HABERLER>EGE
28 Mart 2011 Pazartesi - 09:49

Gamze'nin katilini polis kurtardı

Üniversiteli Gamze Gürgen'i tecavüze direndiği için öldürdüğünü itiraf eden Kenan Altun, Karacasu Adliyesi'nden iki kez kıyafet değiştirilerek çıkarıldı.

Gamze nin katilini polis kurtardı

AYDIN - Aydın'ın Karacasu ilçesinde üniversiteli Gamze Gürgen'i vahşice öldürdüğü iddiasıyla İzmir'de gözaltına alınan Kenan Altun (27) tutuklanarak ceza evine gönderildi. Katil zanlısı Altun'u linç etmek için adliyeden çıkışını bekleyen bin 500 kişi, takviye polis ve jandarma ekiplerinin yardımıyla durdurulabildi. Nöbetçi savcıya, "İlişkiye girmek istedim. Kaçmak isteyince kafasına taşla vurarak öldürdüm" dediği öğrenilen evli ve bir çocuk babası Kenan Altun'u linçten kurtarmak için polis olağan üstü önlemler aldı.

ARBEDE YAŞANDI

Tutuklama kararının ardından adliyeden ilk çıkarma teşebbüsü karşısında halkın hücum etmesi üzerine tekrar içeriye alınan zanlı, gece ilerleyen saatlerde kıyafeti değiştirilip arka kapıdan gizlice cezaevine götürüldü. Öfkeli kalabalığı polis ve jandarma güçlükle yatıştırdı.
Geçtiğimiz cuma günü Karacasu yakınlarında ormanlık bölgede öldürülen Adnan Menderes Üniversite Karacasu Memnune İnce Yarenci Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü 1. sınıf öğrencisi Gamze Gürgen'in katil zanlısının yakalandığını haber alan Gamze Gürgen'in yakın arkadaşları başta olmak üzere, üniversite öğrencileri ve Karacasu halkından oluşan bin 500 kişilik grup, önceki gece adliye ev jandarma binaları önünde toplandı. Saat 22.30 sıralarında ilçeye getirilen zanlıyı öfkeli kalabalık "Katili bize verin" diyerek zanlı Kenan Altun'u linç etmek istedi. Kalabalığın giderek taşkınlık yapmaya başlaması üzerine Nazilli ve çevre ilçelerden takviye jandarma ve polis ekipleri Karacasu'ya sevkedildi. Zaman havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalışan güvenlik güçleri, adeta etten duvar oluşturdu.

ŞİMDİ CEZAEVİNDE

Katil zanlısı Kenan Altun'un adliyenin arka kapısından gizlice içeri sokulduğunu fark eden öfkeli kalabalık, adliye binasına yüklenince yaşanan arbedede zaman zaman cop kullanıldı. Adliyede bulunan Karacasu İlçe Kaymakam Vekili Osman Bilgin, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı, takviye polis ve jandarma ekipleri kalabalığı yatıştırmak için büyük çaba harcadı. Katil zanlısı Kenan Altın, Cumhuriyet Savcısının sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Cezaevine gönderilmesi için adliyeden çıkarılırken, halkın tepkisi üzerine kıyafetleri değiştirilip adliyenin arka kapısından çıkarıldı, Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Öfkeli kalabalık ise sabah saatlerine kadar adliye önünde bekleyerek cinayeti protesto etti.

KORKUNÇ İTİRAF

İzmir'de Şirinyer Polis Karakolu tarafından teslim alındıktan sonra cinayet mahalli Karacasu'ya getirilen evli bir çocuk babası Mesut Altun'un cinayeti ayrıntılarıyla ifade ettiği öğrenildi. Nazilli'den Karacasu'ya 09 DS 775 plakalı kamyonetle kargo götürmek üzere yola çıktığını, Kuyucak-Karacasu yol ayrımına Gamze Gürgen'i gördüğünü ve Karacasu'ya gittiğimi isterse götürebileceğimi söylediğini anlatan Altun'un ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Arabaya bindikten 20 dakika sonra Güzelköy yakınlarında arabayı yan yola sokarak Gebze Ormanın'a girip kendisi ile cinsel ilişkiye girmeyi teklif ettim. Bir süre suskun bir şekilde bekledi. İkinci kez teklif ettiğimde aracın kapısını bir anda açarak kaçmaya başladı. Ardından kovalamaya başladım. Bir süre sonra eline geçirdiği şişe ile saldırmaya çalıştı. Elinden şişeyi alarak kafasına vurdum. Bayılır gibi olunca da elime geçirdiğim bir taşla defalarca kafasına vurarak öldürdüm. Cesedi sürükleyerek ileride bir yere götürdüm. Çantasını aldıktan sonra telefonunu bir yere çantasını da daha uzak bir yere attım. Cumartesi sabahı da trenle İzmir'e ablamın yanına gittim. Çok pişmanım."
 
BAŞARILI OPERASYON
Karacasu, Nazilli ve Aydın Jandarma ekiplerinin oluşturduğu 50 kişilik 5 ayrı ekiple başarılı bir çalışma yaptı ve katile kısa sürede ulaştı. Gamze Gürgen'in cenazesi, Amasya'nın Hamamözü ilçesinde toprağa verilme hazırlıkları sürürken katiline ulaşan güvenlik güçleri, teknik ve operasyonel bilgileri bir arada değerlendirdi. Teknik takibin yanısıra güvenlik kameraları inceleyen polis ve jandarma önce kargo şirketine ait kamyoneti tespit etti, sonra sürücüsüne ulaşarak cinayeti çözdü. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Acı olay yüzünden ilçe halkı olarak çok üzüntülüyüz. Onlar bizim evlatlarımız. Kıllarına zarar gelmesini istemeyiz. Giden geri gelmeyecek. Önemli olan zanlının kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesiydi. Jandarma ve emniyet mensuplarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ergin 28 Mart 2011 Pazartesi 11:09

devlet ıcerı alıyor böle ceza olmaz bazan goz yumacak bıraksın o toplanan canı yanmıs aıle ve arkadas cevresındekı ınsanlar lınc etsın asagılık herıfı. bu tıp adamları bırakacaksın cumhurıyet meydanınında sallandıracaksın. devletın cezasında bısı yok.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Picasso’nun tablosu Balıkesir’den çıktı
Körfez Savaşı sırasında Kuveyt Müzesi’nden çalınan bir Picasso tablosu ...
Narin öğretmene 'Dağ' gibi yardım
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, yakalandığı interstisyel akciğer hastalığı ...
On binler mesir için yarıştı
Uluslararası Mesir Festivali kapsamında Manisa’da mesir saçım töreni yapıldı. ...
 
Plaj voleybolunda şampiyonlar belli oldu
Spor Toto Türkiye Plaj Voleybolu Ligi'nde bayanlar ve erkeklerde final ...
Aydın'da tiyatro günleri
Aydın Belediyesi, 130.yıl etkinlikleri çerçevesinde ve 27 Mart Dünya ...
Ergin’in kararı balıkçıları üzdü
Prof Dr. Gürol Ergin, yeniden aday olmayacağını açıkladı, balıkçılar kararı ...
 
Kuşadası Gençlik'ten Altungün'e ziyaret
Spor Toto Türkiye Plaj Voleybolu Ligi'nde bayanlar ve erkeklerde şampiyonlar yarın belli oluyor.
Aydın'da trafik kazası: 1 ölü
Aydın'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Güvercinada yenileniyor
Kuşadası’nın simgesi Güvercinadası’nı çevreleyen surların onarılması için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva