HABERLER>EKONOMİ
5 Nisan 2023 Çarşamba - 10:06

‘EYT yükü’ isyanı… İzmir’de tam gün iş bırakılacak!

EYT düzenlemesinin ardından yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın emekli hakkı kazanacak olması, SGK müdürlüklerinde iş yükünün artmasına neden olmuştu. Geçtiğimiz hafta uyarı eylemi düzenleyen sendikalar, taleplerinin karşılanmadığını duyurarak İzmir’de yarın (6 Nisan Perşembe) tam gün iş bırakacaklarını duyurdu.

‘EYT yükü’ isyanı… İzmir’de tam gün iş bırakılacak!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- EYT düzenlemesinin ardından yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın emekli hakkı kazanacak olması, SGK müdürlüklerinde iş yükünün artmasına neden oldu. Memurlar, çalışma koşulları sebebiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu işçileri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile artan iş yükü ile birlikte süregelen sorun ve talepleri için geçtiğimiz hafta İzmir’de iş bırakma eylemi düzenledi.

Konak Eski Sümer Bank önündeki SGK il Müdürlüğü'nde Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi ve Birleşik Kamu İş'e bağlı Büro-İş İzmir Şubesi öncülüğünde iş bırakan SGK çalışanları, taleplerinin karşılanmaması halinde 6 Nisan günü tüm Türkiye’de greve çıkacaklarını duyurmuştu.

TALEPLERİMİZ YOK SAYILDI
SGK çalışanların taleplerinin karşılanmadığını belirten Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven açıklamasında “EYT yoğunluğu altında talepleri yok sayılan SGK çalışanları, yeterli personel alınması, ikramiye hakları, 3600 Ek gösterge, insanca bir ücret ve çalışma koşulları için 6 Nisan Perşembe günü tam gün iş bırakıyoruz. Basın açıklaması Saat:12.30 de SGK İl Müdürlüğü Önünde gerçekleştirilecektir. SGK ‘da iş bırakma eylemi yapılacağından vatandaşımızın Sosyal Güvenlik Merkezlerine gelmeyerek destek olmasını ve basını haber yaparak kamusal sorumluluk almaya davet ediyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

 
Antalya açıklarında gemi battı!
 
Konak'ta Gençlik Meclisi toplandı... Başkan Batur: Umudumuz sizsiniz!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adınız:mağdur 3 Mayıs 2023 Çarşamba 20:49

Hic çalışmadan bugüne kadar maaş aldınız grev yapıyorsunuz sizi oturduğunuz yerden hen uzak yerlere sürgünler ozaman kendinize gelirsiniz bugüne kadar yattiklariniza sayın 2 ay çalışın yazık

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 6 Nisan 2023 Perşembe 00:46

Bu zaman da ülke genelinde biraz özverili çalışmaya davet ediyoruz SGK calisanlarini Memur oldunuz devlet garantiniz var düşüncesinde olmanız rahatlığından ileri geliyor. Bugün bizlere yarın sizlere siz isinizi yapmazsanız dünya duracak kafası içinde olmanız böyle hassas dönemde tam bir vatan hainliği. Sizin yerinize gelecek binlerce genç var bu ülkede SGK memurlari bu eylem ben e tam bir vatan hainliği provalotor bir düşünce görevinizi yapın binlerce emeklilik bekleyen insan var işinizi yapın eylem sırasını seçimden sonra yaparsınız aldığınız paranın hakkını verin devletle didismeyin sadece işinizi grev yapacaksaniz seçimden sonra yapın

Yorumu oyla      2      4  
Asrın lideri reisimiz 5 Nisan 2023 Çarşamba 21:52

İstediğiniz kadar eylem yapın.oyumuz gene Reise .hele seçimler geçsin bunlar unutulmaz .

Yorumu oyla      2      4  
Namık 5 Nisan 2023 Çarşamba 14:37

Tam zamanıydı seçim arifesinde binlerce EYT Mağduru varken Samimi değilsiniz resmen hükümeti zorda bırakmak adına muhalefete hizmet etmekten başka bir anlama gelmiyor yapmış olduğunuz eylemler Nedense chp nin olduğu bölgelerde olması oldukça manidardır pandemide ve depremde canları pahasına mücadele eden insanlara ihanet edercesine eylemler yapıyorsunuz ve kendi haklarınızı savunduğunuzu düşünerek binlerce mağdur yaratıyorsunuz diliyorum seçimden sonrada aynı eylemlere devam edersiniz ve yine diliyorum hiç iş başı yapamazsınız sizde o potandiyel var hadi gösterin kendinizi Her kimki maduriyetler yaratma çabasındaysa en büyük haindir Haklarınızı aramak şimdimi geldi aklınıza ne tesadüf değilmi eyt mağdur olsun hükümet zorda kalsın kime hizmet ettiğiniz aşikardır Birde mağdur ettiğiniz kişilerden destek bekliyorsunuz nasıl bir pişkinliktir

Yorumu oyla      3      3  
Kamil 5 Nisan 2023 Çarşamba 14:17

Sağlık çalışanları Kovid 19 Harıl Harıl çalıştılar Ayıptır günahtır gelipte Halktan medetmi umdular Esnaf Her gün 16 Saat çalışıyor Ne Cumartesi var nede pazarı Herkez Görevini bilecek Haddini Aşmıyacak Masşın yatıyotmu yatıyor Mesayini alıyommu fazlasıyla Sende Ozaman işini tam yapcannnnnnnn

Yorumu oyla      3      4  
burak 5 Nisan 2023 Çarşamba 13:44

tam işe yarayacaklarken iş bırakıyorlar..

Yorumu oyla      3      4  
bahadır 5 Nisan 2023 Çarşamba 13:25

önce emeklilik için bekleyenlerin işlerini yapın sonra hakkınızı arayın pandemide evde yatarken bu para bize helal değil deyip almadıgınız oldu mu? Ey hükümet ey devlet! Sen de devletliğini bil çalışmayan memurunu kapğı önüne koyacak düzenlemeleri yap. Bir ay oldu hala emekli maaşı bağlanmadı sözünü tut, tutmana engel olanları da kapının önüne koy.

Yorumu oyla      10      4  
izmir 5 Nisan 2023 Çarşamba 11:46

pandemi döneminde yoğunluktan iş bırakan sağlık çalışanı gördünüz mü? işleri bitirin sonra hak ararsınız. insanlar sizden iş bekliyor.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim dünyası bunu tartışıyor… Depremden sonra toprağın verimi artar mı?
Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın, Kahramanmaraş ...
Çiğ sütte fiyat oyunu… Tek direnen kooperatifler!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk çiğ süt fiyatlarında firmaların ...
Yüzde 75’ten geri adım yok… İZELMAN iş bırakıyor!
7 binin üzerinde işçinin çalıştığı İZELMAN’da devam eden toplu iş sözleşmesi ...
 
'İhracat rekorları kırmaya devam ediyoruz'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mart ayında yüzde 4,4 artış ile ...
Tesla'nın Türkiye fiyatları belli oldu
Tesla’nın satışa çıkan tek modeli Model Y’nin 3 farklı versiyonunun lansman ...
Tekstil sektörü yüzünü ithale döndü… Pamukta endişe!
Nisan ayının ardından başlayacak pamuk ekimi için çiftçinin gözü yağışlarda. ...
 
'Kiracıların da krediden faydalanabilmesine imkan sağlıyoruz'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kentsel dönüşüm kredileri hakkında ...
Bakan Nebati: Enflasyonu kalıcı şekilde indireceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyonun negatif etkilerinin ...
TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı!
Mart ayında yıllık enflasyon yüzde 50.51 oldu
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva