HABERLER>SPOR
16 Temmuz 2013 Salı - 19:05

Fenerbahçe'li futbolculardan UEFA'ya sert mektup

Topuk Yaylası'nda hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de futbolcular, Emre Belözoğlu, Volkan Demirel ve Dirk Kuyt basın toplantısı düzenleyerek UEFA Tahkim Kurulu'nun dün verdiği kararları değerlendirdi.

Fenerbahçe li futbolculardan UEFA ya sert mektup

DÜZCE - Toplantıda ilk söz alan Emre Belözoğlu olurken, tecrübeli oyuncunun sözlerinden satırbaşları şöyle;

* Bizler F.Bahçe'nin mukaveleli futbolcularıyız. 3 yıldır bu süreçlerden çok yorulduk. Ama artık saha içine konsantre olmak istiyoruz. Dün alınan haber bizi çok üzdü ama... Herşeyi biliyoruz. Neler olduğunu biliyoruz. 2010-11 sezonunun şampiyonu biziz...

* Bu sezon da şampiyonluğun adayı biziz.. Ne olursa olsun F.Bahçe bayrağını en üstlere taşımak istiyoruz.

* Kuyt bugünkü basın toplantısında bir konu gündeme getirdi. Bizler masum olduğumuzu biliyoruz. Ve bu masumiyetimizi UEFA'ya bir mektup ile dile getireceğiz. Hukuğun verdiği her karar doğru değildir. CAS'taki süreçten de umutlu değilim ama bekleyip göreceğiz..

"BİZİM ÜLKEMİZDE BÖYLE..."
* Avrupa'da farklı bir durum konusu.. Ben bu sonuçlara şaşırmıyorum. Bu cezalara şaşıranlar Avrupalılardır.. Bizim ülkemizde yükselen değerlere karşı bir fitne fesat var. Ben Avrupa'da Liverpool'un böyle bir ceza ile karşılaştığında Everton'ın ezeli rakibinin daha fazla ceza alması için uğraşacağını sanmıyorum. Ama biz de böyle.. Bu söylediklerim yanlış yerlere çekilmesin lütfen.
 
* 3 Temmuz süreci ile bugün durum daha farklı... En azından Aziz Yıldırım bizimle beraber... Başkanımız maddi manevi her açıdan biz futbolcuların arkamızda olduğunu söyledi.. Fenerbahçeli taraftarlar umutsuzluğa kapılmasın... Biz 3 Temmuz sürecinden sonra yine devam edip yarım puanla şampiyonluğu kaptırdık.
 
* Her karar Hz. Ömer'in kararı değil boynumuzu bükelim.. Her şeye hazırlıklıyız.. Çok iyi bir takımımız var sahada ne gerekiyorsa onu yapacağız... 3 senedir ne yaşadıklarımız ortada... Özellikle taraftarlarımıza sesleniyorum. Bugün beraberlik günüdür...

Volkan Demirel'in açıklamaları şöyle;
* Bizler her şeyin farkındayız. Ne karar çıkarsa çıksın bu grup kendini çok iyi biliyor. Aptal insanlar değiliz. 2010-2011 şampiyonluğumuzu alnımızın teriyle kazandık. Konuşamıyorum, konuşsam dilimden çok şey çıkar, emin olun. Bizler şampiyonluğumuza inanıyor ve arkasındayız. Daha söylenecek çok şey var ama televizyonlar karşısında söyleyemiyorum. Umarım söylenmesi gerekenleri bir gün bir yerde söyleyebilirim.
 
* Bize şike yaptığımız gerekçesiyle ceza veriliyor. Ama o kadar başarılıyız ki şikeyi tek başımıza yapmışız... Madem ortada şike var diğerleri nerede... Parayı verip maçları almışız biz verip tek başımıza kazanmışız.. Ama yok...
 
* Fenerbahçelilerden ricamız kimse ümitsizliğe düşmesin, boynunu bükmesin. Şampiyonluğumuz çok temiz, biz ne yaptığımızı biliyoruz, kimsenin şüphesi olmasın. CAS'tan bişey çıkacağına ümidim yok, bize nereyi layık görüyorlarsa orayı layıkiyle oynayacağız.
 
* Şike yaptığımız iddia edilen sezonda, Korcan'ı yediği golden suçladılar.. Aynı golleri ben de yedim. Şike yaptım yani şimdi. Ayrıca şike yaptığımız sezonda 82-82 kafa kafaya bitti sezon.. Böyle mi olurdu şike yapsaydık.. Karabükspor'la maç yapıyoruz. Takımın ligde kalma düşme iddiası yok. Her şey garanti , adamlar 90. dakikada yüklenip gol atıyor ve maç 1-1 bitiyor.
 
*Eskişehirspor maçında Ümit Karan vurdu top direkten döndü kalçama çarptı az daha gol oluyordu. Gol olsa şampiyonluk gidiyordu. O pozisyonlarda biz şike mi yapıyorduk.

KUYT'IN SÖZLERİ:
* UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final görmüş bir takımın bir parçası olarak aldığımız bu ceza hiç adil değil. Zaten bir yıl men almış bir kulübün iki yıl daha cezalandırılması normal bir durum değil..
 
* UEFA'ya karşı kafamızda birçok soru işaretleri var. Artık dava CAS'a intikal etmiş durumda.. Artık CAS'ın biz futbolcuların kariyerini 25 milyon taraftarın duygularını çok daha iyi anlayacağını düşünüyorum.
* Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bütün bu olumsuzlukların ardından futbolcular olarak çok daha fazla çalışıyorum. Umuyorum ki sizlerle de son kez bu konuyu konuşuyor oluruz. Ve futbolcular olarak kendi işimizle ilgileniriz.
 
* 5 yaşımdan bu yana futbol takip ediyorum... Ve bu denli büyük bir ceza hatırlamıyorum.Avrupa bazı takımlarına karşı UEFA'nın verdiği cezalar ortada...
 
* Bence bu bizim başmıza gelenler sadece F.Bahçe'nin sorunları değil. Bu tablo Türk futbolununda sorunu.. Ceza böyle kalacaksa bundan Türk futboluda zarar verecektir.
 
* Bu olay İngiltere'de olsaydı, Liverpool ve Everton birlik olur ve bu sorun için birlikte savaşırlardı. (Kuyt konuşurken Volkan araya girdi ve... "Bizde durum İngiltere'dekinden çok farklı.. Bizde UEFA'ya şikayet maili atılıyor... 900 sayfalık idiaları üşenmeden Türkçe'den İngilizce'ye çevirip mail atıyor...")

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beklenen oldu Ali Kuçik'le yollar ayrıldı
Göztepe'de uzun süredir takımdan ayrılmak istediği söylentileri iyice ...
Buca’da Mehmet Batdal şoku
Bucaspor’da Yasin Avcı’nın Şanlıurfaspor, Erkan’ın Akhisar Belediyespor’a ...
Kaf-Kaf’ta parola takım ruhu!
Karşıyaka’nın Nevşehir kampı bugün başlarken teknik direktör Sait Karafırtınalar, ...
 
Galatasaray İzmir’de İspanyol devine karşı!
Sarı-kırmızılı takım sezon öncesi ilk ciddi sınavını Atatürk Stadı’nda ...
Ankara’da sıcak saatler: Demirören-Kılıç zirvesi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşen Türkiye Futbol Federasyonu ...
Bir doping skandalı da bisiklette
2013 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun şampiyonu Mustafa Sayar’da doping ...
 
Barış Hersek Pınar Karşıyaka'da
Dış transferde Tofaş'tan Can Altıntığ ve İnanç Koç'la anlaşan Pınar Karşıyaka, ...
Ve UEFA Beşiktaş ve Fenerbahçe için kararını verdi
Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın, UEFA kararlarına yaptığı itiraz ...
Kaf-Kaf’ta yeni hedef Servan
Ganalı Jebrin ve Caner Ağca’yla ilgili girişimlerinden sonuç alamayan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva