HABERLER>EGE
13 Temmuz 2023 Perşembe - 09:44

Eski başkan 'diğerleri faydasız' dedi: Ayvalık, İzmir'e bağlanmalı!

Ayvalık’ta iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Hasan Bülent Türközen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Ayvalık’ın Bergama veya Edremit’e bağlanacağı tartışmalarına sert giriş yaptı. Türközen, “Adım başı il mi olur? Ayvalık, eğer Balıkesir dışında bir yere bağlanacaksa, o il ne Edremit’tir, ne Bergama’dır. Bağlanacağımız il kesinlikle İzmir olmalıdır. Çünkü Ayvalık’a faydası olacak tek il, İzmir’dir” dedi

Eski başkan  diğerleri faydasız  dedi: Ayvalık, İzmir e bağlanmalı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Ayvalık’ta 2004-2014 yılları arasında Belediye Başkanı olarak görev yapan Hasan Bülent Türközen, Ayvalık’ın, il yapılması planlanan Bergama veya Edremit’e bağlanacağı iddialarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepkisini dile getiriyor. Egedesonsöz’e konuşan Türközen, “Her 50 kilometrede bir il mi olur Allahaşkına? Ayvalık’a Balıkesir’in doğru dürüst katkısı olmamış, Edremit mi fayda getirecek, Bergama mı? Eğer Ayvalık, Balıkesir dışında bir yere bağlanacaksa, o il, kesinlikle İzmir olmalı. Çünkü İzmir, Ayvalık’a çok daha faydalı olur” ifadelerini kullandı.

AYVALIK, EDREMİT VEYA BERGAMA’YA BAĞLANAMAZ
Sosyal medya hesabından yaptığı “Ayvalık’ın bağlanacağı tek il vardır o da İZMİR! Balıkesir yıllardır kamburdur bizler için, hem sosyolojik hem de ekonomik olarak! Ne Edremit’e ne Bergama’ya Ayvalık bağlanamaz! Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık, topyekün Edremit ve Bergama’nın il sınırlarına yönelik lobi çalışması ve mücadele başlatmalıdır” diyen Hasan Bülent Türközen, “İl olmayı Edremit’ten, Bergama’dan daha çok hak eden ilçelerimiz var. İlçeleri il yapma olayı, tamamen siyasi bir oyun. 50 kilometre bir il olmasını doğru bulmuyorum. Müsriflikten başka bir şey değil. Ayvalık Balıkesir’e 130, İzmir’e 15 kilometre uzaklıkta. İzmir Büyükşehir’in verdiği hizmeti, Bergama Belediyesi verebilir mi, Edremit verebilir mi?” diye çıkıştı.

İktidar partisinin, Balıkesir’i sağlama almak amacıyla böyle bir yönteme başvurduğunu öne süren Hasan Bülent Türközen, “Çünkü AK Parti’nin kimyasını, Edremit, Ayvalık, Bandırma gibi sahildeki şehirler bozuyor. Bundan rahatsız oluyorlar” iddiasında bulundu. Türközen, il tartışması ve “Balıkesir sırtımızda kambur” ifadeleriyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

BALIKESİR, AYVALIK’IN SIRTINDA KAMBURDUR, ÇÜNKÜ…
“Edremit veya Bergama il olsa, buralara daha mı çok hizmet gelecek? Tabii gelmeyecek. Valilik binası, lojman gibi yatırımlar dışında ekstra bir şey olmayacak. Evet; Balıkesir sırtımızda bir kamburdur. Bizim geçimimiz turizm ve zeytinden. Bu iki unsur, Balıkesir’i yönetenlerin umurunda bile değil. Çünkü Balıkesir’in özünde hayvancılık var. Gıda sanayi üzerine kurulu bir şehir. Bizi anlamıyorlar. Zeytinyağımız, turizmimiz Balıkesir’i pek ilgilendirmiyor. Balıkesir’in Ayvalık ile ilgili bir projesi de yok zaten.  Keşke biz de İzmir’e bağlı olsaydık. Eğer Ayvalık Balıkesir dışında bir yere bağlanacaksa, o kent, Bergama ya da Edremit değil, kesinlikle İzmir olmalı. Çünkü İzmir, bizim ruhumuza daha uygun. İzmir’in ilçelerine yaptığı hizmetler, Balıkesir Büyükşehir’in ilçelerine, özellikle Ayvalık’a getirdiği hizmetlerden çok daha fazla. İzmir Büyükşehir’in gücüyle, turizme katkısıyla, tarıma katkısıyla, Balıkesir Büyükşehir’in bu alanlardaki katkıları aynı olabilir mi? Maalesef Balıkesir Büyükşehir, İzmir Büyükşehir kadar güçlü ve turizmi, tarımı öne çeken bir belediye değil. Bunu çok net bir şekilde görüyoruz. İzmir, özgürlüğün kentidir. Ayvalık da öyle. Eğer İzmir’e bağlanırsak, uyum sorunu yaşanmaz. Balıkesir bize, yani Ayvalık’ın sırtında kamburdur; çünkü Balıkesir’in Ayvalık’a hiçbir katkısı yok.  Edremit’in de il olmasına gerek yok, Bergama’nın da… Eğer bölge daraltılacaksa, tamam Edremit de il olsun, Bergama da il olsun; oldu olacak Ayvalık da il olsun. Versinler Ayvalık’a Dikili’yi, Gömeç’i, Altınova’yı da ilçe yapsınlar. Bunun bir amacı olmalı. Böyle bir düzenleme fayda getirmeli ama fayda getirmesi mümkün değil. Balıkesir, ilçelere bir hizmet mi götürecek? Önce Edremit, sonra Burhaniye’ye o hizmet götürülür, sonra Ayvalık’a sıra gelir. Kamu kaynaklarından en son yararlanan ilçeyiz. Tekrar söylüyorum; 50 kilometrede bir il olması kabul edilemez. Bu bir siyasi oyundur. Ayvalık, Balıkesir dışında bir yere bağlanacaksa, o il kesinlikle İzmir olmalıdır.”

 
Kınık’ta yüzme bilmeyen kalmayacak
 
Sıtkı Şükürer’den Alsancak Limanı yorumu: Satış kabus senaryosuna dönüşmesin!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gurbetçi 13 Temmuz 2023 Perşembe 17:07

23 senedir Çeşme de ikamet ediyorum ne yazık ki aynı tas aynı hamam. Şehir içi yollar köstebek yuvası yatırım yok. 23 sene önce neyse şimdi de aynı. Varsa yoksa Konser bir yer konser le mi kalkınıyor. Bence Edremit e bağlansın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da Derya Uluğ rüzgarı!
Sanatçı Derya Uluğ, Aydın'da park açılışında konser verdi.
Karşıdan karşıya geçiyordu... İranlı gencin acı sonu!
Z.A'nın kullandığı 43 ACU 011 plakalı otomobil, Akkent Mahallesi yakınlarında ...
Muğla'da kabus bitti!
Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan ...
 
Muğla'da feci kaza... 2 ölü 4 yaralı!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 4 otomobilin karıştığı trafik kazasında ölü sayısı 2'ye yükseldi.
Muğla'da orman yangını!
Muğla'nın Milas ilçesinde otlukta çıkan yangın, ormana sıçradı. Ekipler, ...
Balık tutmak için denize açıldı... Bir daha haber alınamadı!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, balık tutmak için botla denize açılan emekli ...
 
Orman Genel Müdürü'nden yaralanan Rus pilota ziyaret
Denizli'ye gelen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, geçen yıl eylül ayında ...
Vicdansızlar depremzedeleri hedef aldı!
Aydın merkezli 3 ilde, internetten konteyner ve prefabrik ev satışı ilanıyla ...
Manisa'da zehir baskını: 148 kök Hint keneviri ele geçirildi
Manisa'nın Akhisar ve Salihli ilçelerinde düzenlenen operasyonda 148 kök ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva