HABERLER>EGE
4 Temmuz 2013 Perşembe - 15:17

Denizli'de yurt dışı gezisi tartışması!

Denizli İl Genel Meclisi'nin son oturumunda tartışmalara neden olacak bir önerge verildi.

Denizli de yurt dışı gezisi tartışması!

DENİZLİ - Büyükşehir Yasası'yla yerel seçimlerden sonra tüzel kişiliği sona erecek olan İl Genel Meclisi'nin Ak Parti, CHP ve MHP grup başkan vekilleri ortak önergeyle meclis üyelerinin teknik inceleme ve temasta bulunmaları için yurtdışı gezi düzenlenmesini istedi. Önergenin gündeme alınması oy birliğiyle komisyona gönderildi. Yaklaşık 200 bin lira maliyetli gezinin giderleri İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Denizli İl Genel Meclisi dünkü oturumunda Ak Parti, CHP ve MHP grup başkan vekillerinin imzasını taşıyan, meclis üyelerinin teknik inceleme ve çeşitli temaslarda bulunmaları için yurtdışı gezi düzenlenmesine ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edilip, komisyona gönderildi. Meclis oturumundan önce parti gruplarında önergenin görüşülmesi sırasında CHP'li Bekir Çapar, önergeyi tepki göstererek grubu terk etti, meclis oturumuna da katılmadı.

ÖNERGEYİ ÜÇ GRUP BAŞKAN VEKİLİ VERDİ
Büyükşehir Yasası'nda yapılan değişiklik gereği gelecek yıl yerel seçimlerle kapanacak olan İl Genel Meclisi'nin 54 üyesinin AB ülkelerine gerçekleştirilmesi planlanan geziye katılmasına ilişkinin önergeyi Ak Parti Grup Başkan Vekili Sezai Boran, CHP Grup Başkan Vekili Selahattin Koçdemir ve MHP Grup Başkan Vekili Cengiz Dönmez birlikte verdi. Gerekçesi, "Ülkemizle dünya uygulamalarının yerinde görülmesi ve incelenmesi amacıyla yurtdışı teknik inceleme, temas ve tanıtım programlarıyla eğitici nitelikte sosyal, kültürel, tarımsal ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi amacı ile yurtdışı inceleme ve araştırma yapılması" olarak gösterilen önergenin gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi. Önerge incelenmek üzere Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler, Tarım ve Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu, Sanayi ve Ticaret, Doğal Kaynaklar Komisyonu ve Ar-Ge Komisyonu'na gönderildi.

YAKLAŞIK MALİYET 200 BİN LİRA
Geziye, 54 İl Genel Meclisi üyesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, 2 Genel Sekreter Yardımcısı ve Özel İdare Daire Müdürleri'nin katılması planlanıyor. Geziye katılacakların ulaşım ve konaklama giderleri İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak ve ayrıca her birine günlük 143 lira verilecek. Gezinin maliyetinin yaklaşık 200 bin liraya ulaşacağı tahmin ediliyor.

'TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI'
Yurtdışı bilgi ve görgü artırma gezisine tepki gösteren tek üye ise CHP'li Bekir Çapar oldu. Önergenin CHP Grubu'nda görüşülmesi sırasında tepkisini dile getirerek, salonu terk eden Çapar meclis oturumuna da katılmadı.

Gezinin yetim hakkını yemek olduğunu, böyle bir önergeye imza atan kendi partisinin grubunu da eleştirdiğini kaydeden Çapar, "İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi, 9 ay sonra yasal olarak kapanıyor. 5 gece 6 gün olarak planlanan ve AB üyesi Almanya dahil 4 ülkeye gerçekleştirileceğini öğrendiğim gezinin maliyeti 200 bin lirayı bulacak. 60'a yakın kişinin katılacağı gezi yetimin hakkını yemekten başka anlam taşımaz. Üye arkadaşlar giderlerini devletin ödeyeceği bu geziye katılmaktan hiç mi utanmayacak? Ulaşım devletten, konaklama devletten, pasaport devletten. Bir de ceplerine her gün 143 lira para koyulacak beylerin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o parada. Milletin vergileriyle böylesine savruk davranılabilinir mi?" diyerek tepkisini dile getirdi. İl Genel Meclisi'nde 29 AK Parti, 15 CHP ve 10 MHP'li üye bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 yıl sonra oğluna kavuştu
Aydınlı restoran işletmecisi 46 yaşındaki Muhammet Hoca, 1991 yılında ...
Sokak ortasındaki kavgaya turist tezahüratı!
Muğla’nın Marmaris İlçesi'ndeki barlar sokağı yakınında, iki grup arasında ...
Üvey kızına tecavüz eden babaya 30 yıl hapis
Söke’de karın ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılan ...
 
Mezuniyet dönüşü acı kaza
Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra tatil için ...
Güvenliğini sağladığı fakülteye doktor oldu
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi'nde 12 yıldır güvenlik ...
Camide badminton!
Muğla’da Diyanet’le Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalan protokol gereği ...
 
Bodrum'da yangın paniği
Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümbet Mahallesi'nde turistik tesislerin ortasındaki ...
Denizli’de görme engellilerden bisiklet takımı
Denizli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konseyi Engelliler ...
Akdeniz güzellerinin çamurla imtihanı!
Muğla'nın caretta carettaları ve İztuzu Plajı'yla ünlü Dalyan Beldesi'ndeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva