HABERLER>GÜNCEL
13 Eylül 2023 Çarşamba - 15:15

Fişekçiden 'kaza' savunması... Tahliye talebine ret!

İzmir'de, Göztepe ile Altay takımları arasında oynanan olaylı derbiye ilişkin 23 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında tutuklu tek sanık Furkan Ersanlı, olayın kaza sonucu yaşandığını öne sürerek, "10 aydır bu nedenle cezaevindeyim. Benim ve ailemin psikolojisi bozuldu. Kazaya ben de çok üzüldüm. Evin tek erkeğiyim, bu nedenle çalışmam gerekiyor. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi. Mahkeme, Ersanlı’nın tutukluluk halinin devamına ve işaret fişeğiyle yaralanan taraftar Mehmet Çakır'a ait adli tıp raporunun beklemesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Fişekçiden  kaza  savunması... Tahliye talebine ret!

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe ve Altay arasında, geçen yıl 27 Kasım'da oynanan derbide, Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğiyle, Göztepeli taraftar Mehmet Çakır yaralandı. Bu sırada Göztepe tribünlerinden sahaya atlayan Mehmet Nihat Aydın da korner direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Olaylar nedeniyle maç tatil edildi.

Derbi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Nihat Aydın ile Altay tribünlerindeki Furkan Ersanlı, D.D., K.E., E.Y., H.Ç., M.E.K., A.G., H.K., M.Y., S.H., Ç.K., E.E., A.B., Ş.P., Ö.U., Ü.T., T.G., G.A.A. ve E.K. tutuklandı. U.M.K., F.Ö., N.A.D. ve F.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaleci Ozan Evrim Özenç'e korner direğiyle saldıran Mehmet Nihat Aydın hakkında, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), olaylar nedeniyle her 2 takımı da hükmen mağlup saydı.

Soruşturmanın ardından diğer şüpheliler hakkında da İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede savcı, Furkan Ersanlı'nın tribünde planlı ve kararlı şekilde, işaret fişeğini binlerce kişinin bulunduğu Göztepe tribünlerine doğru hedef gözetip, ateşleyerek 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarını işlediğinin altını çizdi. Ersanlı için bu suçlardan 23 yıla kadar hapis cezası istedi.

ERSANLI HARİÇ TÜM SANIKLAR ADLİ KONTROLLE SERBEST
Savcı, diğer sanıkların ise 'Kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım’ suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Öte yandan sanıkların 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak', 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenini bozmak' ve 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Geride kalan süreçte Furkan Ersanlı hariç tüm sanıklar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERDİ
Sanıkların yargılanmalarına bugün İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Ersanlı'nın yanı sıra tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Duruşmada tribünde işaret fişeğiyle yaralanan Mehmet Çakır'ın avukatı, olayda hedefin Göztepeli taraftarlar olduğunu, fişeğin etkili mesafede olması nedeniyle eylemin sonucunun muhakkak olduğunu, bu nedenle de yaralanmanın gerçekleştiğini, olaydan sonra sanığın üstünü değiştirmesinin ise eylemi kasıtlı yaptığını ortaya koyduğunu söyledi. Sanık Furkan Ersanlı'nın avukatı da dünyanın her yerinde stada havai fişek ve meşale sokulabildiğini, bunun için istenilen cezanın 6222 Sayılı Kanun ile belli olduğunu söyledi. Ersanlı'nın avukatı, müvekkilinin maçı izleme amacıyla stada gittiğini, Göztepe taraftarları ile herhangi bir sorununun bulunmadığını, bu nedenle doğrudan bir kastla eylemin gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını belirtip, tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Tutuklu sanık Furkan Ersanlı, olayın bir kaza sonucu yaşandığını belirtip, "10 aydır bu nedenle cezaevindeyim. Benim ve ailemin psikolojisi bozuldu. Kazaya ben de çok üzüldüm. Evin tek erkeğiyim, bu nedenle çalışmam gerekiyor. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve Mehmet Çakır'a ait adli tıp raporunun beklemesine karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

 
82 yaşındaki eşini öldürmüştü... Tutuklandı!
 
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arazi vahşeti... Kardeşi ve yengesini öldürdü!
Trabzon'da, arazi anlaşmazlığı kaynaklı kavgada, 79 yaşındaki Azmi Şükrü ...
Binali Yıldırım, İzmir'de... Programda neler var?
 AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bir dizi programa katılmak için İzmir'e geldi.
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı
"Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ...
 
MİT TIR'ları davasında sıcak gelişme!
MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasına ilişkin ...
1 yıldır sonuç alınamıyordu... Arabuluculukla kira anlaşmazlığı çözüldü!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira bedeli ve tahliye konusunda anlaşmazlık ...
Bakan duyurdu: 258 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Son 90 günde terör örgütlerine yönelik ...
 
Sahte para baskını: 2 milyon 300 bin dolar ele geçirildi
İstanbul'un Esenyurt ilçesinde sahte para basıp piyasaya sürenlere yönelik ...
WhatsApp yeni özelliğini aktifleştirdi
Çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gönderilen mesajların 15 dakika ...
Depreme teknolojik önlem… Hayat kurtaran 6 saniye!
Bilimin, depremin zamanının bilinmezliğine çare aradığını belirten Jeoloji ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva