HABERLER>MAGAZİN
3 Ağustos 2011 Çarşamba - 13:49

'Cemile' Ayvalık'ın taşına toprağına hayran

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde çekilen, Şerif Gören’in yönettiği ’Ay Büyürken Uyuyayam’ filminin basın toplantısında konuşan Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin ‘Cemile’si Ayça Bingöl, Ayvalık’ın bambaşka bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

 Cemile  Ayvalık ın taşına toprağına hayran

BALIKESİR - Televizyon izleyicisinin ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı dizide ’Cemile’ karakteriyle tanıdığı Ayça Bingöl, ’Aşk-ı Memnu’ dizisinin ’Nihal’ karakteri ile gönüllerde taht kuran Hazal Kaya, ’Kavak Yelleri’ ve ’Melekler Korusun’ dizilerinden tanınan Selin Şekerci ile ’Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde ’Mustafa’ karakterini canlandıran Fırat Çelik, Ayvalık’ta aşırı sıcaklara rağmen yoğun tempoyla film çekimlerini sürdürüyorlar. Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Necati Cumalı’nın ölümsüz eseri ’Ay Büyürken Uyuyamam’ romanından uyarlanan filmin setinde düzenlenen toplantıda, sanatçılar duygularını paylaştı.
 
’CEMİLE’ DİYE SESLENİYORLAR
Ayça Bingöl, Türkiye’nin cennet köşelerinden Ayvalık’ın bambaşka bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Ayvalık’ın taşının, toprağının, evlerinin ve hatta sokaklardaki kedilerinin bu güzel ilçeye bambaşka bir doku ve tat verdiğine inandığını kaydeden Bingöl, "Bu objeler insana öylesine hoş duygular veriyor ki. Bu ambiyansın bizim filmimize de bambaşka bir his katacağını düşünüyorum. Burada çalışmak, İstanbul’da çalışmaktan çok farklı. Burası doğal bir plato" dedi. Ayvalık’ta set dışında gezinirken insanların kendisine ’Cemile’ diye seslenerek büyük sevgi gösterilerinde bulunduğunu kaydeden Ayça Bingöl, "Tabii bu durum her şeyden önce bir oyuncu olarak benim çok hoşuma gidiyor" dedi. Daha önce Ayvalık’a tatil için geldiğini ve hiç film çalışması yapmadığını belirten Bingöl, zaman içerisinde koşullar el verirse Ayvalık’tan bir ev satın alarak bu şirin ilçede yaşayabileceğini kaydetti.
 
YABANCILIK ÇEKMİYORUM
Son dönemlerin en geniş hayran kitlesine sahip olan dizilerinden ’Aşk-ı Memnu’da Nihal’i canlandıran ve ’Adını Feriha Koydum’da da başarısını sürdüren Hazal Kaya ise Ayvalık’a daha önce birkaç kez tatil amaçlı geldiğini ve doğasına hayran kaldığını belirterek, "Ayvalık’ta yabancılık çekmiyorum. Daha önce defalarca geldiğim bu güzel ilçenin hemen hemen her köşesini biliyorum. İnsanı çok sempatik geliyor bana. Sanata ve sanatçıya çok önem veriyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.
 
Kaya, ’Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle, ilk kez Şerif Gören gibi dev bir yönetmenin kanatları altında başrol oyuncusu olarak kariyerinde çok önemli bir dönemece geldiğine inandığını kaydetti. Beyazperdede içine sinen projelerle ve sinemaya yıllarını vermiş usta sanatçı ve yönetmenlerle çalışarak ilerlemek isteğini belirten Hazal Kaya, "Şerif Gören gibi çok değerli bir yönetmenle çalışmak benim için çok büyük bir şans diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
ULUSLARARASI FESTİVALDE ÖDÜL İSTİYOR
Yeşilçam ve televizyon dizilerinin son dönemlerde en popüler oyuncularından olan Fırat Çelik de Ayvalık’a ilk kez geldiğini belirtti. Film çalışması bittikten sonra bu kez tatil için ilçeyi tercih edeceğini kaydeden Çelik, "Ayvalık’ın insanlarını çok sevimli ve sempatik buldum. Bu arada Ayvalık’ın mutfağına hayran kaldım. Farklı damak tatlarını asla unutmayacağım" dedi.
 
Bir oyuncu olarak en büyük hedefinin uluslararası bir festivalde ödül almak olduğunu kaydeden Fırat Çelik, "Hedeflere ulaşmak için rol aldığım dizi ve sinema filmlerinde bana verilen görevin hakkını vermek zorunda olduğumun bilincindeyim. Örneğin şu an Cannes Film Festivali’nde ödül almış usta bir yönetmen olan ve Türk sinemasının duayeni Şerif Gören ile çalışıyorum. Benimde hayalim Türkiye’de oyunculuğumu ispatladıktan sonra bir gün uluslararası bir film festivalinde ödül alabilmek. Ama bu ne zaman nasıl gerçekleşir, gerçekleşir mi; bunları şimdiden kestirebilmek oldukça güç" diye konuştu.
 
FİLM 4 KASIM’DA VİZYONDA
Çekimlerine Ayvalık’ın ardından İzmir Alaçatı ve Çeşme’de devam edilecek film, 4 Kasım’da vizyona girecek. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İkiz kardeşimi bulmuşlar!’
Ata Demirer ile Urfalı türkücü Şahap Akagün’ün benzerliği, görenleri şaşkına çeviriyor.
Dizi setinde yılan paniği
“Gizemli Yol” dizisinin seti savaş alanına döndü. Kafesten kaçan bir yılan, ...
Cem Özer’den 'özerklik' çağrısı
Cihangir’de görüntülenen Cem Özer, Güneydoğu’daki son saldırıları yorumladı.
 
'Tolga olmasaydı ölmüştüm'
Geçen hafta kısmi felç riskiyle kaldırıldığı hastanede beyin toplardamarlarının ...
Hızını alamadı bir tekne daha aldı!
Show TV’yle yeni sezon için aylık 9 milyon dolara anlaşan Acun Ilıcalı, ...
Marrakech’te dikkat çeken yakınlaşma
Şike soruşturması kapsamında Süper Lig’in ertelenmesi nedeniyle İzmir’in ...
 
Alaçatı’da 'yakalandı'
Birlikteliklerini inkar eden Saba Tümer ile gazinocular kralı Fahrettin ...
Tatlıses’ten müjdeli haber
142 gündür tedavi gören İbrahim Tatlıses, sol omzunu oynatmaya başladı. ...
'Kavınvalidemin kahvesine tükürdüm'
Ünlü oyuncu Nilgün Belgün, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ilginç bir itirafta bulundu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva