HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2023 Pazar - 12:16

Elle itme haksız tahrik sayıldı... Komşu cinayetinde indirim!

İzmir'in Buca ilçesinde, Kemal Yıldız'ın (52), komşusu Adem Ateş'i (38) tabancayla vurarak öldürüp 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada gerekçeli karar açıklandı. Mahkemenin, olay günü Ateş'in, Yıldız'ı elinden tutarak itmesini ilk haksız eylemin Ateş'ten geldiğine kanaat getirdiği ve sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulandığı gerekçeli kararda yer aldı.

Elle itme haksız tahrik sayıldı... Komşu cinayetinde indirim!

Kozağaç Mahallesi 249/1 Sokak'ta, aynı binada altlı üstlü oturan evli ve ikiz çocuk babası Adem Ateş ile komşusu emekli uzman çavuş Kemal Yıldız arasında, 4 Ocak 2022'de çocuk gürültüsü nedeniyle tartışma çıktı. Karşılıklı şikayetçi olan taraflar, daha sonra evlerine döndü. İddiaya göre Adem Ateş, Yıldız'ı dışarı çağırdı. Çıkan kavgada Yıldız, Ateş'i tabancayla yaraladı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Adem Ateş, kurtarılamadı. Evde yakalanan Kemal Yıldız ile azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan babası Kazım Yıldız (71) tutuklandı. Bir süre cezaevinde kalan Kazım Yıldız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARAR ÇIKTI
Soruşturmanın ardından iddianame hazırlanarak Kemal Yıldız hakkında 'kasten öldürme', Kazım Yıldız hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, hayatını kaybeden Kazım Yıldız hakkında davanın düşürülmesini, Kemal Yıldız hakkında ise 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep etti. İzmir 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen haziran ayında görülen duruşmada heyet, Yıldız'ı 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.  Yargılama sırasında vefat Kazım Yıldız'ın davası ise düştü.

Kemal Yıldız'ın 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada gerekçeli karar yazıldı. Olay günü tarafların yaşadığı tartışmaların ardından karakola gidip birbirlerinden şikayetçi oldukları kararda yer aldı. Sanığın eşini iş yerine bıraktığı sonra evine gelip tanığa 'Artık burama kadar geldi, dayanamayacağım, bu sefer yaparsa çıkartıp vuracağım' dediğinin de altı çizildi. Eve döndükten sonra Ateş'in Yıldız'ı aşağıya çağırdığı, sanığın da emekli uzman erbaş olması sebebiyle kendisine verilen beylik tabancasını alarak aşağıya indiğine vurgu yapıldı. İkili arasında tartışma başladıktan sonra birbirlerini ittikleri, tartışma devam ederken Yıldız'ın belinde bulunan tabancayı çıkardığı ve ateş ettiği de kararda yer aldı.

DOSYA İSTİNAFA TAŞINDI
Sanık Yıldız'ın yargılama süresinde Ateş'i öldürme kastı olmadığını söylese de olayın meydana geliş şekli dikkate alındığında, sanık savunmasının doğru olmadığının anlaşıldığına vurgu yapıldı. Heyet, taraflar arasında uzun zamandır husumet bulunduğunun, sanığın hem olay günü hem de daha öncesinde Ateş ve eşine yönelik tehditlerde bulunarak öldürme kastını apaçık ortaya koyduğuna yer verdi.  İzlenen kamera kayıtlarında da Ateş'in tabancaya yönelik bir müdahalesinin olmadığı, sanığın tabancayı belinden çıkardıktan çok kısa bir süre sonra sanığın elindeyken ateş aldığının görüldüğüne vurgu yapıldı. Mahkeme, olay günü Ateş'in, Yıldız'ı elinden tutarak itmesini dikkate alınarak ilk haksız eylemin Ateş'ten geldiğine kanaat getirdi ve sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanmasına karar verdi. Ayrıca yargılama sırasında yaşamını yitiren Kazım Yıldız hakkında açılan kamu davasının düştüğünü belirtildi.  Açıklanan sebeplerden ötürü mahkeme sanığa müebbet hapis cezası verirken, eylemini tahrik altında gerçekleştirdiğinden cezayı 18 yıla çevirdi. Tarafların itirazı üzerine dosya istinafa gönderildi. (DHA)


 

 
Menemen FK deplasmanda hayata döndü!
 
Filenin Sultanları 7'de 7 yaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEKNOFEST İzmir için geri sayım!
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji ...
Tıkladığı reklamla 277 bin TL'si gitti!
Bursa'da yaşayan emekli emniyet müdürü C.D, sosyal medyada gördüğü "kart ...
Tatar'dan 'iki devletli çözüm' vurgusu!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş ...
 
Oğlunu avda kazara öldüren baba intihar etti!
Ankara Ayaş'ta babanın bir anlık dikkatsizliği, hem oğlunu hem kendisini ...
Korkunç kaza: 2 kişi can verdi!
Elazığ- Bingöl kara yolunda otomobilin kamyonete arkadan çarptığı kazada 2 sürücü öldü.
30'uncu Altın Koza sahiplerini buldu!
Adana'da, bu yıl 30'uncusu düzenlenen 'Uluslararası Adana Altın Koza Film ...
 
Sokak ortasındaki kanlı pusuda yeni detaylar!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde işlenen pusu cinayeti esrar perdesini koruyor. ...
Fidan'dan BM yorumu: Türkiye tam merkezinde!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen New ...
TUS ve STS sınavları bugün yapılacak!
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva