HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2023 Cumartesi - 08:42

İnan’dan CHP’li Öztrak’a ‘Konya’ yanıtı: Siz Çeşme’yi kaybetmeyin de...

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın ‘Konya’yı da alacağız’ sözlerine yanıt veren AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, “Çeşme’yi kaybetmesin de… Biz  Çeşme’yi inşallah AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız. Konya’da Türkiye'nin ne iyi belediyeciliğini ortaya koyan belediye başkanımız var. Her alanda büyük ve güzel işler yapıyor. Konya’da da güçlenerek devam edeceğiz” dedi.

İnan’dan CHP’li Öztrak’a ‘Konya’ yanıtı: Siz Çeşme’yi kaybetmeyin de...

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti arasında genel seçim öncesi en çok atışmaya konu olan ‘genç seçmen’ tartışması bir kez daha gündeme geldi. AK Partili isimler ‘Gençler AK Parti’ye oy vermez’ sözlerinin seçim sonrası gerçek dışı olduğunu belirtirken, geçtiğimiz günlerde Çeşme’de konuşan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise yeni bir tartışmayı alevlendirmişti.

Yaşanan süreçleri değerlendiren ve Öztrak’a yanıt veren AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan Sonsöz TV’ye konuştu.

BAŞARIMIZI SÜRDÜRME HEDEFİMİZ VAR
Hedeflerinin yerel seçim olduklarını belirten İnan, genel seçimlerden başarı ile çıktıklarını vurgularken, “Menzilimiz yerel seçimler. Çok başarılı bir genel seçimlerden çıktık. 2023 seçimleri demokrasi tarihimiz için önemli bir yer tutuyordu. Bu seçimlerde iddiada bulunan siyasi partiler oldu. Ancak AK Parti vatandaş ile kuruğudu gönül bağı ile başarısına başarı ekledi. Bu başarıyı yerel seçimlere yansıtmak gibi görevimiz var. AK Parti değişim ve dönüşüm sürecini sancısız ve kendi içinde uyumla sağlayabilecek büyük bir elde etti. 7 Ekim’de olağanüstü kongre yapmamızın nedeni, AK Parti yerel yönetimler partisi, bunu her seçimlerde ortaya koyma hedefimiz var. Bu nedenle kongremizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

VATANDAŞIN ŞİKAYETİNİ İYİ OKUMAK LAZIM
Seçimlere sonra 6 ay kala hazırlanmadıklarını belirten İnan, "Genel seçimden çıktık… Genel seçim son 3-6 ay kala hazırlıklara başlayan bir parti değiliz. Kalem kalem her alanda  hazırlanmış bir teşkilat var. Bu teşkilatın tecrübesini yerel seçimlere taşıma çabası var. Ben bir çok yerde AK Parti belediyeciliğinin daha güçlü dalgalanacağını görebiliyorum. Vatandaşın isteğini şikâyetini iyi okumamız lazım” ifadelerini kullandı.

ÇEŞME'Yİ KAYBETMESİNLER DE!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın partisinin Çeşme ilçe kongresinde kullandığı “Bu kez Balıkesir’i, Bursa’yı, Konya’yı bile alacağız” sözlerine yanıt veren İnan,  “Çeşme’yi kaybetmesin de… Biz  Çeşme’yi inşallah AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız. Konya’da Türkiye'nin ne iyi belediyeciliğini ortaya koyan belediye başkanımız var. Her alanda büyük ve güzel işler yapıyor. Konya’da da güçlenerek devam edeceğiz” diye konuştu.

TOHUMLARI EKTİK FİLİZ ÇIKACAK
Gençlerin siyaset kademelerindeki yerinin artması için altlığı oluşturduklarını belirten İnan, “2019'de İzmir gençlik kolları başkanıydım... Çok sayıda gençlik kolları üyesi yazdık meclis üyeliğine. Bizim 963 tane 18-30 yaş arası meclis üyesi yazmışız. Hepsi seçilmiş. Bu güzel bir sayı. Bu arkadaşlarımızın hepsi 5 senede yetiştiler. Kendileri yerel yönetimlerde bir yere yerleştirdiler. Süreci iyi kavradılar. Tohumu ektik ve filizlenme aşamasına geldi. İçlerinde inanıyorum ki bu dönem belediye başkanlığı konumunda kendini gösterecek arkadaşlarımız olacaktır. Belediyecilik de zor bir iş. Hem yaşın verdiği tecrübe lazım, hem sorumluluklar ile erken tanışması lazım. Biz bunu 2019'da yapmışız. 2024'de de en genç meclis üyeleri ve belediye başkanları AK Parti’de olacak” dedi.

İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı’nı örnek gösteren İnan, “Bağcılar Belediye başkanımız ilçe gençlik kolları başkanımız oldu, meclis üyemiz oldu, şimdi belediye başkanımız oldu. Şimdi çok güzel işler yapıyor. Benzer örnekleri Türkiye'de de inşallah olacak” diye konuştu.

KARŞI TARAF İSTİSMAR SİYASETİNE DEVAM ETSİN!
Gençlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğinin açık olduğunu belirten İnan, “Gençler oy vermese Cumhurbaşkanımız seçilebilir miydi? 5 senede gençlere en fazla yalan söyleyen ana muhalefet partisinin ortaya koyduğu bir durum var, diğer yandan da gençlere laf olarak değil siyasetin öznesi yapmış Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Biz 28 Mayıs'taki zaferimizi gençlerin oyu ile aldık. 2021'de gençlerle güçlü iletişim çalışmalarına başladığımızda kuşak çatışmaları konusunda ana muhalefetin söylemleri var. Biz 45 gençlik buluşması gerçekleştirdik Cumhurbaşkanımız ile. Biz seçime giderken Z kuşağı ile ilgili tek bir köşe yazısı bile yazılmadı. AK Parti kurulduğunda 10 milyon ile hikayeye başladı, bugün Cumhurbaşkanımız 28 milyon oy aldı. Alttan gelen genç seçmen oy vermese bu kadar süre iktidarda kalabilir miydik? AK Parti gençlerden, kadınlardan oyunu ala ala hükümeti kurmuş ve başkanını seçtirmiş bir parti.  Biz parlamenter sistemde aldığımız oyun farkındayız. Bu seçim ittifakların yarıştığı seçim oldu.  iki sonucu kıyaslamak bizi en büyük hatalara sürükler. Biz AK Parti olarak gençlerden oy aldık. Bu başarı ile yerel seçimlere yürüyoruz. Karşı taraf istismar siyasetine devam etsin, biz yerel seçimlerde çıtayı yükselteceğiz” dedi.

 

 
Karabağlar'da asfalt çalışmaları tam gaz!
 
Kaya’dan Onat Tüneli salvosu: Tünelin iki ucunu kavuşturamazlardı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konak 2 Eylül 2023 Cumartesi 22:12

AKP izmir genç İzmir milletvekili doğru söylüyor, bırakın Çeşmeyi, İzmir bile bence Tehlikede. Bugünkü CHP gibi ogünün merkez partilerini. bölünmesinden faydalanarak, nispeten marjinal sayılabilecek Refah’ın adayı Erdoğan’ın yüzde 25 ile 1994 yılında İstanbulda seçimi kazandığını hatırlattım. Geçen gün AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 1994’ü hatırlatarak, önümüzdeki yerel seçimleri aynı ruhla kazanacaklarını söyledi. Bu yorumu Fatih Altaylı geçen haftalarda köşesinde yazmıştı.

Yorumu oyla      5      4  
2 Eylül 2023 Cumartesi 20:08

Ankara'da havaalanı metro projesi bakanlıkta. otogar metrosu gibi o da bakanlık tarafından yapılmayı bekliyor. Yalan, yanlış bilgi vermekten bıkmadınız mı? İstanbul'da, İzmir'de metro projeleri yapılıyor. Kör müsünüz?

Yorumu oyla      3      3  
Lombak the troll master 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:15

arkadaş Ankara esenboğa havalimanı metro projesini bakanlık yapıyor . belediye niye yapsın ? Bakanlık yapamazsa belediye ister projeyi verirlerse yapar. aynı şekilde İzmir otogar metro hattıda öyle bakanlık aldı bu projeyi yapmıyor. belediye verin biz yapalım diyor onuda vermiyorlar. yahu hiç bir şey bilmeden araştırmadan gelip nasıl yazıyorsunuz burada hayret ediyoruz.

Yorumu oyla      3      4  
vatandas 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:09

altan dalton lombak kendınsın buraya hakaret yazacagına ver adrsını sokakta gorelım bakalım kım lombak kım zambakmıs

Yorumu oyla      2      3  
vatandas 2 Eylül 2023 Cumartesi 19:08

altan daltoın kendine gel zambak kendinsin Ankarada esengoga metrosu nedne yapılmadı diye konusacagına chplisin belli ki 25 senedir izmirde olmayan trafik sorunu 2 senedir olmaya basladı kısın sabah 10a kadar altınyol kilit insanlar gidemiyorlar bunu çzöün yoksa bu kafayla daha cok toslarsınız 30s endir tosladıgınız gibi

Yorumu oyla      3      4  
Altan dalton 2 Eylül 2023 Cumartesi 15:48

Zambak,Ankara BB 25 senede Esenboğa metrosunu niçin yapmadı? 25 senede Ankara ve Istanbul'da ulaşım sorununu çözemeyenler bundan sonra mı çözecek? Sen sorgula bakalım 1984 ile 1989 yılları arasında üstelik paranın bol olduğu zaman metro inşaatları niçin başlamadı? Çünkü devamı olmakla övündüğünüz kişi demiryolları komünizmin simgesidir diyordu.

Yorumu oyla      7      5  
Çeşmeli 2 Eylül 2023 Cumartesi 15:37

Esnaf ile hep kavgalı ve gölgesine bile selam vermeyen bu kibir abidesi başkan yüzünden Çeşme maalesef kayıp....

Yorumu oyla      7      4  
Lombak 2 Eylül 2023 Cumartesi 15:13

Ankara'da mühür sizde. Yapsaydınız 5 senedir. Bak iletişim çağındayız. Bu milleti bir kere kandırdınız. Ankara'da belediye yapmıyorsa devlet yapsın geçsin diye basacaklar zaten akpye. Hiç bosa debelenmeyin.

Yorumu oyla      5      6  
Altan dalton 2 Eylül 2023 Cumartesi 14:25

Lombak,Ankara bb Melih Gökçek zamanında belediye bütçesinden kaç metre metro inşaatı yapti?

Yorumu oyla      9      6  
Lombak 2 Eylül 2023 Cumartesi 13:53

Mansur'un en büyük vaadi. Esenboğa havalimanına raylı sistem veya metroydu. 5 senedir tısssss!! Bir tek hareket yok!! Zamanında ak partiyi bu konuda çok eleştirmiş biri olarak söyluyorum. Üç büyükşhirde de rezil-i rüsvan oldunuz.

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ara buluculukta ilk günden 494 başvuru yapıldı'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün başlayan ara buluculuk uygulamasına 494 ...
Erdoğan: Artık 'TEKNOFEST kuşağı' var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emperyalistlerin çıkarları uğruna, ...
'İhracatta depreme rağmen seviyeyi koruduk'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bizim ihracatımız geçen yıl 254 milyar dolar ...
 
Aslanoğlu il başkanlığı için yola çıktı... Genel Merkez'deki 3 isme ateş püskürdü!
CHP İzmir İl başkanlığı kongresi öncesi adaylığını açıklayan mevcut il ...
'Yeni Anayasa girişimlerimizi başlatacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis'in açılışıyla birlikte Türk ...
CHP’de il kongresi öncesi kritik görüşme: Aslanoğlu şerhi!
CHP İzmir’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde mevcut İl Başkanı ...
 
AK Partili Kaya’dan 'Arsa mağdurları' mesajı: Mutabakat sağlanırsa desteğe hazırız!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tartışmalara neden olan ...
Kılıçdaroğlu’ndan Dünya Barış Günü mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
CHP Bayraklı birlik buluşması!
CHP Bayraklı ilçe örgütü dayanışma yemeğinde bir araya gelen mahalle delegeleri ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva