HABERLER>GÜNCEL
5 Haziran 2024 Çarşamba - 18:51

Down sendromlu öğrenciye şiddet!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki bir özel eğitim uygulama okulunda eğitim gören down sendromlu bir öğrenci, öğretmeni tarafından şiddete uğradı. Öğretmenin, öğrencisini dövdüğü ve yerde sürüklediği anlar güvenlik kamerasıyla kaydedildi. Velinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada öğretmen hakkında "basit yaralama" suçundan dava açıldı.

Down sendromlu öğrenciye şiddet!

Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığınca özel eğitim uygulama okulunda eğitim gören down sendromlu öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen hakkında "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama" suçundan dava açıldı.

Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 24 Mayıs'ta Kahramankazan Özel Eğitim Uygulama Okulu 10/A sınıfında orta ağır zihinsel engelliler sınıfı öğrencisi Berat Ü. eve vücudunda morluklarla geldi.

Durumu fark eden anneannesi kimin yaptığını sordu. Berat Ü. de "Hoca yaptı" diye cevap verdi.

Bunun üzerine anne Seray Cengiz okul yönetimini arayarak olay hakkında bilgi istedi.

OKUL YÖNETİMİ "ARKADAŞLARIYLA SÜRTÜŞME YAŞADI" DİYE CEVAP VERDİ
Okulun müdür yardımcısı, Berat Ü'nün sınıf akadaşıyla sürtüşme yaşadığını vücudundaki morlukların da bu yüzden olduğunu ifade etti.

Kahramankazan Devlet Hastanesinden darp raporu alan Cengiz, sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARIYLA ORTAYA ÇIKTI
Savcılık, okulun güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra öğretmen Mücahit Mert H'nin down sendromlu Berat Ü'ye şiddet uyguladığını tespit etti. Bunun üzerine öğretmen tutuklandı.

Mücahit Mert H. hakkında "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İddianame, Kahramankazan 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Berat Ü'nün sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerin önünde darbedildiğine ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de dava dosyasına girdi.

Öğretmen Mücahit Mert H.'nin down sendromlu çocuğu omuzlarından tutarak zorla sandalyeye oturtup bacaklarına bastığı ve yumruk attığı anlar görüntülere yansıdı.

Görüntülerde, Mücahit Mert H'nin, direnen Berat Ü'yü sandalyeden yere fırlattığı ve koridor boyunca yerde sürüklediği anlar da yer aldı.

ddianamede ifadesine yer verilen öğretmen Mücahit Mert H. ise olay günü Berat Ü'nün bir başka öğrencisini darbettiğini öne sürerek, kendisine ve çevresine zarar vermesini engellemek amacıyla güç kullanmak zorunda kaldığını savundu.

Mücahit Mert H, "Berat'ı sınıfa götürmek için ve daha büyük olay çıkmasını engellemek amacıyla güç kullanmak zorunda kaldım. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum." savunmasını yaptı.

Müşteki avukatı Çiğdem Tan, AA muhabirine, bahsi geçen şiddet olayının Kahramankazan'da bulunan Özel Eğitim Uygulama okulunda gerçekleştiğini belirtti.

Şiddet olayı sonrasında Berat Ü'nün eve geldiğinde üzerindeki darp izlerinin görülmesi üzerine ailesi tarafından doktora götürüldüğünü anlatan Tan, "Bunun sonucunda okulla ve yöneticilerle ilgili kuruma başvurduk. Onlar da olayı sadece şiddet olarak değil bir eğitim parçası olarak gösterdiler. Biz görüntüleri seyrettikten sonra bunun eğitimle alakalı olmayan bir durum olduğunu tespit edip hukuki yollara başvurduk." diye konuştu.

Berat'ın annesinin ve ailesinin bu olay sonucunda çok üzgün olduklarını, olay sonrasında vakit kaybetmeden gerekli mercilere başvurduklarını anlatan Tan, basit yaralamadan dava açıldığını ve sanığın tutuklandığını aktardı.

Tan, olay sonrası görüntüleri izledikten sonra görüntülerin içinde şiddeti uygulayan öğretmenin haricinde başka bir öğretmenin daha olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Nöbetçi öğretmen olan aynı zamanda şiddeti uygulayan öğretmenin eşi olan kişinin de bu olayı izlediğini tespit ettik. Hiçbir müdahalede bulunmayıp şiddet esnasında geçerken down sendromlu çocuğumuz Berat'a bir temasta bulunuyor. Bütün olayların üzerinde aile ile birlikte detaylı olarak düşündüğümüzde Mart'tan beri belki daha da öncesinde sistematik olarak bu şiddet olayının varlığını anlamış bulunmaktayız. Elimizde yine Mart ayında Berat'ın gözüne bir darbe aldığını ve eve geldiğinde darbeyi hocası tarafından aldığını söylediği video kayıtlarımız da var. Bunu da yine savcılık makamına ilettik."

Down sendromlu ve özel eğitim gerektiren bütün çocuklara yönelik şiddet olaylarının son bulması için sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Tan, "Down sendromlu veya özel eğitim gerektiren tüm çocuklarımız adına ses olmak istiyoruz. Bu ilk olsun bir çığır açalım istiyoruz. Annemize destek olalım. Berat'ı annesi babasız büyütüyor. Çocuğumuzun babası olalım, annesi olalım." ifadelerini kullandı.

 
Bakan Fidan'dan Çin'e işbirliği teklifi
 
Market saldırısında 4 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatma Karanfil son yolculuğuna uğurlandı
Aşk-ı Memnu dizisinde "Şayeste" karakterine hayat veren 72 yaşındaki oyuncu ...
Kız kardeşler 4 saat arayla ölü bulundu
Konya'da Şerife Bedel, evlerine yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki sitesinin ...
İzmir'de kaçakçılara darbe... 42 şüpheli gözaltında
İzmir'de son 2 haftada düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında piyasa ...
 
Görevden uzaklaştırılan Akış'a 19,5 yıl hapis cezası!
Görevden uzaklaştırılan DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet ...
4 kişiyi parçalayarak öldürmüştü... 'Bayraklı Kasabı' için istenen ceza belli oldu!
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir evde derin dondurucu ve buzdolabında ...
Hamile Sezen'e 13 bıçak darbesine Yargıtay'dan en ağır ceza!
İzmir'de dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile Sezen Ünlü'yü (17), ...
 
Çevre Mühendisleri Odası’ndan çarpıcı rapor: Yüzey sularının yüzde 80’i kirli!
Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası ve Çevre günü kapsamında Çevre Mühendisleri ...
Kurban Bayramı için ek otobüs seferleri satışta!
Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramı ...
Hatay'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva