HABERLER>YEREL MEDYA
18 Eylül 2010 Cumartesi - 00:00

Gazeteciler sendikalı olmalı!

BYEGM Genel Müdürü Dr. Murat Karakaya İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. İGC Başkanı Atilla Sertel, gazetecilerin sendikal haklara kavuşması gerektiğini söyledi.’

Gazeteciler sendikalı olmalı!


 
İZMİR - Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, gazetecilerin biran önce sosyal güvence, sendika ve toplu sözleşme haklarına kavuşması gerektiğini belirterek, ’“Eğer AB’’ye gireceksek basın sektöründe sendikanın bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Devlet kurumlarında sendikaların olması devletin övüncüyken, özel sektörde olmaması ise ayıbımız’” dedi.
 
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Dr. Murat Karakaya, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürü Dr. Selçuk Özdağ ve BYEGM Basın Daire Başkanı Bahattin Akyön'le birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'i cemiyet merkezinde ziyaret etti. Başkan Sertel Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile sıkı bir işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, basın sektörünün haklarını kazanması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.
 
Gazetecilerin yaşadığı maddi manevi sıkıntıların asıl çözüm yolunun sendikal haklara kavuşmasından geçtiğini kaydeden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, şöyle devam etti: ’“Eğer AB'ye gireceğiz diyen bir ülke isek gazetecilerin sendikal güvenceli ve ücretlerinin toplu iş sözleşmesi ile başladığı bir dönem talep ediyoruz. Bu noktadaki en büyük ayıbımız da devlet ajansında sendika olmasına rağmen özel sektörde çalışan gazetecilerin sendikal haklardan mahrum bırakılmış olmasıdır. Bu devletin kınvancı iken özel sektörün de ayıbı diye düşünüyorum. Ancak gazeteciler toplumun hakkını hukununu savunuyorum derken kendi hakkını savunma noktasında ne yazık ki eksik kalıyor. Gazetecilerin bu noktada da daha etkin bir mücadele ile hakkını hukukunu araması gerektiğini düşünüyorum.’”
 
Basın Ormanı’’na katkı
 
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Dr. Murat Karakaya ise 1920 yılında kurulan genel müdürlüğün pek çok görevi olduğunu ancak sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vermek istediklerini bu kapsamda Türkiye genelinde basın ormanları uluşturacaklarını söyleyedi. Karakaya, Basın Ormanı'na her bir üyesi için bir fidan dikerek katkı sağlayacak olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne özellikle teşekkür ettiğini kayderek, ’“Kağıt tüketicisi olarak bilinen basın sektörünün böyle bir projede yer almasının anlamlı olduğunu düşündük’” dedi.
Yerel basının kalitesini yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Karakaya, göreve gelmelerinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen özellikle yerel basını desteklemek ve kalitesi yükseltmek için pek çok çalışma yaptıklarını kaydetti. Karakaya, şöyle devam etti:
’“Kısa süre sonra genel müdürlük bünyesinde Türkiye’’den ve yurtdışından haberlerin yeralacağı bir web sitesi açacağız. Yerel basının kelitesinin geliştirilmesi konusundaki çalışmalarımızı da bu kapsamda daha da geliştireceğiz. Açacağımız web sayfasında herkes Adana’’daki, Konay’’daki, Malatya’’daki yerel gazeteler Türkiye’’nin per yerinden okunabilecek. Ayrıca TRT’’de ’‘Yerel basında neler oluyor’’ ismiyle bir program hazırlayacağız.’”
 
Gazetecilere Gri Pasaport
 
Gazetecilerin gri pasaport kullanmasıyla ilgili çalışmalarda önemli bir aşama kaydedildiğini söyleyen Dr. Karakaya, ’“Gri pasaportlarla ilgili çalışma kısa sürede tamamlanacak. Böylece gazeteciler hebir için harcayacakları zamanı vize kuyruklarında harcamayacaklar’” diye konuştu. Özelikle alanda çalışan gazetecilerin hakkının ve prestijinin korunması için çalıştıklarını belirten Dr. Karakaya, basın trafik kartıyla ilgili sorunların giderilmesi ve sarı basın kartının kimlik olarak kullanılması için gereken görüşmeleri de sürdürdüklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barış Selçuk’’ta kazananlar belli oldu
1994 yılında yaşamını yitiren İzmirli gazeteci anısına 11.kez düzenlenen ...
Türkiye’’de ve İzmir’’de kazanan-kaybeden kim?
Kentin üç usta kalemi Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız ’‘evet’’le ...
Ege’’nin medyası İzmir’’de buluşacak
6. Türk-Yunan Medya Konferansı, 18-19 Eylül 2010 tarihlerinde İzmir Swissotel ...
 
İzmir basının acı günü: Moralı’’yı kaybettik
Kentin duayen gazetecilerinden ve İGC üyesi Kemal Moralı 86 yaşında hayatını ...
Yarım milyon memura ikramiye müjdesi!
İstifa etmesine rağmen emeklilik ikramiyesi alamayan 500 bine yakın memura ...
Sertel’’den ’‘dayakçı’’ Başkan’’a suç duyurusu
TGF Başkanı Sertel, gazetecileri dövmekle tehdit eden Adana Büyükşehir ...
 
İGC Özkan ve Balbay’’ı yalnız bırakmadı
Cemiyet üyeleri, ikinci ''Ergenekon'' davasında yargılanan ...
İzmirli Gazeteciler Balbay için Silivri yolcusu
İGC yönetim kurulu ve üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve cemiyet ...
Sertel İHA muhabirine saldırıyı kınadı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, İhlas Haber Ajansı (İHA) ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva