HABERLER>GÜNCEL
4 Nisan 2011 Pazartesi - 11:36

Ege-Koop'ta ağaç dikme şenliği

Ege-Koop’un, en önemli kent yenileme projelerinden biri olan 25. Yıl Konutları’nda başlattığı ağaçlandırma çalışmaları için 25. Yıl Park Alanı’na ilk kazma vuruldu.

Ege-Koop ta ağaç dikme şenliği

İZMİR - “Ağaç Bayramı”nın hemen ardından Ege-Koop’un düzenlediği renkli buluşma, Güzelbahçe Urla’da bulunan elit projesi Dört Mevsim Konakları’nda, kemençe ve tulum eşliğinde horonların tepildiği “Hamsi Şenliği”yle devam etti. Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın ile Konak Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın yanı sıra Ege-Koop Dört Mevsim Konakları’nın ortakları, Ege-Koop Yönetim, Denetim ve Danışma Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu etkinlikte, tulum ve kemençe eşliğinde şarap ikramıyla birlikte 100 kiloya yakın hamsi tüketildi. Şenlik havasında geçen büyük buluşma, davetlilerin horon gösterileri ve keyifli sohbetleriyle renkli görüntülere sahne oldu.
 
Tabiat aşığı, çevre dostu Ege-Koop
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Çevre ve Orman İl Eski Müdürü Osman Tatar, Vakıfbank Gazi Şubesi Müdürü Tuna Turgut, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç ve Danışma Kurulu Üyeleri lie 25.Yıl Konutları ve Körfezevleri Konutyları’nın yüzlerce ortağının katıldığı “25.Yıl Konutları Fidan Dikme Şöleni”nde konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop’un bugüne kadar hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi, üst yapıdan önce alt yapı ve çevre düzenlemesini temel politika olarak benimsediklerinin altını çizdi. Ege-Koop’un çevre ve yeşile verdiği öneme değinen Metin Gençol ise Ege-Koop’un kentin ağaçlandırma çalışmalarına yaptığı katkılara dikkat çekti.
 
Ege-Koop’u, “tabiat aşığı, çevre dostu” yapan anlayışın üst yapıdan önce alt yapı ve çevre düzenlemesini temel politika olarak benimsediklerinden doğduğuna dikkat çeken Aslan, “Ege-Koop’un bugüne kadar oluşturduğu ve 100 bin kişinin sağlıklı ve bol oksijenli bir ortamda temiz hava soluyarak mutlu bir yaşam sürdürdüğü 7 modern kent parçası ve yapımı hızla devam eden 25. Yıl Konutları ve Dört Mevsim Konakları özgün projeleri; şehir plancıları ve çevreciler tarafından örnek alınacak, üniversitelerin çevre mühendisliği bölümlerinde de ders notu olarak okutulacak özelliktedir. Buralara 150 bin’in üzerinde çeşitli bitki türü ve fidan dikilerek bu kentler birer yeşil cennete dönüştürülmüştür. Ege-Koop’un Genel Başkanı olarak iddia ediyorum ki İzmir’in en yeşil, en yaşanabilir yerleri; Ege-Koop’un tamamladığı Çiğli’de Egekent-1, Menemen’de Egekent-2, Buca’da Egekent-3, Torbalı’da Egekent-4 Türkiye’nin en büyük Çelik Evler Projesi Güzelbahçe Evleri, Körfez Evleri, Türkiye’nin en büyük bahçeli konut projesi olan ve 2 milyon m2 alanda yoktan var ettiğimiz Villakent-Bahçekent projeleridir. Bugün özellikle Villakent’te ve diğer projelerimizde kişi başına düşen yeşil alan, Avrupa ortalamasının altında değildir” dedi.
 


25.Yıl Projesi’nde bir yılda toplam 650 milyon civarında sigorta primi ödeniyor
Alt ve üst yapı imalatlarının yüzde 45’inin tamamlandığı ve 1 yılda 20 milyon lira harcanan 25. Yıl Projesi’yle ilgili bilgiler de veren Aslan, “Projemizde 32 dönümlük inşaat alanı içinde 106-237 m2’den oluşan 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks olmak üzere her kesime hitap eden konutlarımız bulunmaktadır. Bu inşaat alanında 15 ayrı firma çalışmakta olup; bu sayı birkaç ay sonra 30 ayrı firmayı bulacaktır. Bugün itibari ile 25.yıl projemizde 350-500 arasında kişi çalışmaktadır. Ve buradan gururla şu sonucu sizlerle paylaşabilirim; Ege-Koop’un 25.Yıl Projesi’nde devlete bir yılda toplam 650 milyon civarında sigorta primi ödenmektedir. Bu projede de hedefimiz; 2012 yılında yani önümüzdeki yıl alt yapısıyla, modern konutlarıyla, 3 yüzme havuzu dahil spor tesisleriyle, 25. Yıl Konutları’nı yeşille mavinin kucaklaştığı bir cennete dönüştürerek yerleşime açmaktır” diye konuştu.
 
Aslan: Ege-Koop’un oluşturduğu kentler ve yeşil çevre dokusunu yok sayarsak İzmir’in görünümü değişecektir
İzmir’in çarpık kentleşme ve görüntü kirliliği manzarasını hiçbir zaman hak etmediğini de dile getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop’un oluşturduğu kentler ve yeşil çevre dokusunu yok sayarsak İzmir’in görünümünün değişeceğini, çarpık kentleşme ve çoraklaşma siluetinin ortaya çıkacağını söyledi. Bugün için İzmir’in en öncelikli çözüm bekleyen probleminin, çarpık kentleşme ve gecekondulaşmanın oluşturduğu sağlıksız yaşam ortamı ve görüntü kirliliği olduğunu kaydeden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çarpık kentleşme ve gecekondulaşma probleminin en kısa yoldan, kestirme çözümü, ‘Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm’ün hayata geçirilmesidir. Aslında Ege-Koop’un bugüne kadar gerçekleştirdiği ve yapımını sürdürdüğü her proje, adı konmamış bir ‘Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm’ projesidir. Son olarak Ege-Koop’un 27.Olağan Genel Kurulu’nda, oybirliğiyle İzmir genelinde ‘Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm’ için bir kurul oluşturularak çalışmalara hemen başlanması kararının alınması da çevreye ve kentleşmeye verdiğimiz önemin en çarpıcı göstergesidir.”
 
Gençol: Ege-Koop’la hayata geçirdiğimiz çalışmalar kapsamında bugüne kadar 8 bin civarında ağaç dikildi
Ege-Koop’un çevre ve yeşile verdiği öneme değinen Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ise Ege-Koop’un kentin ağaçlandırma çalışmalarına yaptığı katkıları hatırlattı, Ege Orman Vakfı’yla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine dikkat çekti. Gençol, “Ege-Koop, proje alanlarındaki peyzaj çalışmaları dışında kenti yeşillendirmede de büyük sorumluluklar alıyor, yaptıkları fidan bağışlarıyla ormanlarımıza büyük katkıda bulunuyor. Ayrıca Ege-Koop’la hayata geçirdiğimiz çalışmalar kapsamında bugüne kadar 8 bin civarında ağaç dikildi ve Türkiye’ye 5 bin dekar ormanlık alan kazandırıldı. Bunun yanında projelerindeki ağaçlandırma çalışmalarının ardından, bu alanlardan elde edilen zeytin gibi ürünlerden de ağaçlandırma çalışmalarına kaynak sağlanıyor.” 
 
Uluç: Herkes 1 fidan dikse, 10 yıl sonra o ışığın dünyayı nasıl aydınlattığını göreceğiz
Ege-Koop’un konut üretiminin yanında doğaya yaptığı katkılara da değinen Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç da, ağaç yetiştirmenin insanın evladını yetiştirmesi kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Uluç, “Dünyanın yarınlarını kurtaracak bitki örtüsünün ve insanın dünyaya verdiği zararın telafisini bir fidan dikerek karşılamak mümkün. Herkes 1 fidan dikse 10 yıl sonra 100 yıl sonra, o ışığın dünyayı nasıl aydınlattığını göreceğiz” dedi.
 
Özkan: Oluşturduğumuz çevre ve yeşil alan düzenlemeleri, çağdaş kentçilik anlayışı açısından örnek alınması gereken çalışmalarımızdandır
Ege-Koop ve Üniversiteliler Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Oya Özkan ise Ege-Koop’un çağdaş şehircilik anlayışıyla kurduğu tüm yerleşim bölgelerinin içinde ve çevresinde yeşil doku oluşturduğu, yarattığı bu dokuların kalıcılığının devamı için de büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.  Ege-Koop’un sadece fidan dikerek yeşil çevre dokusu oluşturmakla kalmadığını, diktiği fidanların, bitki örtüsünün, düzenlediği park ve bahçelerin bakımını titizlikle yaptığını da kaydetti. Tüm bu çalışmalar sırasında kendilerine destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Selçuk Savcı’ya da katkılarından dolayı teşekkür etti, şunları ekledi: “Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz projelerdeki çevre ve yeşil alan düzenlemeleri, çağdaş kentçilik anlayışı açısından örnek alınması gereken çalışmalarımızdandır. Ege-Koop olarak sosyal yaşam alanları oluştururken, orada yaşayacak olanları da doğadan ve yeşilden soyutlamadık. Yıllar sonrasında bitirmiş olduğumuz proje alanlarına gittiğimizde, senelerce önce diktiğimiz fidanların büyüyüp ağaç olduğunu görmek bizleri inanılmaz derecede mutlu ediyor, gururlandırıyor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demir asıl soruyu yanıtlayamadı
'Şifreli kitapçık' iddialarını yanıtlayan ÖSYM Başkanı Ali Demir en önemli ...
O kara listede İzmir de var!
Alman Die Welt gazetesi, Japon depreminden sonra dünyada nüfusu milyonlara ...
Esin Yılmaz alkışlarla uğurlandı
Bir süredir kanser tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ...
 
Gül: Bilgiler beni tatmin etti
Cumhurbaşkanı Gül, YGS'deki ''gizli şifre'' iddialarıyla ilgili olarak, ...
Azeri karısının boğazını kesti
Çiğli'de meydana gelen olayda psikolojik rahatsızlığı olan bir kişi karısının ...
Demir: Haksız bir uygulama olmamıştır
ÖSYM Başkanı Demir, "Sınavda hiç bir adayı haksız bir şekilde diğerinin ...
 
Seferihisar'a Danıştay müjdesi
Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu, Urla-Yağcılar Köyü’nün açtığı davada ...
Çoşkun Yolgörmez lösemiye yenildi
İTO Meclisi üyesi, Ekmek ve Unlu Mamüller Meslek Komitesi Temsilcisi 43 ...
17 Ağustos 12 yıl sonra büyüdü
Kandilli'nin web sitesinde Gölcük'ün büyüklüğü 7.8, Düzce ise 7.4 olarak verilince kafalar karıştı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva