HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
25 Eylül 2009 Cuma - 00:00

Düşlerine dokunmanıza engel yok!

Dünyaca ünlü Ermeni ud virtüozu Ara Dinkjian ve bağlama sanatçısı Erdal Akkaya Türkiye Sakatlar Derneği yararına konser veriyor.’

Düşlerine dokunmanıza engel yok!

Dünyaca ünlü Ermeni ud virtüozu Ara Dinkjian ve bağlama sanatçısı Erdal Akkaya Türkiye Sakatlar Derneği yararına konser veriyor.’
 
İSTANBUL - 26 Eylül 2009 Cumartesi günü Aya İrini Müzesi’’nde yapılacak ’“Kökler ve Dallar Konseri’” ile tarihsel bir buluşma gerçekleşiyor.
 
Saat 20.30’’da başlayacak konserde dünyanın en tanınmış ud virtiözü olan Ara Dinkjian ve ülkemizin yetiştirdiği önemli bir bağlama ve şelpe ustası Erdal Akkaya unutulmayacak bir müzik şöleni gerçekleştirecek.
 
Konser bir yönüyle kültürel buluşmaya, diğer yönüyle de Türkiye'de yaşayan engelliler için büyük bir projenin tanıtımına ev sahipliği yapacak. ''Kökler ve Dallar'' konserinden elde edilecek gelir, Balıkesir'in Gönen ilçesinde inşası devam eden ''TSD Nihat Kaban Yaşamevi''nin yapımında kullanılacak.
 
Etkinliğe ilişkin dernek merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, trafik kazaları, iş kazaları, akraba evlilikleri ve yetersiz beslenme gibi nedenlerden dolayı engelli sayısının her geçen gün artığını söyledi.
 
Boyraz, bu artışa paralel olarak engellilerin barınabileceği ve eğitim alabileceği alanlara ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, bu ihtiyacı gözönüne alarak kendi öz imkanlarıyla Balıkesir'in Gönen ilçesinde 500 yatak kapasiteli bir huzurevi yapımına başladıklarını belirtti.
 
Konserin, huzurevinin tanıtımı için yapıldığını aktaran Boyraz, talep olması durumunda Anadolu'nun çeşitli illerinde de farklı tanıtım etkinliklerinin yapılabileceğini kaydetti.
 
Şükrü Boyraz, Ara Dinkjian ve Erdal Akkaya'nın dernekten para taleplerinin olmadığını dile getirerek, Dinkjian'ın yol masraflarının THY, konaklamanın ise Şişli Belediyesi tarafından karşılandığını bildirdi.
 
Projenin tanıtımı için çeşitli sanatçılarla temasa geçtiklerini anlatan Boyraz, başta Zülfü Livaneli olmak üzere çoğu sanatçıdan olumlu yanıt aldıklarını aktardı. Erdal Akkaya da konser için ortak belleği, acıları, sevinçleri anlatan eserlere yer vereceklerini, Celal Güzelses'den ve udi Hrant'tan Aşık Veysel'e uzanan bir repertuvar oluşturduklarını kaydetti.
 
''MÜZİK İNSANLARI BİR ARAYA GETİRİYOR''
 
Projeye dahil olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Ara Dinkjian da projenin sadece sosyal sorumluluk açısından değil, müzikal açıdan da önemli olduğunu bildirdi.
 
Dinkjian, ''Müzisyen olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum. Çünkü müzik insanları bir araya getiriyor'' dedi.
 
Dinkjian, konserde halk müziğinden örneklerin yanı sıra kendi ve Erdal Akkaya'nın çalışmalarının çalınacağını belirtti.
 
Bir gazetecinin, ''Konserin, Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden 'Demokratik Açılım' sürecine denk geldiğini, bu anlamda sanatçıların buna öncü olup olmayacağını'' sorması üzerine Erdal Akkkaya, konserin politik açılımın çok ötesinde bir çalışma olduğunu söyledi.
 
Akkaya, konserin bir kültür kardeşliği buluşması olduğuna işaret ederek, ''Aslında aynı pınardan su içiyoruz. Aynı kültürel hamurda, ortak değerlerden payda bularak bugüne ulaşmışız. Tüm gayemiz bu topraklara Anadolu hümanizmasını, sevgiyi, hoşgörüyü, barışı getirmek'' diye konuştu.
 
Ara Dinkjian da Erdal Akkaya'ya katıldığını ifade ederek, ''Müzik tüm insanları bir araya getiriyor. Önemli olan da bu'' dedi. (NTVMSNBC)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siverekliler 30 yıl sonra sinemaya gitti
1970'li yıllarda 3 sinema salonu bulunan, 1980 yılından sonra ...
Karşıyaka’’da Casalini rüzgarı
Karşıyaka Festivali’’nde Zeynep Casalini rüzgarı esti. Bostanlı Rekreasyon ...
İzmir'de sanat sezonuna görkemli açılış...
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ...
 
Ödemiş’’te keçeciliğin son savaşçıları’…
Çoban kepeneklerinin yanı sıra halı, külah, yelek, eyer, şal, paspas, ...
'Güneşi Gördüm' Oscar aday adayı
Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Güneşi Gördüm', Türkiye'nin ...
Ölümsüz Beatles
Efsane grup The Beatles fanatizminin hala doruklarda olduğu bir kez ...
 
’“Türk sineması artık daha cesur’”
Türkiye'de film sektöründe son yıllarda ''çok şeyin değiştiğini'' ...
MJ'nin son şarkısı yayınlanıyor
  Pop müziğin kralının daha önce yayınlanmamış son şarkısı ’‘This ...
Boğaz’’a karşı U2!
New York'ta Devlet Bakanı Egemen Bağış ile biraraya gelen dünyaca ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva