmir 'e Izmir doğumlu aday istiyoruz..Yeter artık hiçbirşey çantada keklik değil böyle giderse korkarım Izmiri'de AKP' kaptıracağız..

Yorumu oyla      14      6  
Cezmi Beratlı 9 Nisan 2011 Cumartesi 10:47

Sayın Kılıçdaroğlu'na atalarımızın anlamlı bir sözünü hatırlatırım.ESKİYE RAĞBET OLSAYDI BİT PAZARI'NA NUR YAĞARDI.

Yorumu oyla      15      6  
Tuncay 9 Nisan 2011 Cumartesi 01:25

Oğuz Oyan ve Kemal Anadol neden aday gösterilir anlamıyorum. Oyan, mecliste İzmir için ne yaptı merak ediyorum...

Yorumu oyla      15      6  
erdal güven 8 Nisan 2011 Cuma 23:42

allah aşkına biz nasıl iktidar olucaz oğuz oyanı izmirde kim tanıyor parti miz için ne yapmış partilimiz için ne yapmış eğer bir daha seçerlerse yazıklar olsun hakkımı da çok sevdiğim partime helal etmem

Yorumu oyla      14      6  
Aydın Özdemir 8 Nisan 2011 Cuma 17:43

İşte kesinleşen liste 1. Bölge Metin Lütfi Baydar Alaattin Yüksel Emine Ülker Tarhan Ali Kılıç Levent Piriştina Levent Eyipişiren Ahmet Ersin Burak Oğuz Mustafa Moroğlu 2. Bölge İlhan Cihaner Birgül Ayman Gürel Mehmet Ali Susam Oğuz Oyan Aytun Çıray Hülya Güven Nevzat Kavalar Canan Arıtman Rahmi Aşkın Türeli

Yorumu oyla      13      22  
RUHİ EVCİMEN MUHTAR ÖDEMİŞ 8 Nisan 2011 Cuma 17:32

hala kemal anadol diyenlere şaşıyorum.değişimden yana sol politikaları savunan insanların anadolsavunması beni üzüyor.artık genç dinamik vekemalist yeni yüzler görmek istiyoruz.kemal anadol un köşesine çekilmesi gerekir inincındayım.

Yorumu oyla      21      9  
ali haydar turabi 8 Nisan 2011 Cuma 15:41

kemal anadol chp'nin hafızasıymış!bir zamanlar chp'ye en ağır eleştirileri yapıp cem boyner'in yeni demokrasi hareketine yelken açan kimdi? Bence artık izmir de bir "türk-yunan barış derneği" kursun bol rakılı,uzolu ,sirtaki'li etkinlikler düzenlesin.biz gençleri görmek istiyoruz artık.kimsenin oyu çantada keklik değil...

Yorumu oyla      26      8  
Ferzan Çağatay 8 Nisan 2011 Cuma 15:39

Madem ki CHP'nin hafızasıdır diyorsunuz,koyun Anadol'u İzmir 2.Bölge 10.sıradan aday,görelim bakalım milletin hafızasında yer etmiş mi etmemiş mi? Öyle hemen ön sıralara koyarsanız,oyum aynen MHP'ye gider veya Doğu Perinçek'e veririm.Bu kadar basit...

Yorumu oyla      23      9  
Bilge Hanoğlu 8 Nisan 2011 Cuma 15:19

Kemal Anadol, 40 yıldır milletvekili. Ardtık emekli olsun,. gidip anılarını yazsın. Gezip dolaştığı siyasal hareketleri de yazabilir. CHP'nin sol kanadındaydı 70'li yıollarda, sonra bir ara cem boyner'in peşine bile takıldıydı. sonra baykal'ın peşine... yeter artık kemal bey, yeter!

Yorumu oyla      28      7  
cem uzun 8 Nisan 2011 Cuma 14:47

kemal anadolu istemeyenler acaba kimi istiyor merak ediyorum.

Yorumu oyla      14      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’de Menderes operasyonu
İzmir listelerini bugün ele alması beklenen Başbakan Erdoğan’ın idam edilen ...
Demirsoy polisleri unutmadı
10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Gaziemir İlçe Emniyet Müdürü Sezai Er’i ...
Oğuz'dan diğer aday adaylarına çağrı
CHP İzmir aday adayı Oğuz, listelerin açıklanmasına günler kala kendisi ...
 
AK Parti türbanlı adaydan vazgeçti
AK Parti, gerginlik yaşanmasını istemediği için bu seçimlerde türbanlı ...
Urla CHP yeni binasında
Uzun yıllardır küçük bir büroda hizmet veren CHP Urla ilçe Teşkilatı panellerin ...
AK Parti'den İzmir'e 5 milyon lira
AK Parti, seçimde İzmir’e özel önem vererek 5 milyon liralık bütçe ayırdı. ...
 
AK Parti ve CHP'nin gazeteci adayları
Milletvekili adaylarını belirlemeye çalışan AK Parti’yle ismi anılan gazetecilerin ...
Erdoğan’dan siyasete ‘Bingazi’ molası
Milletvekili adaylarının belirlenmesi arifesinde parti genel merkezinde ...
Deniz Baykal veda sinyali mi veriyor?
Deniz Baykal, “Önümüzdeki dönem görüşürüz” diyen gazetecilere "takdir-i ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva