HABERLER>GÜNCEL
11 Eylül 2023 Pazartesi - 13:05

Ege'de geriye dönük krizinde ikinci dalga... Rektöre sözünü tut çağrısı!

Rektörlük tarafından verilen sözün tutulmaması ve geriye dönük alacaklarının ödenmemesi üzerine EÜ Hastanesi sağlık işçileri oturma eylemi başlattı.

Ege de geriye dönük krizinde ikinci dalga... Rektöre sözünü tut çağrısı!

Geçtiğimiz haftalarda geriye dönük alacakları sebebiyle 8 gün boyunca hizmet üretmeyerek iş bırakma eylemi yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık işçileri, alacaklarının bir kısmının yatırılması ve geri kalanının eylül ayı başında yatırılmasına dair verilen söz doğrultusunda eylemlerine ara vermişti.

Rektörlük tarafından verilen sözün tutulmaması ve ücretlerin hâlâ ödenmemesi üzerine işçiler bugün rektörlük önünde oturma eylemine başladı. Eyleme Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, sendika şubelerinin başkan ve yöneticileri, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yüce Ayhan ve SES İzmir Şube Yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu da destek verdi.

“İŞÇİNİN PARASIYLA OYNAYANLARIN BİLİM YUVASINDA YERİ OLMAMALI”
Eylemde söz alan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Bir bilim yuvası önünde bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldığımız için utanıyorum. Söz verip tutmayanların, bu bilim yuvası içerisinde yeri olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

“SAĞLIK EKİP İŞİDİR”
İzmir Tabip Odası YK Üyesi Yüce Ayhan ise sağlığın bir ekip işi olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi; “Bileşenlerden biri dahi mutlu değilse sağlık hizmeti verilemez. Bu sebeple Ege Üniversitesi sağlık çalışanlarının hakkını almasını canı gönülden istiyoruz. Sıkça attığımız sloganda da dediğimiz gibi ‘Ekmek yoksa, barış da yok’ diyoruz.”

“SORUN MALİYEDEYSE EYLEMİ ORADA YAPALIM”
Son olarak sürece ve gelinen noktaya ilişkin konuşan Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, “Geçtiğimiz haftalarda eylemimizle tarih yazdık, ancak gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. Biz, bu kurumdan paramızı alamıyoruz. Onlarca görüşme yaptık, kurumun sunduğu tek argüman: ‘Para yok’. Buradan soruyoruz, Türkiye’de parasını almayan bir tane iş yeri kalmazken Ege Üniversitesi’nin parası niye gelmez? Sayın rektör, eğer yönetemiyorsanız, Maliye Bakanlığı sizi dinlemiyor ve ciddiye almıyorsa bunu açıkça ifade edin. Eğer böyle bir durum varsa, eylemi burada değil, sizinle birlikte Maliye Bakanlığı önünde yapalım. Ancak artık bu kurumları liyakatli insanlar yönetsin istiyoruz” dedi.

“YANDAŞLARI BESLEMEYİ BIRAKIN, İŞÇİNİN PARASINI VERİN”
Sendika genel başkanı aracılığıyla Maliye ile görüşüldüğünü aktaran Sarıçoban, “Maliye kuruma 220 milyon para gönderdiğini ifade etti. Sayın rektörlük ise ‘para gelmedi’ diyor. Bu işçinin alın terinin şirketlere peşkeş çekildiğini gösteriyor. Sayın rektörün de başhekimliğin de hastane yönetiminin önceliği şirketlerdir. Buradan ifade ediyorum; yandaşları beslemeyi bırakın, işçinin alın terinin karşılığını derhal verin” diye ekledi.  

“YANIT VERİLMEZSE ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”
Rektörlükten yanıt gelmediği taktide eylem biçiminin değişeceğini ifade eden Sarıçoban, “Bugün saat 13.00 ila 14.00 arası hizmet üretmeyeceğiz. Yarın sabah bize bir dönüş yapılmazsa saat 08.00’den itibaren oturma eylemi devam etmekle birlikte üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Şunu unutmayın biz işçiyiz, alın terinin sahipleriyiz ve pandemide ölenleriz” şeklinde konuştu. (Evrensel) 

 
Altay'da Deniz ve Özgür'ün işleri zor
 
Denizli'de sokak ortasında silahlı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konak 11 Eylül 2023 Pazartesi 17:59

Malesef İzmirin herşeyini yok etmek isteyen bu akp yönetimi izmirdeki eğitim Kalitesi yıllarca onaylanmış EGE ve 9 Eylül üniversitelerini akp nin arka bahçesi , kulçkalığı yapmak için senelerce akp li politikacı rektörler atayarak eğitimi yerlere serdiler.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 736 bin öğrenci için ilk ders zili!
İzmir'de bugün 2715 okulda, 54 bin 170 öğretmen ve 736 bin 186 öğrenci ...
Elektrik kaçağı sonu oldu!
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde teknede temizlik sırasında jeneratördeki ...
Sınırlardan geçmeye çalışan teröristler yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den de Türkiye'ye ...
 
Bakan Hakan Fidan'dan FETÖ uyarısı
Kazakistan'da resmi temaslarda bulunan Bakan Fidan, FETÖ ile mücadelede ...
'Mehmetçiğe dil uzatmak kimsenin haddine değil'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ...
Havuzda cansız bedeni bulunmuştu.... Öldüren ihmalde yeni gelişme!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir inşaatın havuzunda Kerem Çelik'in (6) ölü ...
 
Karşıyaka’da feci kaza… Sürücü ağır yaralı!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücü ağır yaralandı.
Ders zili çaldı… İzmir trafiğinde ilk gün yoğunluğu!
2023-2024 eğitim-öğretim dönemi bugün başladı. İzmir’de sabah işlerine ...
İlk ders zili çaldı... Yeni dönem başladı!
Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. 20 milyonu aşkın öğrenci bu sabah ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva