HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2023 Çarşamba - 15:41

İnciraltı’nda toprak sahiplerini sevindiren karar... Oda'nın talebine ret!

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi’nin, İnciraltı planları ile ilgili açtığı davada idare mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Oda’nın itirazını inceleyen bölge idare mahkemesi de yerel mahkemenin kararını onadı.

İnciraltı’nda toprak sahiplerini sevindiren karar... Oda nın talebine ret!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun süredir tartışmalara neden olan İnciraltı bölgesinin planları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili mahkeme ilk kararını verdi.

KARAR KESİNLEŞTİ
Ziraat Mühendisleri Odası, İzmir İl Toprak Koruma Kurulu’nun planlama alanı için verilen ‘tarım dışı izin’ belgesinin iptali için dava açtı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan 'kamu yararı' kararına ilişkin dava dosyasını inceleyen İzmir 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Oda, yerel mahkemenin kararına karşı bir üst mahkemeye itiraz etti ancak İzmir 3. Bölge İdare Dava Dairesi de yerel mahkemenin kararını onayarak kararı kesinleştirdi.

İPTAL DAVASI AÇILMIŞTI
2,5 yıl önce İzmir İl Toprak Koruma Kurulu’nda onaylanan, bölgenin tarım dışına çıkartılması kararına şerh koyan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), İnciraltı’nın imara açılmasına itiraz etmişti. Oda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Toprak Koruma Kurulu kararını 2 yıl içinde onaylamadığı için zaman aşımına uğradığını belirterek plan iptal davası açmıştı.



MİLLETVEKİLİ KAYA DUYURDU
Sonsöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu olan AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı’nda toprak sahiplerini sevindiren kararı duyurdu. Kaya, “İnciraltı’ndaki sürece ilişkin Toprak Koruma Kurulu İzmir’de bir karar almış. Bu karar Tarım ve Orman Bakanlığı’na gitmiş. Alınan kamu yararına kararka birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnciraltı’nda koruma statüsünü planlamıştı. İzmir Ziraat Mühendisleri Odası da bilindiği üzere dava açtı. Kamuoyuna duyuruldu. Ziraat Mühendisleri Odası’ndan hep bir yaygara… burada tarım var diyorlar. Hepimiz yaşıyoruz. İzmir düşmanlığı  ile sağlık turizm merkezi haline gelecek alanı bu şekilde gündemden uzak tutup planlanmaması yönünde çıkar elde edilmesi mantığıyla bu noktada gelinen süreçte İzmir 6.İdare Mahkemesi, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası’nın açmış olduğu davdaki yürütmenin durdurulması talebini ret etti. Oda, buna itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi’ne gitti. Aynı şekilde, 3.Dava Dairesi’de bu noktada yapılmış itiraz etti. Burada yapılan işlem tamamen hukuki. Orada yatay teknik yapıyoruz. CHP’li Tunç Soyer buna çıldırıyor. Çünkü o gökdelen mimariden biz ise yatay mimariden yanayız. Bildiğiniz gibi, büyük parseller istedi. Biz karşı çıktık. Toprak sahibi vatandaşlarımızın istediği olacak dedik. Vicdan da, bu noktadaki anlayış da, planlama da bunu gerektirir.  2 dönümlük parseller yaptık. 30 dönümlük parseller olsun. İzale-i Şuyu (ortaklığın giderilmesi) ile sermaye buraları toplasın. Büyük balık küçük balığı yutsun mantığıyla itirazlarını yaptı. Yapılan iş İzmir’i sağlık turizminin merkezi haline getirecek proje. 590 bin metrekare yeşil alan, CHP’li Soyer’in yeşil alanlarına benzemiyor. Bir metrekare bile yapmadı. Konak, Karabağlar, Buca, Bayraklı, Bornova, Karşıyaka’da CHP, çeyrek asırdır burada bıraktığımız alan kadar yeşil alan yapmadı. Şehrin kalbinde İzmir’e alan açtık. İzmir düşmanları yine uğraşacak. İzmir düşmanları ile Soyer bugün çok üzüldü ancak gerçekler bu. Burada sevinen İzmir oluyor” şeklinde konuştu.

 

 
74 gün sonra dönmüştü... Tina da aramaya katılacak!
 
ABD ikinci çeyrekte yüzde 2,1 büyüdü
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozer 2 Eylül 2023 Cumartesi 16:57

Tesekkur ederiz. Bu arada bahce sahibi olmayan gelip sakin yorum yazarak haddini aşmasın. Bir tek anlamadigim sey var. Bahce sahibi oldugu halde chp li olan bazilari var, cozemedim. Her partiye eyvallah ama chp sana dusman iken neden pesinden gidiyorsun. milletvekilinin dedigi zaten dogru,o demeden oncede biliyoruz olayı. Su memlekette kazara normal bir sey olma ihtimali varsa hemen birisi onu duzeltip anormal yapar.chp ustune duseni yapiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Yasemin Sariata 31 Ağustos 2023 Perşembe 23:09

Izmir gelisecegine geri gitti buna hakkiniz yok Izmir halkinin menfaati icin Ankara iyi gecinmeyi beceremediniz olan bize oluyor Izmire yakisan guzel goruntuler olsun 1963 lerde bile Inciraltinda bu kadar cirkin goruntuler yoktu elektrik yoktu ama huzur vardi

Yorumu oyla      2      3  
İzmir 31 Ağustos 2023 Perşembe 15:14

Bu Izmir de kim ne yapmak isterse hemen peşinden neden birileri mahkemeye koşuyor anlamak mümkün değil. Belki de Türkiye de her açıdan en potansiyelli şehir ama sürekli birileri her projeyi mahkemeye götürüyor.

Yorumu oyla      2      3  
Reşat 31 Ağustos 2023 Perşembe 14:30

Izmır li nihayet kendi yerlerine kavuştu diyelim bikac kendini bilmez izmir de ne yatırım yapılırsa itiraz etmeyi yani benim tapulu vergisini verdigin toprağıma karışma ve itiraz etme yüzsüzlugunu nerden bulur oda ayrı bi kanun boşluğu 4 nesil izmirli olarak bunlara artık izmirde hiç bir konuya itiraz edemeleri için yanlız toprak sahipleri itirazedebilmesi için kanun şart yoksa bu densiz grup kendini izmirin sahibi zannediyor mahkeme mahkeme geziyor bunlar belli ideoloji ye hizmet edenler kentsel dönüşüm beton rant vatanı satıyorlar diye yaygara koparıp izmiri mağdur ediyorlar

Yorumu oyla      2      3  
Erhan Yıkgeç 31 Ağustos 2023 Perşembe 11:45

Emegi geçen herkese başta Sayın vekilimiz Atilla Kaya beye ve dernek başkanına teşekkür ederiz

Yorumu oyla      2      3  
tolga 31 Ağustos 2023 Perşembe 08:58

İnciraltı turist yoğunluğunu kaldıramıyordu, turistler sokakta yatıyordu, karar iyi olmuş.

Yorumu oyla      2      3  
Feyzullah Yerebatansarnıcı 31 Ağustos 2023 Perşembe 01:51

Yüce Allah c.c Ak Partiden razı olsun.

Yorumu oyla      2      3  
Cumhuriyetli 31 Ağustos 2023 Perşembe 00:08

merak etmeyin en az 5 senesi var oranın daha

Yorumu oyla      2      3  
Hak yerini buldu... 30 Ağustos 2023 Çarşamba 22:04

Hak yerini buldu ...Evet bu laf ; Bu habere cukkkk diye oturdu... Sayın vekilimize,Dernek Başkanına, Egede sonsoz Ailesine saygılar sevgiler..Elini taşın altına koyan herkese sonsuz teşekkürler...sonunda izmir kazanacak...

Yorumu oyla      4      7  
Bülent Işık 30 Ağustos 2023 Çarşamba 18:48

Çeşme'nin merkezinde emsal oranı 0.60 burada da konut emsal oranı 0.60

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
74 gün sonra dönmüştü... Tina da aramaya katılacak!
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 74 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in ...
MEB'den özel okullara ücretsiz ders kitabı incelemesi
Milli Eğitim Bakanlığı, bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını ...
CHP İzmir’den alternatif tören… Soyer: Bizim için başka vatan yok!
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında alternatif tören düzenleyen Cumhuriyet ...
 
Evleri ve meyve bahçelerini su bastı
Van'da dün akşam etkili olan sağanak, sele neden oldu. İpekyolu ilçesine ...
PKK/YPG'nin sızma girişimi engellendi
Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te varlığını sürdüren terör örgütü PKK/YPG’nin, ...
Şiddetli yağıştan dolayı konutlar boşaltıldı!
Rize'de, şiddetli yağış sonrası gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları ...
 
Eski bakan Kutbettin Arzu, havuzda ölü bulundu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu (68), Yalova'nın ...
Öğrencilerden zoraki YKS tercihi… İşsizliğe bile bile lades!
Rehber Öğretmen ve İzmir Veli-Der Başkanı Necati Kalafat, tercih davranışlarının ...
Bornova'da orman yangını!
İzmir'in Bornova ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva