HABERLER>DÜNYADAN
30 Eylül 2009 Çarşamba - 00:00

En acayip ’‘Obama’’ teorileri’…

Andy Williams'ın, Obama'nın ''Marksist olduğu ve ABD'yi zayıflatmak istediği'' iddiasının ardından ABD Başkanı hakkında çıkan en ilginç komplo teorileri İngiliz basınında yer aldı.’

En acayip ’‘Obama’’ teorileri’…



Amerikalı eski pop şarkıcısı Andy Williams'ın ABD Başkanı Barack Obama'nın ''Marksist teoriye uygun hareket ettiğini ve ABD'yi zayıflatmak istediğini'' öne sürmesinin ardından, komplo teorilerinin anavatanı yine hareketlendi. Bilhassa sanal alemde ABD'de Obama ile ilgili komplo teorileri yeniden gündeme gelirken, İngiliz Daily Telegraph gazetesi sanal öne çıkan beş teoriyi yazdı:
 
1. Radikal Müslüman
 
Kampanya süreci ve başkanlığı boyunca Barack Hüseyin Obama'ya gerçekte Müslüman olduğu iddiası yöneltildi. Bu iddialar isminin yanı sıra Cakarta'da 6 yaşından 10 yaşına dek İslami okula gittiği yönündeki yanlış bilgiye dayandırılıyordu.
 
Obama'nın Kenyalı babası, dininin gereklerini harfiyen yerine getirerek yaşayan biri değilken, büyükanne ve büyükbabası da çok dindar insanlar değiller. Obama ise Chicago'da kiliseye gitmeye 20 yıl önce başladı.
 
2. Odinga bağlantısı
 
Yazar Jerome Corsi, Obama'nın Kenyalı muhalif lider Raila Odinga ile ailevi, finansal ve siyasi bağları olduğunu öne sürdü.
 
Kampanya süresince Corsi, Obama ve Odinga arasındaki gizli sırları ve Obama'nın başkan seçilmesi halinde devreye sokulacak gizli planı ifşa edeceğini öne sürdüğü basın toplantısı için Kenya'daydı. Ama vize sorunları nedeniyle sınır dışı edildi.  Popülaritesi düşen Odinga'nın Obama ile bağlantısı olduğu yönünde asılsız bir iddiada bulunduğu ortaya çıktı.
 
3. ABD'de doğmadı
 
'Doğumcular' diye bilinen komplo teorici bir kesim, Obama'nın doğum belgesinde yazıldığı üzere Hawai Honolulu'da doğmadığını, bu yüzden de ABD Başkanı olamayacağını öne sürüyor.
 
'Doğumcular' hareketi, kampanya ekibi, Obama'nın ikinci isminin Muhammed olduğu ve babasının Malcolm X olduğu söylentilerine karşı Hawai doğum belgesini internette yayımlamasının ardından başladı. Kampanya, seri numarasını gizleyip, solcu bir blog olan Daily Kos'a bir kopya vererek hata yaptı. Zira bunun üzerine belgenin sahte olduğunu 'ispatlamak' için sayısız amatör belge analizi yapıldı. Hareket, mantar gibi çoğaldı. Bir grup Cumhuriyetçi Kongre üyesi de başkandan doğum belgesini göstermesini istedi. Beyaz Saray doğum belgesini yayınlayarak bu iddaları tekrar yalanladı.
 
4. Gay ilişki
 
Amerikan tabloidi National Enquirer, Obama'nın Frank Marshall Davis ile eşcinsel ilişkisi olduğunu iddia etti. Söylenti, Obama'nın otobiyografisinde 'Frank' diye bahsettiği ve hayatında çok önemli bir yeri olan Davis'ten bir akıl hocası olarak söz etmesine dayandırılmıştı. Davis'in bir komünist olduğu da iddia ediliyor.
 
5. 'Ölüm jürileri'

Bu ifade, başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı olarak yarışmış ve eski Alaska valisi Sarah Palin tarafından ortaya atıldı.
 
Beş çocuğundan en küçüğü Down sendromlu olan Palin Facebook sayfasında,’“Benim bildiğim ve sevdiğim Amerika, anne babamın ya da Down’’lı çocuğumun sağlık hizmeti vermeye değip değmediklerine bürokratların karar vermesi için Obama’’nın ölüm jürisinin önüne çıkmak zorunda olmadıkları bir ülkedir’” demişti. (DIŞ HABERLER / GAZETEPORT)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasifik, deprem ve tsunamiyle sarsıldı...
Samoa takımadalarında meydana gelen 8,3 büyüklüğündeki deprem ve ...
Kongo'da gemi battı: 9 ölü, 100 kayıp
Nehirde batan geminin enkazının çıkarıldığı ve 40 kişinin kurtarıldığı açıklandı.’
Dövdüğü için babasının ellerini kesti
Yıllardır kendisini döven babasının ellerini kesen gencin hiçbir pişmanlık ...
 
Çin: Bu tatilde boşanmak yasak!
Çin'in Çongking eyaletinde, Komunist Parti yönetiminin 60. yılının ...
Transformers gerçek oldu!
Optimus Prime'a çok benzeyen insansı robot, saniyeler içinde otomobile dönüşebiliyor.’
'Çalışanları intihar eden müdür istifa etmeli'
Fransa'da bir Telecom çalışanının daha şirket yönetimini suçlayarak ...
 
Kriz vurdu, kral ve başbakanın maaşı dondu
Hükümet, kriz nedeniyle, ülke tarihinde ilk kez kral ve Başbakan Zapatero'nun ...
Chavez ve Kaddafi'den birlik mesajları
Venezuela'da buluşan Hugo Chavez ve Muammer Kaddafi, anti-emperyalist ...
'Türkiye ile yakın bir çalışma zeminindeyiz'
New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’’nda bu kez Dışişleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva