HABERLER>EKONOMİ
9 Eylül 2011 Cuma - 10:08

İnciraltı İzmirli STK'ları sevindirdi

Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın Balçova Termal Otel'deki toplantıda EXPO alanı için İnciraltı'nı göstermesi iş dünyası ve STK'lar tarafından sevinçle karşılandı.

İnciraltı İzmirli STK ları sevindirdi

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın başkanlığında önceki gün Balçova Termal Otel'de yapılan toplantıda, EXPO 2020 çalışmalarının İnciraltı üzerinden yürütülmesi kararı sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasında sevinç yarattı. İzmir'in yer sorununu çözmesiyle beraber, EXPO yarışında daha avantajlı konuma ulaşacağı ifade ediliyor.

Önerdikleri EXPO alanları sınavı geçemeyen ilçe belediye başkanları ise büyük üzüntü yaşıyor. Meslek odaları ise İnciraltı'nın EXPO alanı için uygun olmadığı görüşünde ısrarlı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün akşam AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in Birlik Otel'de verdiği yemekte yaptığı konuşmada, EXPO'ya ev sahipliği yapmak için aday olan ilçe belediye başkanlarının üzülmemesi gerektiğini belirterek, "Buca, Gaziemir, Bornova, Seferihisar olmuş hiç önemli değil. Önemli olan 2013'te EXPO'yu kazanmak" dedi.
 
50 MİLYON ZİYARETÇİ
Yaptıkları geniş katılımlı toplantıya katılan çoğunluğun tercihini İnciraltı'ndan yana kullandığını dile getiren Günay, İnciraltı'nın bazı problemlerinin olduğunu ama aşmaya çalışacaklarını açıkladı. Günay, EXPO alanı kriterlerine göre bir adım önde göründüğünü vurguladı. EXPO organizasyonunu düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales'in de bu alanla ilgili olumlu kanaatini belirttiğini dile getiren Günay, "Bu meseleye büyük bakalım. İlçeler arası bir yarış değil bu. EXPO 2020'yi alırsak İzmir'e en az 50 milyon, belki daha da fazla ziyaretçi gelecek. Şangay EXPO'suna 70 milyon ziyaretçi geldi. 2020 yılının olanaklarını düşündüğümüzde İzmir'e hayal ettiğimizin ötesinde bir ilgi olacak" dedi.

İzmir'in EXPO'yu kazanmasının Bosna'dan Bağdat'a uzanan tarihi coğrafyada büyük hareket yaratacağını dile getiren Günay, İzmir'in Balkan ülkelerinin desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
KARARLA İLGİLİ GÖRÜŞLER
Uluslararası Sergiler Bürosu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Delegesi Necil Nedimoğlu: EXPO 2020 hazırlıklarının İnciraltı üzerinden yürümesi projeye hız kazandıracak. Aklın yolu birdir.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: EXPO alanı olarak İnciraltı'nın seçilmesi doğru. EXPO alanını yapacağımız bir ada ve tüp geçit ile körfezin kuzey ve güneyi birleştirerek genişletebiliriz. Kaklıç'a ikinci sivil havalimanı da yapılacak. Viyadük ve tüp geçitle EXPO adasına ulaşım sağlanırsa, EXPO'da trafik sorunu ortadan kalkar.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya: EXPO için en uygun alanın İnciraltı olduğu yıllar önce belirlenmişti. İzmir'de EXPO düzenlenecek bu kadar düz ve geniş arazi yok.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Bana göre de İnciraltı EXPO için en doğru yer. Bütün dünyada EXPO'lar kentin merkezindeki alanlarda yapılıyor. Bunun örnekleri geçmiş EXPO organizasyonlarında var. Oradaki sorunlar ise özel bir yasa ile çözülebilir.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak: Yer noktasında İnciraltı'nda karar kılındı. Bakan desteği, bölge için kanun çıkacak olması fevkalade büyük gelişme. Artık EXPO ile ilgili bir sorun kalmadı. Kaybetme lüksümüz yok.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler: EXPO'nun şehre katkı sağlaması açısından düşünüldüğünde yer seçiminde İnciraltı birinci tercihimiz.

İnciraltı Bahçelerarası Güzelleştirme Derneği Başkanı Ekrem Şen: EXPO İzmir ve Türkiye için çok önemli. İnciraltı'nda olması kararını sevinçle karşıladık. Mülkiyet sahipleri olarak bu işten gurur duyuyoruz. Bizim talebimiz planlama sürecinin bir an önce sona erdirilmesi.

Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse: Hava kirliliği ve yeraltı sularının kirlenmesinden dolayı İnciraltı'nda artık tarım yapamıyoruz. Bölgenin turizm alanı olarak ilan edilmesi ve şimdi de EXPO alanı olarak belirlenmesi bizi sevindirdi. Böylece İzmirimiz kazanacak.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3.5 yıl sonra İzmir-İstanbul 3.5 saat
İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Türkiye'nin en büyük otoyol ...
IMF küresel büyüme tahminini düşürdü
IMF, bu yıl için küresel ekonomik büyüme tahminini aşağı yönlü revize ...
Yorgancılar'dan hükümete 'teşvik' mektubu
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kentler ...
 
300 milyon dolara iki arsa aldı
Türkiye’nin en önemli konut üreticilerinin başında gelen Ali Ağaoğlu, ...
Kuru meyvecilerin hedefi 3 milyon dolar
Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye kuru meyve sektörü ...
Kuru incir döviz oldu yağdı
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
EXPO 2020 standı İZKA'dan
Bu yıl 8-18 Eylül tarihleri arasında 80. kez kapılarını ziyaretçilerine ...
Euroyu rahatlatan karar
Alman Anayasa Mahkemesi, Almanya'nın Euro Bölgesi kurtarmalarına katkıda ...
'Kahin' kriz için 2013'ü işaret etti
Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel yavaşlamanın yeni bir krizi beraberinde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva