HABERLER>SPOR
6 Ocak 2016 Çarşamba - 12:57

Flaş! Karşıyaka ve Göztepe’nin statları stop etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal mahkemece edildi.

Flaş! Karşıyaka ve Göztepe’nin statları stop etti!

Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti.

-İZMİR’DE STATLARIN DURMASINA BAŞKANLAR NE TEPKİ VERDİ?

28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti.

Devir işlemleri sonrası arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı'nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi.

Son gelişmelerin ardından, yılan hikayesine dönen yeni statların inşaat sürecinin yeniden uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı'nda zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu arada İzmir Şehir Plancıları Odası'nın ihalelerin iptaliyle ilgili davası ise sürüyor.
 

BÜYÜKŞEHİR: SORUN SADECE MÜLKİYET PROBLEMİ DEĞİL
Yeni statların ihalelerini, tesis yapılacak araziye ilişkin mülkiyet işlemleri tamamlanmadığı gerekçesiyle iptal ederken, davayı açan İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açılan davanın sadece mülkiyet işlemleriyle ilgili olmadığı belirtilen açıklamada, afet toplanma bölgesi, trafik yoğunluğu ve otopark sorununun da dava konusu olduğu belirtildi. Büyükşehir konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce açılan iptal davasında; stadyum yapılmak istenen parselin bulunduğu alanın konutların yoğun olarak yer aldığı, etrafında hiçbir açık alanın bulunmadığı, bu alanların bölgelerindeki tek büyük açık alan niteliğinde olması nedeniyle hem kentin nefes aldığı bir alan olarak, hem de 1. derece deprem bölgesi olan kentimizde Afet Sonrası Çadır Kurulacak Alan olarak hizmet vermesi planlandığı, stadyum ile birlikte projede yer alan ticari kullanımların yapımı ile bölgedeki mevcut trafik yükü ciddi bir artış gösterecek ve bu durum özellikle maç günlerinde kentin yaşamının kilitlenmesine yol açacağı, otopark yönetmeliğine göre 15 bin kapasiteli bir stadyumun 500 araçlık otoparka sahip olması gerekirken, Göztepe Stadı'nda 195 araçlık otoparka yer verildiği, Karşıyaka Stadı projesinde ise otopark alanına hiç yer verilmediği, bu durumun bölgeye ayrıca bir otopark yükü de getirdiği, tüm bu hususların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3. maddesinde düzenlenen 'Herhangi bir saha, her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamaz' hükmüne aykırı olduğu hususlarına dikkat çekildi."
 

"KOCAOĞLU MURADINA ERDİ"
Kararla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ Büyükşehir Belediyesi’ni sert sözlerle eleştirdi.

"Aziz Kocaoğlu muradına erdi, statlar durdu” ifadelerini kullanan Dağ şunları söyledi: 
"İzmir’in ve Karşıyaka’nın gerek futbolda gerekse de diğer spor dallarında daha başarılı olması ve bu şehrin şampiyonluklarla anılması için tüm vekillerimiz ve yerel yöneticilerimizle var gücümüzle mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda İzmir’e yeni statlar kazandırmak için kolları sıvadık ve 2014 yılında yapılan ihale ile ilgili ilk önemli adımı atmış. olduk. Ne yazık ki belediyelerin takınmış oldukları, ne bizim ne de İzmirlilerin anlam veremediği bu yaklaşım neticesinde iğneyle kuyu kazar hale gelinmiştir.

2014 Yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile açılmış olan Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı. Ve büyükşehir temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu. Karar sonrası Büyükşehir belediyesi bu başarısını kutlarken, Karşıyakalıların tarihi statlarına kavuşması ve kulübün buradan elde edeceği gelirde ertelenmiş oldu. Her fırsatta dile getirdiğimiz ama asla karşılık bulamadığımız “Söz Konusu İzmir’e hizmet ise gerisi teferruattır” yaklaşımı ne acı ki yine karşılıksız kaldı. Oysa çok değil daha 5 ay önce yapmış olduğumuz açıklamada aynen şunları söylemiştik; “Bu statlar birlik beraberlik içerisinde yapılmalı. Birlikte ürettiğimiz hizmetlerle bu kenti kalkındırır sorunlarını çözeriz. Statlar, belediyeler ve hükümet işbirliği içerisinde tamamlanmış olacak. Bunun için tahsise de bu gözle bakılmalı. Bunun sonucunda da İzmir kazanacak. Belediyenin de bu güzel hizmete katkı sunmasını bekliyoruz. Kulüplerin ve taraftarların isteği de bu doğrultudadır. İşin içinde hizmet olduğu için kimsenin engel olacağını düşünmüyoruz.”

STATLARIN YAPIMI DURDU 
Ne yazık ki yapılan bu çağrılar, bütün iyi niyet tutumları karşılıksız kalmıştır. Büyükşehir belediye başkanını tebrik ediyorum, İzmir’e yeni bir hizmet daha kazandırmış ve Karşıyaka ve Göztepe stadının yapımını şu an itibariyle durdurmayı başarmıştır. Büyükşehir belediye başkanı her ne kadar İzmir’in ve İzmirlilerin hizmete ulaşımını engelleme noktasında mücadele etse de bizler burada söz veriyoruz. Her türlü engellemelere rağmen Karşıyaka ve Göztepe’nin hak ettiği ve kulüplerin de kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak, Karşıyaka ve Göztepe’nin tarihini yaşatacak olan, Karşıyaka ve Göztepe stadı er yada geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir belediye başkanı o stat yaşadığı sürece unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır."

 
AK Partili iş adamına 3 ilçede sondaj izni!
 
CHP’de ‘tur’ krizi tam gaz! Özen’den o başkana: Konuşmazsan…
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERCÜMENT ŞAHİN 7 Ocak 2016 Perşembe 11:00

STADLARIN ALTINDA BÜYUK KAPALI OTOPARRKLAR YAPILABİLİR.

Yorumu oyla      11      5  
otopark 7 Ocak 2016 Perşembe 10:32

Atatürk stadında 1500 araçlık otopark mı var? Hem insanlar semtinde yapılan bir maça neden araba ile gelsin?

Yorumu oyla      11      5  
7 Ocak 2016 Perşembe 02:48

bazılarındaki bu vizyonsuzluk beni benden alıyor. Bir çok şehre 30 bin üzeri stat yapılıyor, bize 15 bin kişilik 3 tribünlü stat yapılıyor ve buna bir çok kisi razı. Niye ? Burası köy mü ? Bu şehir en çok vergi veren 3 şehirden biri. Zamanında Karşıyaka Stadı Örnekköy'e yapılacaktı. Yapılan protokol gereği Alsancak Stadyumu ve Karşıyaka Tesisleri Toki' ye devredilecekti. İtirazlar üzerine vazgeçildi. O protokol üzerinden şimdiki stadın ihalesine çıkmışlar, mahkemede iptal etmiş. Göztepe ' de 3.şahsa ait yer kamulaştırmadan ihaleye çıkılmış. Ve diğer sorunlar. Sen arazi sorununu çöz, sonra ihaleye çık.

Yorumu oyla      11      5  
i pilgir 6 Ocak 2016 Çarşamba 21:00

izmire hayırlı olsun yerel iktidar hem yapmaz 15 yıldır bir stad hem kostek olurlar izmir hak ediyo

Yorumu oyla      11      5  
gaip 6 Ocak 2016 Çarşamba 19:12

çok çok çok iyi olmuş. özellikle KSK stadına çok sevindim çünkü tam dibinde oturuyoruz ve komşular ile çektigimizi bir biz,birde allah biliyor. Bölgemizde oto park sıkıntılı,evler bitişik oldugu için sokaklar dar eve birde bunun üstüne stad yapıcaksın? orada oturanlara soran yok ! şimdiden insanlar evlerini satma telaşına girmişti iyi oldu hemde çok iyi oldu . ksk halkından bir aferin daha aldın aziz kocaoğlu. Eminim ki göztepe stadının orada oturanlar da aynı sorundan şikayetçi ki. zaten çeşitli muhtarlık toplantılarında göztpee de oturanlar da bunu istemedigini belirtiyorlardı.

Yorumu oyla      11      5  
ertan 6 Ocak 2016 Çarşamba 18:35

Şehrin içine stat arazi çevre uygunsa veya yeterlilik sağlanarak yer altı otoparkı vs yapılacaksa düşünülmeli gelin karşıyakanın halini görün şu an bile otopark insanları canından bezdiriyorken stat yapılınca ne olacak ? gelin mavibahçenin trafiği ne hale getirdiğine bir bakın

Yorumu oyla      11      5  
volkan 6 Ocak 2016 Çarşamba 17:43

sen başka şehire 33.000 kişilik stad yap bize 15.000 yazık iyiki iptal olmuş..şehrin ortasına otoparksız stad olmaz hukumet once ataurk stadını modernize etsin..

Yorumu oyla      11      5  
6 Ocak 2016 Çarşamba 17:40

Avrupa şehirleri ile İzmir aynı mı? Adamların şehirleri planlı. Mavişehir' de yapılan AVM'ye izni veren bakanlık trafik oldu diye eleştiri alan belediye. Burada da aynı durum söz konusu.

Yorumu oyla      11      5  
6 Ocak 2016 Çarşamba 16:46

İhaleyi hukuka aykırı yapmışlar, mahkeme iptal edince de beceriksizliği belediye üstüne yıkıyorlar. Stat yapıyorsun birinde otopark yok, diğerinde kapasitesi çok az. Şaka gibi. Koskoca şehirde arazi kalmadı mahalle arasına stat yapmaya kalkıyorlar. Adamlar size verin Uzundere' de arazi yapalım büyük bir stat dediler. Karşıyaka içinde Çiğli'de İzban' ın dibinde daha büyük arazi vardı. Yok biz stadımızı Karşıyaka'ya istiyoruz dediler sonra basketbol salonunu Çiğli' ye yapmaya kalkıyorlar. Bu ne perhiz ne lahana turşusu !

Yorumu oyla      11      5  
ufuk 6 Ocak 2016 Çarşamba 16:39

Sporseverlere yeni proje geldi bile çadır kent ne işin var sporla uğraşmaya otur oturduğun yerde deprem olduğunda oralara çadırlar kurulacakmış sanki yer yok (inciraltında boş arazi çok git çadırımızı oraya kur)başkan komik oluyor sporseverlere zulum ediyorsunuz çok yazık

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çağlar’ın Beşiktaş yolunu 1 yıl kuralı kesti!
Ara transferde ismi Beşiktaş'la anılan Altınordu'nun genç stoperi Çağlar ...
Galatasaray ‘20 milyonluk’ transferi açıkladı
Galatasaray Kulübü, Kasımpaşalı oyuncu Ryan Donk'u 2.5 yıllığına renklerine ...
Altınordu ilk hazırlık maçında Es-Es'e yenildi
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, Antalya kampında oynadığı ilk hazırlık ...
 
Göztepe’de Diyadin 10 yabancı istiyor!
PTT 1'inci Lig'de gözünü şampiyonluğa diken Göztepe'de transfer çalışmaları ...
Altınordu’da gurbetçi atağı
PTT 1'inci Lig'de ikinci devre hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren ...
Kaf-Kaf transferde hız kesmiyor!
PTT 1'inci Lig'de revizyona giden son sıradaki Karşıyaka, transfer listesindeki ...
 
Beşiktaş’tan Altınordu’nun yıldızına 6 milyon euro!
Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Cenk Tosun, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, ...
Dört büyüklerin efsaneler turnuvasında kavga!
Sakarya'da düzenlenen 4 Büyükler Salon Futbolu Turnuvası'ndaki Fenerbahçe-Beşiktaş ...
Necati Ateş ve Gökhan Ünal takımda kaldı!
PTT 1'inci Lig'de ilk yarıyı son sırada tamamlayan Karşıyaka'da gönderileceği ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva