HABERLER>GÜNCEL
28 Temmuz 2023 Cuma - 09:49

İnciraltı’nda plan zirvesi… İtirazlar ele alındı!

Askıya çıkan imar planlarına gelen itirazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnciraltı’nda düzenlediği toplantıda ele alındı.

İnciraltı’nda plan zirvesi… İtirazlar ele alındı!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in İnciraltı bölgesinde, 50 yıldır beklenen planlar, Mayıs ayında askıya çıkmıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı İnciraltı planlarına yaklaşık 2 bin 200 hak sahibinden askı sürecinde sadece 70 itiraz yapılmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan planlar 5 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor.  

Yapılan itirazları yüz yüze görüşmek ve bilgilendirme yapmak için Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü İmar ve Planlama Daire Başkanı Şule Durgut Öztürk’ün katılımı ile toplantı gerçekleşti.

Yapılan toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili  Mahmut Atilla Kaya, Çevre, Şehricilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ömür Özdil ve ilgili bürokratlar katıldı. İnciraltı Gelişim Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İnciraltı planları için tüm toprak sahipleri, ilgili makama sorularını sorma ve planla ilgili görüşlerini sunma fırsatını buldular.

Gerçekleşen toplantıyı değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “Çok verimli bir toplantı gerçekleşti. İzmir’in işlenmemiş mücevheri olan toprağımız İnciraltı’nın bu günlerini görmek bizler için hayaldi ama bugün gerçek oldu. Bugün artık, adım adım İnciraltı planlanıyor. Bakanlığımız, son 2.5 yılda İnciraltı’na üçüncü ziyaretini gerçekleştirdi. Vatandaş odaklı ve çok açık, şeffaf işleyen bir planlama süreci yaşıyoruz. Çevre Şehricilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bu süreci hem İzmir’i memnun edecek, hem de İzmirli toprak sahiplerini sermayeye yem ettirmeyecek bir hassasiyetle yönetiyor. Yapılan bu son toplantı gösterdi ki İnciraltı planlama sürecinin,  sadece  masa başında değerlendirilmeyip, bizzat vatandaşla buluşularak, konuşularak yönetilmesini çok değerli olduğunu görüyoruz. İnciraltı Gelişim Derneği olarak, planlamanın her aşamasında bizzat bulunuyoruz, kazma vuruluncaya kadar da bulunmaya devam edeceğiz.  İnciraltı toprak sahibi taş üstene taş koyanı da, taş atanı da unutmaz. Vatandaşını, İzmir’i ve İzmirli'yi düşünen, Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza minnettarız” dedi.

 
Ek MTV'nin detayları Resmi Gazete'de
 
Soyer ‘tahsis yapılmıyor’ demişti… AK Partili o isimden dikkat çeken ‘mezarlık’ çıkışı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Servet 28 Temmuz 2023 Cuma 20:16

Planda emeği olan herkese teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
tup geçit ne alaka şimdi 28 Temmuz 2023 Cuma 15:56

bılınçsiz yorumlar olmuş tup geçit korfez için ölümdür..uzmanı olmadıgınız konuda yorum yapmayın korfez derın değil kuş cenneti ölür korfez sıglaşır..

Yorumu oyla      3      4  
Deniz 28 Temmuz 2023 Cuma 13:27

Emeği geçen her kuruma ve bencil davranmayan, çok düşük emsallere razı olan, kamu kullanımına, İzmir halkına büyük yeşil alanlar kazandıran toprak sahiplerine teşekkürler. Ayrıca, kapalı kapılar ardında değil, açık şeffaf, katılımcı bir süreç yürüten, çevre şehircilik bakanlığına, İzmir milletvekili sayın Mahmut Atilla Kaya''ya, Çevre şehircilik bakanlığı tabiat varlıkları koruma kurulu başkanı sayın Şule Durgut''a, Çevre şehircilik bakanlığı İzmir il müdürü sayın Ömür Özdil ve personeline, İnciraltı gelişim derneği başkanı sayın Tayfun Karabulut''a ve yönetimine candan teşekkür ediyorum.. Umalım ki, bundan sonraki süreçte İzmir büyükşehir belediye başkanı sayın Tunç Soyer, Balçova belediye başkanı sayın Fatma Güçlü Çalkya, Narlıdere belediye başkanı sayın Ali Engin ve İzmirimizin meslek odaları hep birlikte bu nokta kadar gelmiş bu güzide ve örnek plana katkılarıyla destek olsunlar.. Onları da candan alkışlarız.. İnanalım ki, Üçkuyular, Fahrettin Altay bölgesinde giderek kilitlenen trafik akışına nefes aldıracağı gibi, İzmir''imize milyarlarca dolarlık gelir akışının da önünü açacaktır....

Yorumu oyla      4      5  
Taner D 28 Temmuz 2023 Cuma 13:16

Müthiş bir plan.Siyaset üstü bakmak lazım.Tüm İzmirlinin yararına.Körfez geçişinide bitirirlerse İzmire şahane bir gerdanlık takılmış olur.Seviyorum bahane üretmeyen sadece hizmet odaklı çalışan her partiyi.Sn.Vekilim Atilla Kaya emeğinize sağlık.

Yorumu oyla      4      7  
Hakkını vermek lazim 28 Temmuz 2023 Cuma 13:06

Merhaba,öncelikle ankaradan gelip bizleri dinleyen,çözüm üreten sayın heyet yetkililerine,sayın vekilimiz ve dernek başkanına vede egede sonsoz ailesine çok teşekkür ederim.Malum izmirin en büyük sorunu artık cozumleniyor.her kesime katkıda bulunacak bir proje olucak.kenti bir adim daha yukarıya taşıyacaktır.topraklarimizin hayrını göreceğimiz için çok heyecanlıyız...saygilar sunuyorum.kim katkıda bulunduysa teşekkürler...

Yorumu oyla      4      6  
28 Temmuz 2023 Cuma 10:41

akepelilerin olduğu bir yerde ot bile bitmez.

Yorumu oyla      8      6  
Ugur 28 Temmuz 2023 Cuma 10:15

Keşke bugüne kadar tüm planlamalar bu şekilde yapılsaydı İzmir o zaman dünya şehri olurdu... İnciraltı planı tüm Türkiye''ye örnek olmalı. Planın onaylanması seçimlere kalmamalı devletimize güveniyoruz, çalışmalarınızı takdirle izliyoruz...

Yorumu oyla      5      7  
Bahçearalı 28 Temmuz 2023 Cuma 10:14

Emeği geçen herkese çok teşekkür

Yorumu oyla      5      7  
ülker 28 Temmuz 2023 Cuma 10:08

İnciraltı planlarında emeği geçen tüm bürokratlara sonsuz teşekkürler.Harika nir plan.:İzmir yeşil alan ve iş imkanı kazanacak

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ek MTV'nin detayları Resmi Gazete'de
Gelir İdaresi Başkanlığı, depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi ...
Karaburun Kent Konseyi açıkladı… Bakanlık’tan ‘demir kazık’ tebligatı!
Karaburun Kent Konseyi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ...
Emeklilik hayali başka bahara!
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal,  emekli olmak isteyen ...
 
Araç sahiplerine kötü haber... Zam geldi!
Motorine bu gece itibarıyla 1 lira 45 kuruşluk zam yapıldı.
ChatGPT Android sürümünü yayınladı!
Microsoft destekli bir yapay zeka (AI) firması olan OpenAI, ChatGPT uygulamasının ...
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de
Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), 1042 adli yargı hakim ve Cumhuriyet ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Koca Başkan TV'de az daha ağlıyordu!
Mehmet KARABEL yazdı... Koca Başkan TV'de az daha ağlıyordu!
Büyükşehir’de ‘geriye dönük’ krizi... İşçiler iş bıraktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ikramiye krizinin ardından bu sefer de ...
Sokak ortasında silahlı saldırı... Motosikletli ölüm-kalım savaşında!
İzmir'in Konak ilçesinde, motosikletiyle seyir halinde olan yabancı uyruklu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva