HABERLER>DÜNYADAN
9 Eylül 2011 Cuma - 13:44

İsrail'den PKK'yla görüşme tehdidi

İsrail’in “şahin” Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın, Ankara’nın yaptırımlarına misilleme olarak Türkiye’yi sert önlemlerle “cezalandırmaya” karar verdiği bildirildi.

İsrail den PKK yla görüşme tehdidi

TEL AVİV - Yedioth Ahronoth gazetesi, “İsrail, Türkiye’yi ‘Cezalandıracak’” başlığını kullandığı haberinde, İsrail’in filo baskını nedeniyle özür dilemediği için getirilen yaptırımlara karşı önlemler alacağını duyurdu. Gazete “Dışişleri Bakanı Lieberman, Türkiye’nin adımlara karşı bir dizi sert önlem formüle etti. İsrail, ABD’deki Ermeni lobisi ile işbirliği yapıp Kürt isyancılarına askeri destek önerebilir” diye yazdı.

TÜRKİYE’YE MİSİLLEMEYİ GÖRÜŞMEK İÇİN TOPLANDILAR
Üst düzey İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Perşembe günü bir araya gelerek Cumartesi günü Lieberman ile yapılacak toplantı için hazırlıklar yaptıklarını kaydeden gazete, “Cumartesi oturumu, İsrail’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son tehditlerine ve Ankara’nın Kudüs ile diplomatik bağların düzeyini düşürme kararına İsrail’in vereceği yanıtı görüşülmesine yönelik” dedi.

Haberde Perşembe günü yapılan toplantı ardından İsrailli yetkililerin, Türkiye’nin İsrail’in özür dilemesi ile pek ilgili olmadığı, Kudüs ile ihtilafını, Ankara’nın Müslüman dünyasındaki statüsünü güçlendirmek için kullanmayı tercih ettiği değerlendirmesinde bulundukları belirtildi. Ayrıca “Böylece Lieberman’ın özür dilemek için yaratıcı formüller aramaya gerek olmadığına karar verdiği, bunun yerine de İsrail’in Türkiye’yi cezalandırma çabalarına odaklanmasını tercih ettiği” kaydedildi.

“DİPLOMATİK VE GÜVENLİK” YAPTIRIMLARI
Şimdi dışişleri bakanlığının “Türklere karşı kullanılacak bir diplomatik ve güvenlik ‘alet çantası’nı formüle etmeyi kararlaştırdığını” kaydeden gazete, ilk adım olarak da İsrailli eski askerlerden Türkiye’ye yolculuk etmemelerinin, vatandaşlardan Türkiye aktarmalı yolculuklardan vazgeçmelerinin isteneceğini kaydetti.

LİEBERMAN, ERMENİ LOBİYE KONGRE’DE İŞBİRLİĞİNİ ÖNERECEK
Diğer planlanan önlemler arasında Ermenilerle işbirliğinin kolaylaştırılmasının bulunduğunu belirten gazete “Lieberman’ın bu ay ABD’ye yapacağı ziyaret sırasında Ermeni lobi liderleriyle buluşması ve Kongre’deki Türkiye karşıtı işbirliğini önermesinin beklendiğini” belirtti.

Bu adımın “dünya çapında Ermeni holokostunun tanınmasını teşvik çabalarına İsrail’in katkısının yapması” anlamına geldiği yorumu yapılan haberde bunun da Türkiye’ye “ciddi bir biçimde zarar vereceği” öne sürüldü, İsrail’in “Ağrı Dağı ile ilgili anlaşmazlıkta Ermenistan’a destek verebileceği” de belirtildi.

“LİEBERMAN PKK LİDERLERİYLE TOPLANTILARI DÜZENLEMEYİ PLANLIYOR”
Haberde PKK ile işbirliğinin yapılacağına da dikkat çekilirken de “Lieberman, aynı zamanda Kürt isyancı grubu PKK liderleri ile Avrupa’da toplantıları düzenlemeyi de planlıyor. Amacı, onlarla ‘işbirliğini yapmak ve onları mümkün olan her alanda güçlendirmek’. Bu toplantılarda Kürtler, İsrail’den eğitim ve silah biçiminde askeri yardım isteyebilir, böyle bir adım gerçekleşirse büyük bir Türkiye karşıtı pozisyon olur.”

“DİPLOMATİK KAMPANYA DA YÜRÜTÜLECEK”
Yedioth Ahronoth, haberinde ayrıca Lieberman’ın “alet çantası”nda bir “diplomatik kampanya”nın da bulunduğunu, bu bağlamla dünya çapındaki İsrail temsilciliklerine “Azınlıklara karşı herhangi bir Türk girişimiyle mücadeleye katılma ve bilgilendirme talimatı verileceğini” yazdı.

Gazete “Lieberman tarafından formüle edilen sert yanıt, diğer bazı şeyler arasında dışişleri bakanının Erdoğan’a, İsrail karşıtı hareketlerinin ‘tek yönlü bir sokak’ olmadığını net bir biçimde gösterme arzusundan kaynaklandığı”nı da kaydetti.

Bu çerçevede gazete, haberini, Lieberman’ın, “Erdoğan’a, kendisine İsrail’e bulaşmanın pek karlı olmadığını kanıtlayacak bir bedel ödeteceğiz. Türkiye, bize saygı ve nezaket gösterirse iyi eder” sözleriyle noktaladı. (ANKA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil İbrahim 9 Eylül 2011 Cuma 20:56

İsrail zaten tarih boyunca bu ülkeye elinden gelen her fitneyi sokmuştur. Yani yapacağı şeyler yeni de değildir,yeni uygulama değildir. O zaten hep bunu yapıyor. Buyursun cepheye şeytan cehennnemi onların askerleriyle kucaklaşsın. Yalnız unutmasın burada taş atan masum arap çocukları değil Türk askeri ile karşılaşacak. Belki bu vesile ile Türkiye'nin kanını emen ırkdaşlarından da kurtuluveririz Biz'de...Kıstasa kıstas...

Yorumu oyla      13      8  
H.Ömer ÇAMOĞLU 9 Eylül 2011 Cuma 15:50

Türk'ün tokatını yemeyen kendininkini balyoz sanırmış

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ordu zayıflayınca İsrail'le ilişkiler gerildi'
İngiltere'de yayınlanan Economist dergisi, Türk-İsrail ilişkilerinin zayıflamasını ...
ABD'de 1 milyon kişi karanlığa gömüldü
ABD'nin güneybatısı ve Meksika'nın bir kısmında meydana gelen elektrik ...
11 Eylül'ün yıldönümünde 'yeni saldırı' tehdidi
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 11 Eylül saldırılarının 10. ...
 
İşte İsrail'le iplerin koptuğu an
Birleşmiş Milletler’in Mavi Marmara’yı araştıran Palmer Paneli’nde iplerin ...
Çin'de yılda 287 bin kişi intihar ediyor
Çin'de yılda ortalama 287 bin kişinin intihar ettiği bildirildi. Uzmanlar ...
Kaddafi 29 ton altın sattı
Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ülkenin altın rezervinin bir bölümünü ...
 
Kaddafi: Libya'dayım ve savaşacağım
Muammer Kaddafi, Suriye televizyonunu telefonla arayarak, Libya'dan telefon ...
ABD'den Filistin'e: BM'ye gitmeyin
Filistinliler'in BM Güvenlik Konseyi'ndeki başvurusunu veto edeceğini ...
Netanyahu: Doğru ve haklı yoldayız
Türkiye ilişkilerin geldiği noktayla ilgili, "bizim seçimimiz değil" diyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva