HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
19 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

Huzurlarınızda Kurtlar Vadisi: Gladio

Başrolünü, ’“Kurtlar Vadisi Pusu’” dizisindeki ’“İskender Büyük’” karakterini canlandıran Musa Uzunlar'ın oynadığı filmin galası, Sütlüce Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. ’

Huzurlarınızda Kurtlar Vadisi: Gladio

Başrolünü, ’“Kurtlar Vadisi Pusu’” dizisindeki ’“İskender Büyük’” karakterini canlandıran Musa Uzunlar'ın oynadığı filmin galası, Sütlüce Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. ’
 
’“İskender Büyük’” karakterinin yaşam öyküsü ekseninde 1990'lı yılların başından bugüne Türkiye yakın tarihinin önemli olaylarını işleyen filmin galasında konuşan Musa Uzunlar, ’“Biz, elimizden gelen en iyi oyunu ortaya koymaya çalıştık, şimdi hep birlikte izleyeceğiz. Filmde İskender'in gençliğine gideceğiz ve gladioyu sorgulayacağız’” dedi. 
 
Uzunlar, Kurtlar Vadisi dizisinin senaryosu konusunda danışmanlık yapan Ömer Lütfi Mete'nin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, ’“Kendisi yeri doldurulamayacak bir insandı. Böyle başarılı insanlar kolay yetişmiyor. Kendisini asla unutmayacağız’” diye konuştu.
Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncularından Gürkan Uygun ise filmi daha önce izleme olanağı bulamadığını, herşeyi galaya bıraktığını belirterek, bol seyircili bir film olmasını dilediğini söyledi.
 
Film gösterimi öncesinde sahnede kısa bir konuşma yapan yapımcı Raci Şaşmaz ise Ömer Lütfi Mete'nin kitapları ve öğütleriyle vatanın nasıl sevileceğini öğrendiklerini ifade ederek, ’“Ömer Lütfi Mete, bu gala gecesinde bizi bırakarak gitti. Gitmek için de özel bir gün seçti. O'nun burada olup, bu filmi izlemsini çok isterdim. Ama inanıyorum ki O zaten şu an aramızda ve bu filmi kendisine ithaf ediyorum’” dedi.
 
Çekimleri İstanbul ve Antalya'da gerçekleştirilen, senaryosu ’“Kurtlar Vadisi’” adlı dizinin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan tarafından yazılan filmin yönetmenliğini ise Sadullah Şentürk yaptı.
 
Galaya Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Can Gürzap, Zülfü Yüksel, Erhan Ufak ve Ayfer Dönmez'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
 
Bu hafta vizyona girecek filmin konusu özetle şöyle:
’“Bir derin devlet ajanının, yıllar boyu hizmet ettiği gladio ile hesaplaşma öyküsü. İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuş emekli bir istihbaratçıdır. Karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda yanında baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe'den başka kimse yoktur. Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. İskender'in karanlık geçmişinin sayfaları arasında ülkeyi yerinden sallayacak gerçekler gizlidir. Bu şok gerçeklerin işaret ettiği tek adres ise ’“Gladio’”dur. Anlattıklarıyla gladionun ikinci adamı Fuat Aras'ı saklandığı yerden çıkarmaya karar verir. Ancak bu yolun sonunda İskender Büyük'ü hiç tahmin etmediği başka bir sürpriz beklemektedir. Yine bir oyunun parçası olmuştur. Üstelik bu kez oturtulduğu yer, konuşma şansının olduğu bir sanık sandalyesi dahi değildir.’” (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’’ta sanatın ’‘beşi bir yerde’’’…
İlçe belediyesi tarafından organize edilen ve resim, enstalasyon, video, ...
Karşıyaka’’da tiyatroya ’‘merhaba’’’…
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yeni bir oyunla sezona merhaba dedi. Zıpçıktı ...
Tim Burton'ın hayalgücü ziyarete açılıyor
Sinema tarihinin en yaratıcı yönetmenlerinden Tim Burton'ın resim, ...
 
Ödemiş ’‘neyzenini’’ kaybetti’…
Ödemişli neyzen Sencer Derya (72), hayatını kaybetti. Derya bugün Zungurlu ...
'Sonbahar' bir kez daha 'En İyi Film'
Özcan Alper'in bol ödüllü filmi 'Sonbahar' ''31. ...
'Tom ve Jerry'nin 'evi' kapanıyor
Holywood'un en saygın ve ünlü stüdyolarından MGM, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya...’
 
Elif Şafak İzmirliler’’le buluştu
Ünlü yazar Elif Şafak İzmir’’li okurlarıyla Alsancak D&R da buluştu. ...
'2012' rekorla başladı
Roland Emmerich'in yönetiği, '2012', Türkiye'de tüm ...
Bin 500 lira bütçeyle Hollanda'da ikinci oldular
İzmir’’in Ödemiş ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan Osman Berber'in ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva