HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Nisan 2010 Salı - 00:00

EXPO için İnciraltı şart

Büyükşehir Belediyesi’’nin Şanghay’’da düzenlenecek EXPO 2010’’a katılımıyla ilgili bilgi veren Başkan Kocaoğlu, ’“EXPO bize çok uzak değil, ama yeni başvuru için İnciraltı planlaması şart’” dedi.’

EXPO için İnciraltı şart


 
İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2020 EXPO’’suna başvurabilmek için kırılma noktasının, İnciraltı’’nın planlanması olduğunu söyledi.

İzmir’’in 2010 yılında Şanghay’’da düzenlenecek olan Dünya EXPO’’suna katılması nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’’in EXPO şansını kaybetmediğini, ama yeni bir başvuru için İnciraltı ve Yeni Kent Merkezi planlamalarının yapılması gerektiğini söyledi.

2020 yılında düzenlenecek olan EXPO’’ya başvurmak için müracaatların henüz açılmadığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“EXPO yarışında kazanamasak da, çok ciddi bir performans gösterip çok ciddi oy aldık. EXPO bize çok uzak değil, her zaman ipi göğüsleyebiliriz. Ancak başvuruya hazır hissetmek için birkaç noktanın aydınlığa kavuşması gerekiyor. Ancak o zaman EXPO’’ya hazır olarak, göğsümüzü gererek başvuruda bulunabiliriz. 2015 için önce taahhütte bulunduğumuz İnciraltı’’nı planlamamız gerekiyor’” diye konuştu. Yeni Kent Merkezi için zemin etüdlerinin bitmek üzere olduğunu da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, ’“Ama İnciraltı çok önemli bir konu. Burada kırılma noktası İnciraltı’’dır’” dedi.
 

 
İZMİR TEK
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman ve İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan’’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 1 Mayıs - 31 Ekim 2010 tarihleri arasında Çin’’in Şanghay şehrinde düzenlenecek olan EXPO’’ya 80 ’– 100 milyon arasında ziyaretçi beklendiğini ve fuarın İzmir’’in ve bölgenin tanıtımı açısından çok yararlı geçeceğine inandıklarını söyledi. ’“Daha iyi bir şehir, daha iyi bir yaşam’” temalı Şanghay EXPO’’ya 183 ülkenin katıldığı bilgisini veren Başkan Kocaoğlu, İzmir’’in 48 dünya şehriyle birlikte ’“Dünyadaki en iyi şehir uygulamaları’” bölümünde 200 metrekarelik bir standda yer alacağını söyledi. İzmir’’in Türkiye’’den temsil hakkı kazanan tek şehir olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, Büyük Kanal projesinin EXPO süresince dünyanın her yerinden gelecek ziyaretçilere sergileneceğini ifade etti. Başkan Kocaoğlu, 19 ’– 20 ’– 21 Haziran tarihlerinde kendilerinin de Şanghay EXPO’’da bulunacaklarını ve Türk Günü’’ne katılacaklarını, ayrıca organizasyon çerçevesinde 21 Haziran’’da ’“İzmir Günü’” düzenleyerek kenti ve bölgeyi EXPO ziyaretçilerine tanıtacaklarını ifade etti. EXPO’’da tanıtılacak olan Büyük Kanal projesinin durağan olmadığını ve sürekli bir devinim yaşadığını belirten Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
’“İzmir halkının ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Körfez ile işi hiçbir zaman bitmez. Büyük Kanal, sürekli yeni projelerle ve bölümlerle yenilenecektir. Gümrük Pompa İstasyonu ’– Basmane arasına yeni bir hat döşüyoruz. Gıda Çarşısı’’nı düzenliyoruz. Temizlik çalışmaları yapıyoruz. Çamur kazıcılar Körfez’’de dere ağızlarından biriken çamuru temizliyorlar. Halkapınar Su Fabrikası’’ndaki sifonun temizliği, takviyesi yapılacak. Önümüzdeki günlerde projesi yapılıp Güzelbahçe ana kanalı, Güney Batı Arıtma’’ya kadar yenilenecek. Büyük Kanal’’ın ömrü 40 yıl, ama her 2-3 yılda bir yeni uzun soluklu projelerle yeni takvimler belirlenecek. Hiç bitmeden hep gelişecek’”.
 

 
TEKNİK ÖZELLİKLER
İzmir standının alanı 200 metrekare olup 2 ana bölümden oluşuyor.  ’“Kültürel’” alanda ofis, açık bar alanı ve toplantı bölgeleri bulunuyor. Zeminin tamamı geleneksel siyah-beyaz dalgalı yer döşemelerinden oluşuyor. Bu döşeme Konak Pier-Alsancak arası sahil kesiminde bulunan geleneksel siyah-beyaz dalgalı döşeme ile kaplandı. İkinci bölüme ise ’“Doğal’” alan adı verildi. Burada, şeffaf bir camın altında İzmir kentinin uydu görüntüsü yer alıyor. Uydu görüntüsünün üzerinde, Büyük Kanal Projesi kapsamında bulunan tüm atıksu toplama kanallarını, hatlarını, pompa istasyonlarını ve atıksu arıtma tesislerini (Çiğli ve Güzelbahçe atıksu arıtma tesisi) gösteren ışıklı tüpler yer alıyor. Böylece ziyaretçiler, cam yüzeyin üzerinde dolaşırken, projeyi keşfedecekler ve ayrıca temiz körfez duygusunu hissedebilecek. ’“Doğal’” alanın tamamı beyaz yarı şeffaf tüllerle kaplanmış durumda. Tüllerin sarkan bölümlerine bazı İzmir resimleri yerleştirildi.

Tasarımı Ekonomi Üniversitesi tarafından yapılan stant alanında bulunan her türlü malzeme, ekolojik ve çevre dostu olarak seçildi. Stant alanı ayrıca özürlü insanların da rahatlıkla dolaşabileceği şekilde düzenlendi.

EXPO binasını 4 şehir birlikte paylaşacak olan İzmir’’in komşu ülke şehirleri ise Hong Kong, Barcelona ve Pekin olacak. EXPO ev sahibi ülkenin başkenti ile aynı binada yer almak İzmir için büyük bir izleyici potansiyeli anlamına geliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaka köy pazarına kavuştu
Güzelbahçe Yaka Mahallesi otantik köy pazarı açıldı. Açılışa Başkan İnce’’nin ...
Konak Belediyesi’’nde ’‘flaş’’ sözleşme
Belediye ve sendika arasında 5 günde anlaşmaya varılınca ülkenin en ...
Çocuklara bayramda ’‘doğal yaşam’’ serbest
Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan nedeniyle tüm çocukların İzmir Doğal ...
 
Karşıyaka’’da şenlik zamanı
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ...
Ve Aliağa-Menderes’’te prova başlıyor’…
TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi ...
Bu kurs 17 kişiye iş oldu
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ...
 
Dünya çocukları Buca’’da
32. Uluslararası Çocuk Şenliği için ülkemize gelen 42 ülkenin çocukları ...
Okullarda üreme sağlığı eğitimi
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen seminerlerde, liselerin üçüncü ...
Çamlı Köyü kesintisiz suya kavuşuyor
Kent içinde eskiyen şebekeleri yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva