HABERLER>MAGAZİN
5 Ağustos 2011 Cuma - 09:22

Duman'ın davulcusuna 'baget' davası

Cengiz Baysal, konserde iddiaya göre fırlattığı baget avukat Çiğdem Kılıç’ın gözüne gelince mahkemelik oldu. Kılıç’ın “gözüm yaralandı” şikâyeti üzerine Baysal hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Duman ın davulcusuna  baget  davası

ANKARA - Türkiye’nin ünlü rock grubu Grup Duman’ın dünyaca ünlü bateristi Cengiz Baysal hakkında, 2010 yılında ODTÜ konseri sırasında elindeki bageti fırlatarak, seyirciler arasındaki Ankara Barosu avukatı Çiğdem Kılıç’ın sol gözünden yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla, 4 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı ortaya çıktı.

Ron Affif, Nguyen Le, Dave Samuels, Eve Cornelius, Chip Crafword, Paula West gibi müzisyenlerle çalışan, Avrupa’nın birçok ülkesinde konserlerde yer alan Baysal, Los Angeles’ta “Musicians Institute” okulunda öğretim üyeliği yaptıktan sonra Türkiye’ye döndü. 2007’den bu yana Grup Duman’ın bateristliğini yapan Baysal’ın yargılanmasına adli tatilin ardından Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
 
‘Atmadım’ dedi
Baysal’ın yargılanmasına neden olan olay, 12 Mayıs 2010’da meydana geldi. Grup Duman, ODTÜ Stadyumu’nda bir konser verdi. Konserin bitimine doğru Baysal, bagetini seyircilere doğru fırlattı. Ancak, Baysal’ın fırlattığı baget, konseri izlemeye gelen yüzlerce izleyici arasındaki Çiğdem Kılıç’ın sol gözüne isabet etti. Kılıç, konserden bir gün sonra Çankaya Polis Karakolu’na giderek, şikayetçi oldu. Kılıç, Baysal’ın attığı bagetle yaralandığını, davacı ve şikayetçi olduğunu söyledi. Baysal ise ifadesinde bagetini fırlatmadığını öne sürerek, suçlamayı kabul etmedi. Adli tıpa sevkedilen Kılıç’a verilen kati doktor raporunda, yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı, basit tıbbi bir müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandığı belirtildi.
 
Taksirle yaralamak
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıç’ın şikayeti üzerine yürüttüğü soruşturmayı bir süre önce tamamlayarak, Baysal hakkında “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi, bu iddianameyi kabul etti. Baysal’ın yargılanmasına adli tatilden sonra başlanacak.

Baysal’ın hayranları tarafından hazırlanan sitede yer alan bilgilere göre, Baysal’ın çalıştığı müzisyenler arasında Ron Affif, Kerem Görsev, Aydın Esen, Mercan Dede, Okay Temiz, İlhan Erşahin, Emin Fındıkoğlu, Tuna Ötenel, Nguyen Le, Dave Samuels, Eve Cornelius, Chip Crafword, Audio Fact Grubu, Ali Perret, Tiger Okoshi, İmer Demirer, Paula West gibi isimler bulunuyor.
Baysal, 1998-1999 yıllarında Los Angeles’da “Musicians Institute” okulunda öğretim üyesi, “Los Angeles City College” okulunda ise “Advisory Board” üyesi olarak görev aldı.
 
Duman grubuna eşlik ediyor
Ünlü baterist Cengiz Baysal, Blue Note (Newyork), Bimhouse (Amsterdam), North Sea Jazz, Montreux Jazz, Jazz a Vienne, Rhythm Sticks (Londra), Ethnosur, Ethnomalaga (İspanya), Moers (Almanya), Jazzy Spring in Bucharest, Viyana O.R.F. ve Joe Zawinul’s Birdland konser etkinliklerinde yer aldı. Baysal, ilk solo albümü olan “Yıldızların Üstünde”yi Kasım 2003’te çıkardı. Albüm, Jazz dergisi okuyucu anketinde en çok beğenilen CD’ler listesinde yer aldı. Baysal, ikinci albümü olan “Candy and Milkshake”i 2006 Ağustos ayında çıkardı. Duman grubunun albüm kayıtlarında yer alan Baysal, Şubat 2007’de Alen Konakoğlu’nun askere gitmesi nedeni ile konserlerde gruba eşlik etmeye başladı.(Milliyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Issız Adam evleniyor
Son dönemde peşpeşe evlenen ünlü oyuncular kervanına Issız Adam'daki rolüyle ...
Yolları ayrıldı
Sinan Albayrak, Bebek’te bir kız arkadaşıyla yürüyüş yaparken görüntülenince, ...
Rekor ödülü kazandılar
Engin Altan Düzyatan’ın sunumuyla ekrana gelen bilgi yarışması “Canlı ...
 
‘Bana bekaret raporu aldırdı’
Futbolcu Önder Turacı'nın eşi Ayşe Özdemir "Beni sabah 6'dan 11'e kadar ...
'Ezel'in Temmuz'u Ayşe Arman'a konuştu
İzmirli ve Göztepeli... DEÜ'de oyunculuk eğitimi alıp İstanbul'un yolunu ...
Onlar gibisi yok
Brat Pitt ve Angelina Jolie kazandıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaktan ...
 
'Cemile' Ayvalık'ın taşına toprağına hayran
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde çekilen, Şerif Gören’in yönettiği ’Ay ...
‘İkiz kardeşimi bulmuşlar!’
Ata Demirer ile Urfalı türkücü Şahap Akagün’ün benzerliği, görenleri şaşkına çeviriyor.
Dizi setinde yılan paniği
“Gizemli Yol” dizisinin seti savaş alanına döndü. Kafesten kaçan bir yılan, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva